Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie ponurkuje amator

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AGA&ADAM
Odkrywca
gdzie ponurkuje amator

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 17.02.2008 20:50

Witam.Dużo czytałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytnie.Gdzie jechać żeby podczas amatorskiego nurkowania z maską i rurką blisko brzegu zobaczyć jakieś cuda adriatyku.W 2006 byliśmy na Ciovo i było fajne można było coś zobaczyć.W 2007 byliśmy w Zivogosce i szczerze powiem że lipa.Nawet woda burdniejsza nie wspomne że na dnie zero atrakcji.Czy ktoś może wskazać właściwy kierunek?pozdrawiam
ps.jest już dział o nurkowaniu ale tam sami profesionaliści.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.02.2008 21:13

Zależy czego sie spodziewasz, bo jak Egiptu , to nie bardzo :) jeśli chodzi o maskę i fajkę. Ja w każdym miejscu gdzie byłem widziałem coś fajnego. Koniki morskie, płaszczki, inne ryby , kraby, rozgwiazdy itp. W Zadarze było najsłabiej bo to duże miasto. Masę muszli wyłowiłem w okolicach Omisza , na Peljescu tez nie narzekałem. Najczystsza wodę widziałem na Kornatach. Nurkuje do ok 12 metrów bo nie używam pasa balastowego.
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 17.02.2008 22:04

Jadę pierwszy raz i chciałem zapytać czy na Krk można jakieś muszelki pod wodą znaleźć tak do głębokości 5m no i gdzie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2008 22:11

Lechu67 napisał(a):Jadę pierwszy raz i chciałem zapytać czy na Krk można jakieś muszelki pod wodą znaleźć tak do głębokości 5m no i gdzie?

Dno morskie do tej gł.jest wyczyszczone jak podłoga na święta :wink: przecież każdy chce znaleźć jakąś pamiątkę,ale najłatwiej trafić na skorupę po Jeżowcach,szczególnie rano zanim "zamiatacze" nie wypłyną. :lol:
kondzio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kondzio » 18.02.2008 08:18

można,w tamtym roku z synem nurkowaliśmy do głębokości ok 6m i przywiezliśmy do domu 63 muszelki(od5cm do 17cm) a jak nurkowaliśmy przy skałkach to było pełno jeżowców oraz rybek,jak ruszyliśmy na dnie jakiś kamyk to rybki same przypływały.

jeszcze jedna uwaga,zbieraliśmy tylko puste muszelki,te jak to syn określił z glutem w środku zostawały na dnie
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 18.02.2008 08:52

Jak juz słusznie zauważyli inni, najlepiej szukać plaż, gdzie nikt nie przychodzi. Zdaję sobie sprawę, że nie wszędzie jest to mozliwe.
Ja nurkowałem, zarówno w ABC, jak i w sprzęcie, w okolicach Sukosanu, Biogradu i na Kornatach.
W Sukosanie dno niezbyt ciekawe, tylko miejscami ok. Biograd trochę lepiej. Najładniej i najciekawiej na Kornatach - cód miód i boczek :)
Ze znajomym Chorwatem zwiedziłem tam mnóstwo ciekawych miejsc, głównie takich gdzie nie docierają wycieczki i wczasowicze i to tam były najciekawsze podwodne krajobrazy :)
pozdrawiam
--
damian
GSX 750ES - na sprzedaż - dla Cromaniaków taniej :)
GSX 1100F
XV 535 i inne graty w garażu :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone