Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na Istrię i Kvarner?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
misiaczek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek » 07.05.2007 14:18

Chcę wybrac sie pod koniec sierpnia na Istrie i do Kvarneru.Prosze o polecenie miejsc gdzie są góry i morze.Szukam niedrogich noclegów dla 2 osób.Chciałabym te miejscowości były bazą wypadową do zwiedzania okolic,ale żeby też można było się nacieszyć plażą i morzem.Może macie jakieś sprawdzone adresy,gdzie jest w miarę spokojnie i tanio. :?: :?:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 07.05.2007 15:21

Na Istri to nie ma w zasadzie ani spokojnie ani tanio ;-)
Na Kwarnerze coś się znajdzie.

Na Istri całe zachodnie wybrzeże jest drogie a wschodnie jest drogie oprócz okolic Labina ale to też się powoli kończy. Na samym wybrzeżu IStri nie ma wysokich gór, w każdym razie gór schodzacych do morza. Ale jest kilak fiordów nop Limski Kanał.
Najpiękniejszym miastem Istri jest Rovnij. Wartościowe miejsca do zwiedzania są też w Puli Poreczu i w miasteczkach w środku półwypu które przynajmniej w centralnych częsciach zachwały sie niezmienione od ok XIIIw.
Wzdłuż Kwarneru do morza wprost wchodzą góry Velebit o wysokosci do 1700npm. Tu do zwiedzania sa 2 parki narodowe: Velebi i Paklenica czyli górskie wędrówki ale po dużo bardizej dzikich górach niż np Tatry. I do tego jeszcze krasowe góry w PN Risnjak. Do zwiedzania także habsburskie uzdrowisko czyli Crkvenica, wąwóz Paklenica, stara część miasta Pag i rzymska twierdza przy wjeździe na wyspę no i pobliski Zadar choć to już Dalmacja
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2007 16:10

misiaczek napisał(a):.....Prosze o polecenie miejsc gdzie są góry i morze.Szukam niedrogich noclegów dla 2 osób.Chciałabym te miejscowości były bazą wypadową do zwiedzania okolic,ale żeby też można było się nacieszyć plażą i morzem.Może macie jakieś sprawdzone adresy,gdzie jest w miarę spokojnie i tanio. :?: :?:

Wszystko to znajdziesz w Basce na Krk. Wiecej albo tu: forum/viewtopic.php?t=15200&start=0
albo opcja szukaj i wpisz "Baska"
Gosia Begovic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia Begovic » 07.05.2007 21:14

NA KVARNER TO DO NAS www.jakob-apartments.info pozdrowienia Gosia[/url][/url]
ivaavi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivaavi » 09.05.2007 11:31

Gosia Begovic napisał(a):NA KVARNER TO DO NAS www.jakob-apartments.info pozdrowienia Gosia[/url][/url]

Witam serdecznie
w żaden sposób nie mogę się z Państwem skontaktować.

Jestem zaiteresowana pobytem u Państwa
proszę o pilny kontakt
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
ivaavi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivaavi » 09.05.2007 12:38

ivaavi napisał(a):
Gosia Begovic napisał(a):NA KVARNER TO DO NAS www.jakob-apartments.info pozdrowienia Gosia[/url][/url]

Witam serdecznie
w żaden sposób nie mogę się z Państwem skontaktować.

Jestem zaiteresowana pobytem u Państwa
proszę o pilny kontakt
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za maila, ale nie mogę do Pani wyslac. Moze to Pani prześle jakieś informacje :

Czy macie Państwo wolne miejsca
+ - czerwiec/ lipiec , dwa tygodnie
dla dwóch rodzin z dwójką dzieci każda (1- 7 lat)
Pozdrawiam
I proszę o pilną odpowiedź
Kasia
Gosia Begovic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia Begovic » 09.05.2007 13:14

napisałam na e-mail Gosia
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 16.05.2007 21:21

jak z czystością wody w Dromalj i Cirekivicy ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2007 21:30

adam11 napisał(a):jak z czystością wody w Dromalj i Cirekivicy ?
Chodziło Ci o DRAMALJ i CRIKVENICE ??? jeżeli o tych dwóch miasteczkach myślałeś :wink: to czystośc wody jest bez zastrzeżeń
Gosia Begovic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia Begovic » 16.05.2007 21:35

[quote="adam11"]jak z czystością wody w Dromalj i Cirekivicy ?[/quote] Pozdrowienia z Dramlja.Woda jest tu bardzo czysta i przedewszystkim ma piekne plaze ktore nadaja sie do dzieci,sa drobne kamyszki i nie jest odrazu głeboka woba. Zapewniam tez- rownie ciepła jak w okolicach Dalmacji!!!
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 17.05.2007 15:51

tak piotrek chodzilo mi o czywsotśc adriatyku :) w tych miejscowosciach ;)) dzięki gosiu za info :)
Gosia Begovic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia Begovic » 17.05.2007 16:06

Co do tych okolic to nie ma problemu.Mieszkam tu od 6 lat. [url][u] adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl[/u][/url]
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 17.05.2007 19:26

adam11 napisał(a):jak z czystością wody w Dromalj i Cirekivicy ?

http://www.mzopu.hr/more/default.aspx?id=1000
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2007 19:31

adam11 napisał(a):tak piotrek chodzilo mi o czywsotśc adriatyku :) w tych miejscowosciach ;)) dzięki gosiu za info :)

A prosze bardzo ale wiesz co ? Popracuj trochę nad swoją stylistyką, interpunkcją itp. bo układasz zdania jak ostatnia fleja i ciężko czasami zrozumiec o co Ci chodzi :lol:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 17.05.2007 20:33

hmm : ) Szanowny panie Piotrze ... :) , czasu zbytnio nie mam ;) więc pisze szybko :) za wszystkie błędy przepraszam :) ;] "ale z tą fleje" to porpsortu : | przesada : | pozdrawaim :))
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone