Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dylemat z wyborem miejsca... HVAR?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barbus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbus » 24.06.2012 11:53

Hej,

Chciałbym prosić Was o pomoc. Jedziemy grupą 10-15 osób na początku sierpnia do Chorwacji. Mamy średnio 26 lat i szukamy miejsca, które będzie dość urozmaicone. Jednocześnie imprezowe i ciekawe, nie-monotonne oraz kolorowe. Gdzie można fajnie się bawić, ale jednocześnie coś zobaczyć. Miasto/miasteczko które żyje :)

Byliśmy, przynajmniej część z nas na PAGu i raczej nie chcemy tam wracać, bo ZRCE jest być może i ok ale sama Novalija jest dość szara. Byliśmy w Makarskiej i generalnie było świetnie, aczkolwiek nie lubimy wracać do miejsc w których byliśmy dlatego szukamy czegoś nowego. Po krótkim przeglądzie bardzo mocno zastanawiam się nad wyspą HVAR, dziś wpadł mi do głowy KRK i to w sumie tyle. Szukamy półśrodka i jakoś nie udaje nam się dojść do porozumienia. Może Wy pomożecie?

Będę wdzięczny za każdą wypowiedź w tym temacie :)
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 25.06.2012 11:14

Hvar jest najlepszy! :D
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 25.06.2012 12:15

Hvar to wspaniały pomysł. Byłam tam dwa razy. Raz na jednodniowym zwiedzaniu.
A w zeszłym roku wróciliśmy tam na 4 dni.
Zatrzymaliśmy się w uroczej Jelsie. Wyspa jest przepiękna.
Sama Jelsa we wrześniu była spokojna. Szukającym rozrywki poleciłabym raczej Hvar.
Hellian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hellian » 26.06.2012 16:39

Jest tu ze sto osób z większa wiedzą, ale skoro jeszcze się nie wypowiedziały ;)

Byliśmy na Hvarze w tym roku,

Na pewno Wam się spodoba, tu nie mam wątpliwości, jest zwyczajnie, obiektywnie piękny.

Z miejscowości;
W sezonie wszędzie będzie dużo ludzi.
W miejscowościach zatunelowych zabraknie Wam nocnego życia,

Hvar, miasto Hvar, jest piękny, na przełomie maja i czerwca było fajnie, w sezonie dla mnie na pewno byłoby za tłoczno. Ale dla Was to może być to. Z pewnością jednak Hvar jest drogi i jeśli nie macie w tym względzie luzu, nie obejdzie się bez dokładnego czytania kart w knajpkach.

Naprawdę ruchliwa, radosna i pełna młodych ludzi jest Vrboska.

A mi najbardziej z miejscowości nadmorskich podobał się Starigrad.

Chyba, że lubicie dziwne rozwiązania i wtedy polecam wnętrze wyspy. Kwatery znajdziecie taniej, zjecie lepiej, napijecie się lepszego wina, ale do plaży trzeba będzie jechać. Konoba we Vrbanju to miejsce dla którego warto zaplanować całe wakacje ;)

Pozdrawiam i powodzenia.
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 27.06.2012 11:12

Moim zdaniem wybierając miejsce noclegowe lepiej nie decydować się na Sucuraj.
Jest to ładne miasteczko, ale położone trochę na uboczu.
Każdy wyjazd czy to by zwiedzić Hvar czy na kolację np. do Jelsy wiązałby się z ciągłym pokonywanie tej samej trasy.
barbus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbus » 28.06.2012 11:30

Dzięki, wiem już po mocnym czytaniu tego forum, że wybieramy miasto HVAR. Wiemy też, że jest nas 12 osób, ale znalezienie na chwile obecną noclegu dla takiej grupy jest bardzo ale to bardzo ciężkie... ale no nic, nie poddaje się.

Może ma ktoś coś sprawdzonego? :)
Luss
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luss » 03.07.2012 13:05

Vrboska ruchliwa i radosna..?
Jej, to musiało się tam sporo zmienić w ciągu kilku ostatnich lat, bo ja zapamiętałam ją jako bardzo smutną miejscowość z wieloma pustymi domami i jedną restauracją..
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 03.07.2012 20:37

barbus napisał(a):Dzięki, wiem już po mocnym czytaniu tego forum, że wybieramy miasto HVAR. Wiemy też, że jest nas 12 osób, ale znalezienie na chwile obecną noclegu dla takiej grupy jest bardzo ale to bardzo ciężkie... ale no nic, nie poddaje się.

Może ma ktoś coś sprawdzonego? :)

musicie się podzielić na 2, nawet 3 grupy.
w waszym terminie nie macie raczej szans na wspólną kwaterę.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone