Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie ze znajomymi?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barteksjz
Autostopowicz
Gdzie ze znajomymi?

Nieprzeczytany postnapisał(a) barteksjz » 21.05.2012 23:18

Mamy zaplanowany wyjazd ze znajomymi, z przeczytanych postów stwierdziłem, że najbardziej warto pojechać do Tucepi, Pag, Baśka Voda, Makarska Primosten Brela lub Orebic?

1.Które według Was jest najlepszą opcją, a która najgorszą?
2.Gdzie jest najtaniej a gdzie najdrożej? (jedzenie, zakwaterowanie)
3.Gdzie jest spokojnie a gdzie można się zabawić?
4.Co należy zwiedzić jeśli zdecyduje się na którąś konkretną.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 22.05.2012 06:37

Witam
Niestety nie odpowiem na wszystkie Twoje pytania ,ponieważ do Chorwacji
wybieram sie drugi raz (dopiero) i napewno nie ostatni.Pewnie "STARZY WYJADACZE"podeśla Ci kilka linków które ukierunkują wyjazd
Ale co wiem to napisze ,zawsze coś...

To zależy od upodobań ,jeżeli Makarska to imprezowo i dużo ludzi ,Brela spokojniej ale również duzo ludzi.
Jeżeli chodzi o moje upodobania to Brela lub Baska Voda.W tych dwóch miejscowosciach byłem i podobało mi się.To dobra baza dla odbycia rejsów po okolicznych wyspach Brac,Hvar cz Korcula
Jednak po obejżeniu fotek z tej forum/viewtopic.php?t=35958 relacji to stawiał bym na Orebic.
W tym roku będziemy w Gradacu ,więc na półwysep się wybieżemy i odwiedzimy Orebic chociaż na dwa dni .
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 22.05.2012 07:45

barteksjz napisał(a):Mamy zaplanowany wyjazd ze znajomymi, z przeczytanych postów stwierdziłem, że najbardziej warto pojechać do Tucepi, Pag, Baśka Voda, Makarska Primosten Brela lub Orebic?

1.Które według Was jest najlepszą opcją, a która najgorszą?
2.Gdzie jest najtaniej a gdzie najdrożej? (jedzenie, zakwaterowanie)
3.Gdzie jest spokojnie a gdzie można się zabawić?
4.Co należy zwiedzić jeśli zdecyduje się na którąś konkretną.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Jeszcze się taki nie narodził, co by wszytkim dogodził - tylko to mi przychodzi do głowy po kilku pobytach ze znajomymi.

A odpowiedzi na zadane pytania znajdziesz na forum.

Pozdrawiam,
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 22.05.2012 08:55

Pytanie zasadnicze to: który to Wasz i znajomych wyjazd do Chorwacji? Zawsze jeżdżę z dużą grupą i zawsze któraś rodzina jedzie po raz pierwszy. Dwa lata temu był Orebić i pamiętam jak pierwszacy zamęczali mnie pytaniami : daleko jeszcze? Pomimo tego, że mieliśmy nocleg po drodze.
Ale widok ich min gdy zaparkowaliśmy pod palmami w Orebicu, wrażenia z fishpicniku, wypad na Korculę, wieczorna kąpiel pod murami Dubrownika i nocne tańce przy muzyce na żywo w knajpie sprawiły, że nie miałam żalu, zresztą przepraszali. W zeszłym roku zakochani już w Chorwacji pojechali do Zivogosce ale Orebić pozostał tym pierwszym wspomnieniem.
Inna para , która z nami jeździ, zaczęła Chorwację od Orasaca koło Dubrownika i sytuacja taka sama, pierwsze miejsce zawsze wspomina się najlepiej bo wrażenia najmocniejsze.
Szukaj miejsca zgodnego z Waszymi upodobaniami. Zresztą w dobrym towarzystwie wszędzie jest ekstra
Tu moja relacja z ubiegłego roku
forum/viewtopic.php?t=36287
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2012 10:20

2salamandra22 napisał(a):Pytanie zasadnicze to: który to Wasz i znajomych wyjazd do Chorwacji?

Witam. Ja pierwszy raz jade do Chorwacji samochodem ze znajomymi.Dwa razy byem w Makarskiej. Jak dla mnie same poztywy z wyjazdow. Mimo ze jechałem autobusem podroz była ok.

Teraz jedziemy na dwa auta ost tydzien sierpnia resta ekipy jedzie 8 osob jedzie pierwszy raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.05.2012 10:30

My znajomych na pierwszy raz zabraliśmy na 1 dzień (2 nocki) do Plitvic a później z 8-9 nocek spędziliśmy na Istrii. Byli bardzo zadowoleni, wypoczęci, opaleni i wydali niewiele kasy. My oczywiście na campingi z własnym namiotem i całą resztą
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 23.05.2012 07:25

manewr napisał(a):
2salamandra22 napisał(a):Pytanie zasadnicze to: który to Wasz i znajomych wyjazd do Chorwacji?

Witam. Ja pierwszy raz jade do Chorwacji samochodem ze znajomymi.Dwa razy byem w Makarskiej. Jak dla mnie same poztywy z wyjazdow. Mimo ze jechałem autobusem podroz była ok.

Teraz jedziemy na dwa auta ost tydzien sierpnia resta ekipy jedzie 8 osob jedzie pierwszy raz

Mam pytanie,raczej moje dziecko
Czy jest w Makarskiej stół do tenisa?
Ogólnodostępny?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.09.2012 14:22

Wróciłem własnie z Makarskiej. Stól do tenisa jest .
Należy iśc w kierunku bungee po prawej stronie idąc od portu.
mlodyzx636r
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyzx636r » 05.09.2012 16:07

A wiecie może do kiedy odbywają się imprezy w miejscowości Novalja. Czy teraz we wrześniu można sie tam jeszcze pobawić??

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone