Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie przenocować?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RenataM
Autostopowicz
Gdzie przenocować?

Nieprzeczytany postnapisał(a) RenataM » 13.08.2007 13:09

Witam :)
Za parę dni poraz pierwszy wyjeżdżam do Chorwacji. Gdzie najlepiej przenocować po drodze? Dodam, że wyjeżdżam z Wrocławia.
Pozdrawiam wakacyjnie.
magnus
Podróżnik
powien ci gdzie nie nocować

Nieprzeczytany postnapisał(a) magnus » 13.08.2007 13:35

Wielu go poleca ale nie nocuj tylko w Karlowacu przy drodze krajowej nr 2 noclegi są tam tanie jak na jeden dzień to 8-10 eur/osoba jedno ale wszystkie ciężarówki omijają platne autostrady i ruch na takich drogach trwa 24 na dobe z jednakowym nasileniem . Patrz czy pod oknami nie przebiega ulica.
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 13.08.2007 15:32

My mamy zarezerwowany nocleg w okolicach Karlovac - motel Roganac. Cena fajna bo 45Euro za 3 osoby ze śniadaniem. Też jedziemy z Wrocławia :) kiedy wyjeżdżacie?
RenataM
Autostopowicz
Wyjazd z Wrocławia

Nieprzeczytany postnapisał(a) RenataM » 13.08.2007 18:31

Witamy :lol:
Wyjeżdżamy w piątek 16.08 ok. 6 rano. Jedziemy do Trogiru. Do Chorwacji jedziemy poraz pierwszy dlatego szukamy podpowiedzi gdzie, co i za ile. Może do zobaczenia na trasie? :)
Sonti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sonti » 13.08.2007 19:49

No to po drodze będzie kilka fur z cro.pl - bedzie fajnie. My też jedziemy w tym czasie i nocujemy w miejscowości Rakovica - gdzie około 10 km przed Plitvicami. Kwestia gdzie nocowac jest o tyle złożona iż zależy od twojej zdolności finansowej. Dla przykładu my załatwiliśmy nocleg w ww. miejscowości za 65 EUR za pokój dla 4 osobowej rodziny ze śniadaniem. Czy jest to tanio ? - nie wiem ale już tak zostaje. Notabene przy wyszukiwaniu ofert i wysyłaniu zapytań otrzymaliśmy wiele odpowiedzi dlatego też sądze że w tej sprawie nie ma problemu- po za ceną. Jeżeli nie jest to istotny problem w twoim przypadku to polecam okolice Rakovica lub plitvice. Jest to na tyle blisko do mety że opłaca się tam właśnie spokojnie szukać noclegu.

Pozdrawiam i do zobaczenia być może na trasie

Sonti
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 13.08.2007 20:09

Też wyruszamy w Piątek 17.08, ale raczej bliżej południa. Docelowo Razanj.
Trasa: Nadarzyn-Bielsko-Biała-Cieszyn-Cadca-Bratysłava-Węgry. Drzemka na parkingu, ale już w Chorwacji. Renault Laguna WI.....
Po przejrzeniu uwag na forum trasa wydaje się optymalna ze względu na czas (piątek,popołudnie-wieczór).
Pozdr i szerokiej drogi
A.
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 13.08.2007 22:05

My wyjeżdżamy 18 sierpnia w sobotę ok 4 rano. Mamy zamiar dojechać do Motelu Roganac w miejscowości Duga Resa, gdzie mamy nocleg. Rano 19 sieprnia dalej w drogę. Jedziemy na Peljesac. Do zobaczenia w CRO:)))
jza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jza » 14.08.2007 16:11

My też jedziemy w piątek 17.08. Wyruszamy z Wawy po pracy. Jedziemy na Peljesac (konkretnie Kuciste). Trasa przez Czechy, Austrie i Slowenie. Pozdro :)
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 14.08.2007 21:44

przybyla napisał(a):My mamy zarezerwowany nocleg w okolicach Karlovac - motel Roganac. Cena fajna bo 45Euro za 3 osoby ze śniadaniem. Też jedziemy z Wrocławia :) kiedy wyjeżdżacie?

Jak uzyskaliście taką cenę? ja napisałem dziś, chcę tam nocować w piątek a wię o 1 dzień wcześniej niż Wy i zaoferowano mi cenę 64 EUR za trzy osoby ze śniadaniem :(
RenataM
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RenataM » 15.08.2007 09:49

Szukam i szukam noclegu na trasie Wrocław - Trogir i nie znalazłam nic konkretnego za rozsądną cenę. Jedziemy 4 osobową rodziną i myślę, że mogłabym wydać do ok. 80 euro. szkoda mi więcej kasy na nocleg. wolę wydać na miejscu. Wyjeżdżamy w piątek 17.08. Pomożecie :roll:
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 15.08.2007 14:33

Nie mam pojęcia jak się udało uzyskać taką cenę....po prostu dostałam maila z potwierdzeniem rezerwacji, wyliczoną zapłatą i pisze tam, że mamy do zapłaty 45,20 Euro ze śniadaniem. Pan nawet opisał mi jak mamy dojechać....Hm, może to dlatego, że jedziemy z dzieckiem? Ale chyba nie, bo dziecko ma swoje łózko, nie spi z nami w łóżku, więc chyba nie możliwe aby policzyli miej za dziecko, skoro zajmuje oddzielne łózko.
Kłopot ma za to z noclegiem w drodze powrotnej. Macie jakieś sprawdzone namiary? Interesuje mnie Słowenia, bo w Graz miejsc brak - taką uzyskałam odpowiedź
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 15.08.2007 16:14

RenataM napisał(a):Szukam i szukam noclegu na trasie Wrocław - Trogir i nie znalazłam nic konkretnego za rozsądną cenę. Jedziemy 4 osobową rodziną i myślę, że mogłabym wydać do ok. 80 euro. szkoda mi więcej kasy na nocleg. wolę wydać na miejscu. Wyjeżdżamy w piątek 17.08. Pomożecie :roll:

Witam, myślę że optymalnym rozwiązaniem będzie to http://www.oekotel.com/ oczywiście w Grazu to tak w połowie drogi. Znajomy korzystał w zeszłym tygodniu bardzo zadowolony. Pozdrawiam. :?
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 15.08.2007 21:35

przybyla napisał(a):...Hm, może to dlatego, że jedziemy z dzieckiem? ...

Zgadza się: dziecko 3-7 lat 70% zniżki a 7-12 50% zniżki :D i wszystko jasne
Pozdrav :papa:
Ania Zdzichu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania Zdzichu » 19.11.2007 21:37

Witajcie.
Graz Oekotel.
Przestrzegam przed noclegiem koło Graz w niby hotelu Neu: OEKOTEL Kalsdorf bei Graz.Spaliśmy tam w sierpniu 2007r.
Wcześniej przez internet oraz telefonicznie uzgodniłem pokój i koszta pobytu,rozmawiałem (przypuszczam z czeszką) .bardzo miła osoba,mówiła dość poprawnie po polsku.
Moje zdziwienie było po przyjeździe,przyjmowała nas- (tu powinien być epitet "męski" )osoba wcale nie mówiąca w języku polskim lub angielskim.
Cena ułegła zmianie na wyższą, pokój też ale się zmniejszył.
Jak się okazało, że mam przebite koło to pani ta poradziła mi, że może załatwić klej do załatania dziury.Nie wiedziała gdzie mogę zawulkanizować koło i skwitowała, że to jest o tej porze niemożliwe,była godz 15 -sobota.!?
Ale to jeszcze nie koniec.Rano przy śniadaniu osobiście stała przy bufecie i zaglądała na tace, kto, ile i co bierze. Cały czas pod nosem narzekała po niemiecku na zachowanie gości z Polski, a zwłaszcza dzieci.Ten widok to straszne upkorzenie.
Może myśmy tak trafili.
Pani wygłąd to "mała,gruba,ruda m...a".
Są inne miejsca na noclegi tranzytowe i jeśli możecie to szukajcie przyjemniejszych Austriaków,przecież Sobieski coś dla nich zrobił.
:) :D
Pozdrawiam Zdzichu

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone