Paulka75 napisał(a):A jutro czeka nas wycieczka do Dwejra Bay, czyli słynnego Blue Hoole i Azure Window, a raczej miejsca gdzie ono stało do marca br.
agata26061 napisał(a):Pamiętam Twoją zeszłoroczną relację w gronie przyjaciół. My też często podróżowaliśmy w takim gronie, jednak w tym roku zawęziliśmy grupę do 4 osób dorosłych i 4 dzieci... I właśnie Sąsiedzi, którzy byli z nami na Makarskiej Rivierze w tym roku, w zeszłym roku swoje pierwsze zagraniczne wakacje spędzili na GozoAkurat trafiła im się taka okazja, ponieważ znajomy znajomego organizował kursy nurkowe na Gozo i załatwił im wszystko - loty, zakwaterowanie, jakieś rejsy itp.
Trochę się obawiałam tego, czy Chorwacja spełni ich oczekiwania. Myślałam, że po takich fascynacjach z ich strony wyspą Gozo, Cro najzwyczajniej będzie dla nich zbyt "słaba". Tak naprawdę trochę ich namówiłam na tą Chorwację, bo niezbyt byli chętni. Chorwacja kojarzyła im się z jakimś bardzo zacofany krajem, gdzie jest bieda i nie ma nic ciekawego do zobaczenia...
Jednak z każdym kolejnym kilometrem pokonywanym na autostradach Chorwackich, z każdą kolejną chwilą spędzoną na Makarskiej Rivierze, stwierdzili, że oni w życiu nie widzieli piękniejszych krajobrazów i wyspa Gozo "chowa się" przy Chorwacji. Na tyle im się spodobało, że nie chcą szukać żadnych innych miejsc, tylko w przyszłym roku znów jadą do CroTo taki mój mały sukces, że zaszczepiłam "Cromaniactwo" wśród kolejnych osób.
Ja osobiście uważam, że każdy kraj ma coś innego do zaoferowania i nie da się wszystkich wrzucić do jednego worka i porównywać.
Póki co, Malta nie jest w moich planach, bo przecież, pomimo 5-ciu razy w Cro, nie stacjonowałam jeszcze na żadnej wyspie, więc pora to zmienić w przyszłym roku
Pozdrawiam Cię serdecznie i z chęcią pokażę Sąsiadce Twoją relację, co by troszkę powspominała
Paulka75 napisał(a):Miło mi czytać, że pamiętasz naszą ubiegłoroczną relacjęw tym roku nasze wakacje były zdecydowanie bardziej spokojne i spędzaliśmy je tylko we dwoje, ale wyjątkowo było nam to potrzebne i przez stratę jaką doświadczyliśmy niedawno chyba nie prędko wybierzemy się na wakacje paczką
agata26061 napisał(a):Paulka75 napisał(a):Miło mi czytać, że pamiętasz naszą ubiegłoroczną relacjęw tym roku nasze wakacje były zdecydowanie bardziej spokojne i spędzaliśmy je tylko we dwoje, ale wyjątkowo było nam to potrzebne i przez stratę jaką doświadczyliśmy niedawno chyba nie prędko wybierzemy się na wakacje paczką
Domniemam, że coś poważnego się stało, że tak kategorycznie uważacie, że to już koniec wspólnych wyjazdów. Nie wiem co jest na rzeczy, ale współczuje Wam jakakolwiek jest to strata. Niestety przeciwności losu są wpisane w nasze życie i trzeba sobie z nimi jakoś poradzić, co na pewno do łatwych nie należy![]()
Czasem też warto jechać tylko we dwoje, lub tylko ze swoją rodziną. My, w przyszłym roku, póki co, również planujemy jechać sami (tzn. my i dwoje dzieci), ale czas jeszcze pokaże, bo być może ktoś do nas dołączyPozdrawiam
Powrót do Jak nie Chorwacja to ... ???