Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie z rodzinka?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dodi
Podróżnik
Gdzie z rodzinka?

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi » 03.08.2008 11:50

Witam

Jestem tu nowy i pozdrawiam Was :)

W Chorwacji byłem 3 razy i za każdym razem w miejscowości Vodice i było OK ale jak było nas dwoje, teraz jest 2 letnia córeczka i pasuje jechać gdzieś wypocząć w spokoju i żeby dziecko miało plaże z kamyczków.

Wycztyałem o Tucepi, Hvar i Półwysep Plejesac.

Zastanawiamy się nam tymi miejscami, czy możecie coś doradzić..

I jeszcze jedno ;) lepiej brać aparatamenty czy hotel (pomijając cene)

pozdrawiam i czekamy na każdą pomocną podpowiedź

a&a
jimmi
Croentuzjasta
Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) jimmi » 03.08.2008 11:56

Tucepi spełnia twoje warunki oprócz spokoju. To na pewno nie jest najspokojniejsza miejscowość. Prędzej może Pogdora
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 03.08.2008 12:42

Bylem w Podgorze i Tucepi w polowie czerwca.Jesli chodzi o spokoj, to w Tucepi bylo rewelacyjnie, ale w poludniowej czesci Tucepi. W nocy tylko szum morza zadnego halasu od jadranki i muzyki z ogrodkow, knajp itp.
dodi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi » 03.08.2008 12:46

Jak szukać coś nad samym morzem? są wogóle teraz szanse?

a&a
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 03.08.2008 12:52

[quote="dodi"]Jak szukać coś nad samym morzem? są wogóle teraz szanse?

a&a[/quote]

Jesli jedziesz w ciemno, to i tak nie masz wyjscia ;).Zalezy kiedy jedzesz i dokad ;).
dodi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi » 03.08.2008 13:43

planujemy przyszły tydzień, i to raczej środek tgodnia. A co miejsca hm.. sam widzisz zastanawiamy się . A pewnie byłeś w Vodicach i jeżeli chciałby porównać do nich w/w przezemnie miejsca to co byś napisał?

a&a
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 03.08.2008 14:09

Ja polecam Tucepi i Podgore, ale blisko morza, bo dalej jadranka nie daje spac w nocy.Jednak Tucepi wg mnie na pierwszym miejscu, A Vodice hmmm...duze, tloczno i komary strasznie gryza ;).Bylem w Vodcach w ubieglym roku w tym czasie i po tyg. ucieklismy, bo jakos brakowalo tam klimatu riviery makarskiej.
dodi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi » 03.08.2008 14:30

a myslisz ze w ciemno cos znajdziemy jak pojedziemy w tygodniu? mam na mysli Tucepi. A może masz coś fajnego tam na oku do polecenia prawie nad samym morzem :) może być hotel albo apartament :)

dodi
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 11.08.2008 10:09

Moja odpowiedź będzie krótka: Peljesac. Oczywiście wyłączając Orebić (z tego co rozumiem to ma być spokojnie i rodzinnie). Tydzień temu wróciliśmy z Trstenika - absolutna bomba jeśli chodzi o wczasy rodzinne. Samowystarczalna mieścinka post-rybacka, przepiękna zatoka, skałki do snorkellingu i co równie ważne idealna baza wypadowa (z Trstenika odbyliśmy wyprawy na Mliet, do Dubrovnika, Korculi, Bośni, a nawet Splitu i Trogiru).
Peljesać jest zresztą atrakcją samą w sobie (zwłaszcza jego dzika południowa część). Co prawda co roku jeździmy na wakacje w inne miejsce, ale tym razem mamy second thoughts - być może za rok zobaczymy się z Trstenikiem ponownie...
Pozdrawiam.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 11.08.2008 10:18

Hej skee, widzę, że mieszkańcy Zielonej Góry lubią takie ciche zakątki, spędziliśmy co prawda w Trsteniku tylko jakieś 2 godziny, ale również nas zauroczył. Piękne, spokojne miejsce.
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 22.08.2008 15:04

No cóż, po metropolitalnym wielkomiejskim zielonogórskim gwarze :-) należy się chyba chwila wyciszenia? A tak poważnie to Peljesac zachęca w sposób wyjątkowy swoją półdzikością (jurajskie góry, niezwykle urozmaicona linia brzegowa [arkadyjskie mini-zatoczki i cypelki], za dnia ogłuszające cykady, nocą wyjące szakale, a w Jadranie wszystkie kolory życia morskiego dostępne na wyciągnięcie ręki. Można jedynie zazdrościć tym z miejscowych, którzy postawili sobie hacjendę nad turkusową/szmaragdową zatoczką i odgrodzili sobie ten mini-raj stawiając znak 'Privat'. Do tego dodajmy winiarnię na każdym zakręcie, bardzo uprzejmych miejscowych i oto otrzymujemy przepis na tzw. perfect destination.
I trzeba z tego korzystać już teraz, bo za parę lat, gdy powstanie most łączący Peljesac z lądem stałym, cały ten urok może prysnąć albo przynajmniej mocno przyblaknąć. Pozdrawiam helen i pozostałych forumowiczów!
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.08.2008 15:09

Pozdrawiam i ja :)
po metropolitalnym wielkomiejskim zielonogórskim gwarze icon_smile.gif należy się chyba chwila wyciszenia?

taaaaaak, jak najbardziej ;)

Do tego dodajmy winiarnię na każdym zakręcie, bardzo uprzejmych miejscowych i oto otrzymujemy przepis na tzw. perfect destination.

No takie "winiarnie" to ja lubię, w przeciwieństwie do tej naszej zielonogórskiej, która mi akurat spać po nocach nie daje. No i dzięki niej za moimi oknami nie szakale wyją, a mało kulturalni wielbiciele owej dyskoteki ;). Uciec by się chciało w takie noce do cykad i szakali :wink:
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 24.08.2008 17:10

helen napisał(a):Pozdrawiam i ja :)
po metropolitalnym wielkomiejskim zielonogórskim gwarze icon_smile.gif należy się chyba chwila wyciszenia?

taaaaaak, jak najbardziej ;)

Do tego dodajmy winiarnię na każdym zakręcie, bardzo uprzejmych miejscowych i oto otrzymujemy przepis na tzw. perfect destination.

No takie "winiarnie" to ja lubię, w przeciwieństwie do tej naszej zielonogórskiej, która mi akurat spać po nocach nie daje. No i dzięki niej za moimi oknami nie szakale wyją, a mało kulturalni wielbiciele owej dyskoteki ;). Uciec by się chciało w takie noce do cykad i szakali :wink:

Pomyśl, co będzie w Winobranie! Szakal na szakalu. Ja chyba też wolę te z Peljesaca... :wink:
Pozdrowienia.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone