Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomasz781
Croentuzjasta
Gdzie jechać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 21.06.2012 16:28

Witam.Boję się ,że mnie zaraz zjedziecie ale zapytam.Jedziemy w niedziele 01-07 do Chorwacji 5 raz (1 raz w ciemno).Na celowniku mamy Primosten ,Rogoznice lub Vodice.Gdzie najłatwiej będzie znaleźć apartament?Może ktoś poleca inną lokalizacje. Pozdrawiam.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 21.06.2012 16:51

w Vodicach znaleźliśmy w parę minut apartament dla 8 osób ale to było kilka lat temu, w tamtym roku w Primosten zaleźliśmy 2 apartamenty 1 dla 6 os. za 15 euro i drugi dla 4 os za 25 euro. Oba przez agencje przy rondzie. Polecam Primosten. Namawiam ekipe na powrót tam w tym roku ale wolą Riwiere Makarską na te wakacje :) no cóż .. może za rok tam wróce
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 21.06.2012 17:08

Dzięki za podpowiedź.Szczerze tez myślę o Primosten.Makarska była 2 razy podrząd a dokładnie Brela.Było po prostu fantastycznie.Czy to biuro w Primosten koło ronda otwarte jest w Niedziele po południu bo tak planujemy tam zlądować.Dwie ekipy 2+1 i 2+2
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 21.06.2012 17:14

tomasz781 napisał(a):Dzięki za podpowiedź.Szczerze tez myślę o Primosten.Makarska była 2 razy podrząd a dokładnie Brela.Było po prostu fantastycznie.Czy to biuro w Primosten koło ronda otwarte jest w Niedziele po południu bo tak planujemy tam zlądować.Dwie ekipy 2+1 i 2+2

a tego to nie pamiętam, najpierw szukaliśmy na własną rękę ale było bardzo rano.. za rano, gdy otworzyła się agencja byliśmy tam pierwsi i zostały 3-4 apartamenty gdy wybraliśmy już 2 chcieliśmy się targować ale powiedzieli, że albo bierzemy albo zaraz ktoś inny weźmie... więc wźeliśmy i dobrze bo kilka minut później przed biurem była już kolejka, z tego co wiem to koło ronda znajdują się 3 agencje 2 koło siebie przy parkingu koło ronda a trzecia trochę wyżej od ronda w stronę głównej drogi, ta jest rzadziej odwiedzana
edit: masz jakis sprawdzony apartament w Breli ?
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 21.06.2012 17:32

http://www.brela.com/iris/2_a21k2.htm
Tu mieszkaliśmy.Apartament naprawdę super.Wszędzie blisko.Parking pod domem.Plaża.Pekara na samym parterze.Tylko rezerwowaliśmy go już w lutym.Później mieli już zarezerwowane do połowy września. :( .Może i trochę drogo ale było warto.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.06.2012 18:15

Jeżeli Riwiera już była , to z tych miejscowości co podajesz wybrałbym bym Vodice.....a dokładnie Srimę koło Vodic.
Ze Srimy do Vodic około 2 km piechotą super promenadą można sobie zrobić fajny spacerek , po drodze mnóstwo kawiarenek i wszytskiego do uprawiania sportów wodnych , zabawy itd....

Tym bardziej że jedziecie w ciemno to moim zdaniem Srima jest doskonałą lokalizacją na poszukiwania , bo apartamentów tam mnóstwo....wybierasz i wybrzydzasz.
Ponadto im dalej Vodic tym mniej ludzi i spokojniej na plaży będzie.

Apartamentu nie polecę , bo 2010 r. byłem w Vodicach na campie.
Jeśli już się zdecydujecie to najlepiej wjechać do samych Vodic , kierunek Hotel / camp Imperial i za campem w prawo w dół i jadąc wzdłuż plaży można tam wybierać , przebierać.

Więcej o Vodicach i Srimie jest w mojej relacji .

Pozdrav

Mariusz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 19:42

tomasz781 napisał(a):Dzięki za podpowiedź.Szczerze tez myślę o Primosten.Makarska była 2 razy podrząd a dokładnie Brela.Było po prostu fantastycznie.Czy to biuro w Primosten koło ronda otwarte jest w Niedziele po południu bo tak planujemy tam zlądować.Dwie ekipy 2+1 i 2+2

jedno i drugie w okolicy ronda otwarte 7 dni w tygodniu od zmierzchu do świtu :lol: w zeszłym roku w tym biurze dostałem świetny apartament :P http://dalmatinka.hr/ koło sklepu mięsnego :P
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 21.06.2012 20:07

maniust napisał(a):Jeżeli Riwiera już była , to z tych miejscowości co podajesz wybrałbym bym Vodice.....a dokładnie Srimę koło Vodic.
Ze Srimy do Vodic około 2 km piechotą super promenadą można sobie zrobić fajny spacerek , po drodze mnóstwo kawiarenek i wszytskiego do uprawiania sportów wodnych , zabawy itd....

Tym bardziej że jedziecie w ciemno to moim zdaniem Srima jest doskonałą lokalizacją na poszukiwania , bo apartamentów tam mnóstwo....wybierasz i wybrzydzasz.
Ponadto im dalej Vodic tym mniej ludzi i spokojniej na plaży będzie.

Apartamentu nie polecę , bo 2010 r. byłem w Vodicach na campie.
Jeśli już się zdecydujecie to najlepiej wjechać do samych Vodic , kierunek Hotel / camp Imperial i za campem w prawo w dół i jadąc wzdłuż plaży można tam wybierać , przebierać.

Więcej o Vodicach i Srimie jest w mojej relacji .

Pozdrav

Mariusz

Dzięki za podpowiedź na pewno weźmiemy ja pod uwagę.Dzięki jeszcze raz.
raffaell2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 25.06.2012 19:57

To ja sie dołączę do tematu ...
Czy w Vodicach, ewentualnie okolicach jest na tyle przejrzysta woda, że można snurkować i powyławiać jakieś muszle? Dla mojej córki to podstawa wyjazdu do Chorwacji, a na riwierze Makarskiej w zeszłym roku woda była krystaliczna ...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone