.png)
marekkowalak napisał(a):kostef napisał(a):Hej.
W tym roku, chcielibyśmy gdzieś się zatrzymać w drodze powrotnej, a może i nawet jadąc do Chorwacji.
Nie wiem tylko gdzie.
Odcinek w Polsce zajmuje nam 3,5h-4h około.
Czechy 2h,
Austria 2h
Ogólnie, nigdy nie jechałem przez Słowacje/Węgry.
Kiedyś (pierwszy raz) nocowaliśmy w Szombathely - ale tam nie ma co robić, co zwiedzić (tj. wszystko widzieliśmy).
Może fajne byłoby jakieś miejsce ala aquapark z hotelem.
Coś przy Mikulov chyba jest?
Ale sam dumam, czy kolejny raz, jechać przez Czechy i Austrie.
Czechy jeszcze OK - bo jedziemy w nocy, ale Austria jest dość męcząca.
Jeśli ma być aquapark i zwiedzanie, to może Aquarena koło Budapesztu? Znajomi byli niedawno i są zachwyceni, ja planuję za rok.
Obok masz Hungaroring i pałac Sisi w Godollo, a do Budapesztu kilka minut jazdy.
.png)
.png)
.png)
Funky napisał(a):Witam,
Czy ktoś może polecić jakiś nocleg nad Balatonem? Widziałem na forum chwalony Fonix Fogado, natomiast jest za daleko od jeziora. Chciałbym taką miejscówkę, żeby można było pieszo dojść do Balatonu i wieczorem sobie posiedzieć na plaży a z rana w dalszą drogę do Chorwacji.
Pozdrawiam
.png)
.png)
gosciuwa napisał(a):Szukam jakiegoś spoko noclegu po drodze, gdzieś na "początku" Chorwacji. Chciałbym połączyć zwiedzanie jakiegoś miejsca ze spaniem. Ktoś ma coś do polecenia, jakieś fajne miejsce? Niekoniecznie nocleg, tylko bardziej co zobaczyć.
.png)
.png)
lolekanabolek napisał(a):Ktoś w tym sezonie nocował w Fonix Fogado. Wysłałem im już 2 maile w sprawie rezerwacji na 14 lipca i cisza, nie odpisują.
.png)
dids76 napisał(a):lolekanabolek napisał(a):Ktoś w tym sezonie nocował w Fonix Fogado. Wysłałem im już 2 maile w sprawie rezerwacji na 14 lipca i cisza, nie odpisują.
Ja nocowałem 29.06 ale rezerwowałem przez Booking.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi