Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie jechać ?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciejdm1
Croentuzjasta
gdzie jechać ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejdm1 » 12.10.2007 11:04

witam wszystkich cro-maniaków.jestem nowy na forum ,które jest skarbnicą wiedzy o Cro.
bardzo wiele rzeczy dowiedzialem sie i jestem Wam za to wszystko wdzieczny.planuje pierwsze zagraniczne wakacje w swoim zyciu -oczywiscie do chorwacji.chce jechac ze znajomymi ktorzy byli w tym roku kolo Zadaru -dokladnie camping Zaton.zaczelem szukac i znalazlem pare kuszacych propozycji,glownie w prywatnych apartamentach (ceny ok.10-12 euro/os).bedziemy jechac w osiem osob -cztery dorosle i czworka dzieci w wieku 4-12 lat.dlatego szukam najlepiej apartamentu z min 2 pokojami (najlepiej zeby byly 3).chcialbym zeby byly tez jakies atrakcje dla dzieci (plac zabaw basen itp)
duzo czytalem tez o plazach ktore nie sa piaszczyste (poza rejonem Zadaru) dlatego nie wiem jak beda czuc sie tam moje pociechy ktore sa przyzwyczajone do piasku na plazy.
prosze o wasza pomoc -gdzie jechac ? wstepny termin to 21,06,2008 -05,07,2008
dziekuje wam wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2007 17:41

maciejdm1 napisał(a):.....zaczelem szukac i znalazlem pare kuszacych propozycji,glownie w prywatnych apartamentach (ceny ok.10-12 euro/os).bedziemy jechac w osiem osob -cztery dorosle i czworka dzieci w wieku 4-12 lat.dlatego szukam najlepiej apartamentu z min 2 pokojami (najlepiej zeby byly 3)....

W 8 osób to raczej pasowałby wam 4 pokojowy - w innym przypadku to ciasnota i prowizorka. Generalnie apartamenty 8 czy 10 osobowe wychodzą taniej (w rozbiciu na osobę) niż np. najbardziej oblegane czyli 3-ki lub 4-ki. Przy takiej ilości można zastanowic sie nad wynajęciem całego domu
maciejdm1 napisał(a):....chcialbym zeby byly tez jakies atrakcje dla dzieci (plac zabaw basen itp) ....

po co Ci basen jak masz morze :lol:
maciejdm1 napisał(a):....duzo czytalem tez o plazach ktore nie sa piaszczyste (poza rejonem Zadaru) dlatego nie wiem jak beda czuc sie tam moje pociechy ktore sa przyzwyczajone do piasku na plazy....

Pamietaj o jednym - piaszczysta plaża w HR to nie to samo co piaszczysta plaża w Polsce - z doświadczenia własnego jak i wielu, wielu osób stwierdzic mogę że plaże żwirkowe czy kamieniste w HR sa bardzo atrakcyjne dla dzieciaków - to jest dla nich nowośc - właśnie dlatego, że u nas piachu jest pod dostatkiem :wink: Planując urlop w HR nie kieruj sie tylko kryterium "piaszczysta plaża" - bo to błąd nie tylko moim (skromnym zdaniem :wink: ). Pooglądaj sobie plaże na stronce: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link może ci to w czyms pomoże
maciejdm1 napisał(a):....prosze o wasza pomoc -gdzie jechac ?....

tu się poddaję :lol: sorki ale za mało konkretów. A jak to na tym forum bywa - ile cro_userów tyle opinii o miejscu odpoczynku :lol:
Pozdrav :papa:
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 13.10.2007 11:03

Do wyjazdu jest jeszcze sporo czasu. Jednak jestem w zasadzie pewny gdzie pojedziesz ..... Dalmacja na 100 %. Tu nie ma innych osób którzy by radzili inaczej ( poza moją skromną osobą).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2007 11:12

kawo napisał(a):.... Tu nie ma innych osób którzy by radzili inaczej ( poza moją skromną osobą).

no niekoniecznie :wink: spierałbym się z Twoją tezą. Ja też poleciłbym....Krk :lol: :wink: Choc w przyszłym roku wybieram Dalmację lub rejon Paklenicy (mam taką nadzieję) :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.10.2007 12:39

Piotrek witaj. ... KRK nie polecaj. Powód znany. Byłem, coraz bardziej tłoczno, ceny w górę. Jedyna rzecz jaka pozostała nietknięta to "moje" miejsce. I oby tak pozostało.
wojak999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak999 » 14.10.2007 10:10

Zajrzyj na stronę : zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link .
Byłem tu w tym roku, ceny przyzwoite. Do wyboru plaże piaszczyste i kamieniste (nigdy więcej nie pójdę na piaszczystą bo piach w Cro brudzi).
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.10.2007 11:27

Siedzenie dwóch rodzin w jednym apartamencie z jedna kuchnią niczego dobrego nie rokuje :wink: . Sugeruję dwa oddzielne apartamenty. Jedna łazienka na 8 osob to porażka. Proponuję okolice Pakostane. Apartamenty w okolicach 40-60 euro za 4 osoby.
Z tej miejscowości możecie pokusić się o wycieczki nawet za Split. Dobra baza do zwiedzania wodospadów Krka, gór Paklenica. Plitvice możecie zaliczyć po drodze. Na nie zarezerwujcie okolo 6-8 godzin. Noclegi w tym rejonie znajdziecie bez problemu. Jak z Głogowa, to polecam trasę przez Glubczyce, Krnov, Brno, Breclav, Reintal, Wiedeń. Nocleg w Grazu.
Dalej wiadomo.
maciejdm1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejdm1 » 14.10.2007 12:47

FUX napisał(a):Siedzenie dwóch rodzin w jednym apartamencie z jedna kuchnią niczego dobrego nie rokuje :wink: . Sugeruję dwa oddzielne apartamenty. Jedna łazienka na 8 osob to porażka. Proponuję okolice Pakostane. Apartamenty w okolicach 40-60 euro za 4 osoby.
Z tej miejscowości możecie pokusić się o wycieczki nawet za Split. Dobra baza do zwiedzania wodospadów Krka, gór Paklenica. Plitvice możecie zaliczyć po drodze. Na nie zarezerwujcie okolo 6-8 godzin. Noclegi w tym rejonie znajdziecie bez problemu. Jak z Głogowa, to polecam trasę przez Glubczyce, Krnov, Brno, Breclav, Reintal, Wiedeń. Nocleg w Grazu.
Dalej wiadomo.

dzieki za rady.znajomi ktorzy byli w tym roku mysla zeby jechac przez niemcy -troche dluzsza trasa ale jak sie wpadnie na autobahne to mozna grzac.a podobno przez Czechy to co chwila jakies ograniczenia (nie wiem tylko ktoredy dokladnie jechali) .jezeli chodzi o apartamenty to znalazlem kilka gdzie sa dwie lazienki.
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 31.10.2007 00:24

Podaj e-maila to podeślę ci namiary na sprawdzone apartamenty dla waszej ekipy.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.10.2007 09:51

dorasoft napisał(a):Podaj e-maila to podeślę ci namiary na sprawdzone apartamenty dla waszej ekipy.

Witam
A czy ja również mogę prosić? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrav :hut: :papa:
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 01.11.2007 16:23

Poszło na mail-a mam nadzieję, że pomogłem.

pozdrav
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 07.11.2007 17:15

również prosze o jakis namiar -- chce jechać z zona i 2 dzieci 6-10 lat -- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
eliza_12
Croentuzjasta
apartamenty

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 16.11.2007 21:26

Proszę o namiary na apartament 8 osób dorosłych + 4 dzieci w wieku 3,4,10,13 lata adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzięki
Adam Teo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Teo » 22.11.2007 13:18

Zajrzyj na stronę : zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Byłem tu w tym roku, ceny przyzwoite.
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 22.11.2007 16:47

[/quote] dzieki za rady.znajomi ktorzy byli w tym roku mysla zeby jechac przez niemcy -troche dluzsza trasa ale jak sie wpadnie na autobahne to mozna grzac.a podobno przez Czechy to co chwila jakies ograniczenia (nie wiem tylko ktoredy dokladnie jechali) .jezeli chodzi o apartamenty to znalazlem kilka gdzie sa dwie lazienki.[/quote]

Całkowicie popieram jazde przez Niemcy i to następująco:
Görlitz A-4do Chemnitz A-72 doAD-Hochfranker A-93 do Regensburg
A-3 do granicy Austr. dalej A-8 do Knoten WelsA-9 do granicy SLO
A-1 do Maribor droga nr.9 koło Ptuj do gran. HR i dalej A-1 aż do zjazdu
na Zadar.
W Austrii trzeba wykupic i nakleić Vigniete na 10 dni za7,60 Euro
potem dochodzi opłata za tunele na A/9 4,50 i 7,50 Euro.
W SLO opłata za Autob. wynosi 0,75 Euro.
W HR od granicy do Zadaru 35 plus 105 Kuna to jest ok. 5 plus 15 Euro.
Aby uniknąc korków radzę wyjechać w niedz.rano lub pon.
O naklejeniu tej Vigniety w Austrii celowo napisałem bo w razie kontroli
kara jest większa za nie naklejenie lub złe naklejenie ( takie że można
zdjąc nalepke bez uszkodzenia) niz nie posiadanie wcale Vigniety.
To złe naklejenie jest traktowane przez kontrolerów jako usiłowanie
oszustwa i dlatego kara większa.
Co do piasku to poprzednicy mają rację. Byłem w Zatonie 4 razy i
piasek jest gorszy niż żwirek.
W razie nowych pytań chętnie odpowiem. :D :D :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone