napisał(a) Ania Zdzichu » 19.11.2007 21:37
Witajcie.
Graz Oekotel.
Przestrzegam przed noclegiem koło Graz w niby hotelu Neu: OEKOTEL Kalsdorf bei Graz.Spaliśmy tam w sierpniu 2007r.
Wcześniej przez internet oraz telefonicznie uzgodniłem pokój i koszta pobytu,rozmawiałem (przypuszczam z czeszką) .bardzo miła osoba,mówiła dość poprawnie po polsku.
Moje zdziwienie było po przyjeździe,przyjmowała nas- (tu powinien być epitet "męski" )osoba wcale nie mówiąca w języku polskim lub angielskim.
Cena ułegła zmianie na wyższą, pokój też ale się zmniejszył.
Jak się okazało, że mam przebite koło to pani ta poradziła mi, że może załatwić klej do załatania dziury.Nie wiedziała gdzie mogę zawulkanizować koło i skwitowała, że to jest o tej porze niemożliwe,była godz 15 -sobota.!?
Ale to jeszcze nie koniec.Rano przy śniadaniu osobiście stała przy bufecie i zaglądała na tace, kto, ile i co bierze. Cały czas pod nosem narzekała po niemiecku na zachowanie gości z Polski, a zwłaszcza dzieci.Ten widok to straszne upkorzenie.
Może myśmy tak trafili.
Pani wygłąd to "mała,gruba,ruda m...a".
Są inne miejsca na noclegi tranzytowe i jeśli możecie to szukajcie przyjemniejszych Austriaków,przecież Sobieski coś dla nich zrobił.
Pozdrawiam Zdzichu