Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie lepiej na Pag czy Rab ?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vegusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vegusia » 16.03.2010 14:51

Witam , mam zamiar wybrac sie w tym roku ponownie, ale nie moge sie zdecydowac co wybrac ,Pag czy Rab , nadmieniam ,że jestesmy zwolennikami ciszy ,spokoju , romantycznych widoków, no i fajowskich plaż.
kulka53
Weteran

Postnapisał(a) kulka53 » 16.03.2010 18:15

1:0 dla Pagu :idea:

(a cisza i spokój - najlepiej poza sezonem :wink: )
Vegusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vegusia » 16.03.2010 21:37

a może lepiej na Cres?
kulka53
Weteran

Postnapisał(a) kulka53 » 16.03.2010 22:00

Na Cresie byłem w zeszłym roku we wrześniu. Oprócz Pagu to wyspa która najbardziej mi się podobała, a byłem jeszcze na kilku. Nie ma tam tak dużo i tak łatwo dostępnych plaż jak na Pagu, ale wyspa ma swój urok.

Podobno w sezonie bardzo trudno o kwatery, zwłaszcza w sierpniu, przyjeżdżają tam masy Włochów. To bardzo pusta, dzika wyspa, tam po prostu z tego co widziałem jest stosunkowo mało kwater, kilka kempingów.

Krajobrazowo Pag jak dla mnie nie ma sobie równych, choć jest dość specyficzny, ale na Cres też chętnie bym wrócił. Rabem byłem rozczarowany :roll:
Vegusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vegusia » 16.03.2010 22:05

No to teraz mam problem : Cres , Rab czy Pag ? Na żadnej nie byłam więc co na pierwszy rzut ?
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 16.03.2010 22:13

Vegusia napisał(a):No to teraz mam problem : Cres , Rab czy Pag ? Na żadnej nie byłam więc co na pierwszy rzut ?

Hvar ;)
Vegusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vegusia » 16.03.2010 22:16

he he no to teraz mam ...
kulka53
Weteran

Postnapisał(a) kulka53 » 16.03.2010 22:17

TU zaczyna się trochę moich wypocin z Cresu

W relacji są też zdjęcia z Pagu i Rabu, ale trochę wcześniej. Z Pagu w ogóle jest sporo relacji z fajnymi zdjęciami :D .

Na pierwszy raz, z tych trzech wg mnie PAG :idea: .

Piękne krajobrazy, możliwośc pozwiedzania okolic (mostem łatwo wyjedziesz na ląd) , wszelkiego rodzaju plaże, od kamienistych do piaszczystych, miejsca gwarne (Pag, Novalja) i spokojne, do wyboru.
Vegusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vegusia » 16.03.2010 22:19

ok ,a jezeli nocleg na Pagu to w jakiej miejscowości ?
dida
Plażowicz

Postnapisał(a) dida » 16.03.2010 22:25

Byłem na Rabie w Loparze, fajowskie plaże, piękne widoki zwłaszcza na mniej uczęszczanych plażach, których w Loparze jest co nie miara. Z żoną wybraliśmy to miejsce ze względu na 10 miesięcznego synka i pod niego super rajską plażę... no ale ciszy tam nie zaznasz, za to na innych plażach Loparu spokojnie znajdziesz coś dla dla siebie. My byliśmy zauroczeni krajobrazami i dzikimi plażami, bajeczka. Polecam odwiedzić przynajmniej w necie Lopar. Na Pagu nie byliśmy.... jeszcze :)
jurekk
Globtroter

Postnapisał(a) jurekk » 17.03.2010 14:56

Vegusia napisał(a):No to teraz mam problem : Cres , Rab czy Pag ? Na żadnej nie byłam więc co na pierwszy rzut ?
Podobnie jak "kulka53" byłem na Cresie w ub. roku ale na przełomie
września i pażdziernika; na Rabie w 2007r. ; na Pagu w 2005r.
W tym roku postanowiłem ponownie Pag- w maju.
Po prostu Pag najbardziej mi pasuje!
Polecam Pag.
buri
Globtroter

Postnapisał(a) buri » 06.06.2010 15:49

Vegusia napisał(a):ok ,a jezeli nocleg na Pagu to w jakiej miejscowości ?

Ja polecam PAG :) - byłem w 2008 ale na polu namiotowym.
nosekdomin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nosekdomin » 06.06.2010 18:11

Witam wszystkich oczarowanych PAG
:wink:
Szukam kwaterki dla 4 personów bez luksusów ekonomicznie w okolicach mandre w ciszy i spokoju. Czy możecie coś polecić?
snurek
Globtroter

Postnapisał(a) snurek » 12.06.2010 12:59

Tak sobie "zaglądłem" i podobne rozterki przeżywamy :roll: ze względu na 18miesięczną Alę, która nie jest zwolennikiem "aż tak" dalekich podróży np: Dalmacja) szukam czegoś nieco bliżej..
Tylko co polecacie??
Pag czy Cres... czy Rab??
Może podrzucicie jakiś namiar na studio dla małżeństwa z 1,5 roczną dzidzią??
nosekdomin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nosekdomin » 13.06.2010 00:33

snurek napisał(a):(...)
Pag czy Cres... czy Rab??
Może podrzucicie jakiś namiar na studio dla małżeństwa z 1,5 roczną dzidzią??

Podaj maila to prześle Ci fotki z RAB. Może pomogą w decyzji.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone