Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - co, jak i gdzie???

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaha
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaha » 21.07.2005 15:05

Witam Wszystkich

Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad wyjazdem wlasnie do Chorwacji.Szczerze mowiac jeszcze nigdy tam nie bylam i niezbedne sa kazde informacje.
Interesuje mnie okres wrzesniowy (10-20,IX) i w miare optymalne ceny.
To, jaką miejscowość wybrac (w okolicach w miare piaszczystej plaży), jaki transport (samolot czy autokar). Z cala pewnoscia przydadza sie szczegolowe dane.
Nie nastawiam sie na ciagle chodzenie i zwiedzanie, interesuja mnie raczej odpoczynek rozumiany w tradycyjnym tego slowa znaczeniu, piekne widoki i mozliwosc opalania.

Pozdrawiam i dzieki z gory za pomoc
Kaha
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.07.2005 15:19

kaha napisał(a):Witam Wszystkich

Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad wyjazdem wlasnie do Chorwacji.Szczerze mowiac jeszcze nigdy tam nie bylam i niezbedne sa kazde informacje.
Interesuje mnie okres wrzesniowy (10-20,IX) i w miare optymalne ceny.
To, jaką miejscowość wybrac (w okolicach w miare piaszczystej plaży), jaki transport (samolot czy autokar). Z cala pewnoscia przydadza sie szczegolowe dane.
Nie nastawiam sie na ciagle chodzenie i zwiedzanie, interesuja mnie raczej odpoczynek rozumiany w tradycyjnym tego slowa znaczeniu, piekne widoki i mozliwosc opalania.

Pozdrawiam i dzieki z gory za pomoc
Kaha

Witamy w rodzinie.
Zajrzyj na poszczególne kategorie Forum!
Tam jest skarbnica wiedzy. Czytaj tematy postów. Jeżeli Cię któryś zainteresuje to czytaj. Wtedy zadaj pytania szczegółowe, jeżeli tam będzie coś niejasnego.
Sprecyzuj, czego szukasz, ile osób jedzie, kiedy, camping, apartamenty, czy masz samochód, ile kasy do wydania. Z piaszczystymi plażami jest troszkę problemu, Chorwacja to nie Polska. Najlepsze drobne kamyki i kamienie. Tego w Cro najwięcej. No i czystej, ciepłej wody.
Pozdr
FUX
kaha
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaha » 21.07.2005 15:35

Właśnie to czytam wszystkie posty po kolei i dlatego mam metlik w glowie. Kazdy gdzie indziej byl, co innego zobaczyl, a wszystkie miejsca wydaja sie niesamowicie cudowne.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.07.2005 15:40

kaha napisał(a): Kazdy gdzie indziej byl, co innego zobaczyl, a wszystkie miejsca wydaja sie niesamowicie cudowne.

Taka jest prawda. :wink:

Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.07.2005 21:59

Fakt, czytając recenzje z podróży, wczasów mozna dostać niezłego mętlika. Zauważ, że są to przewaznie opinie osób które były tam pierwszy lub drugi raz. Bywalcy pisza juz w sposób raczej bardziej stonowany. Gdzie jest lepiej ?? oto jest pytanie..... gdzie bys nie pojechała, załować nie bedziesz. Moim zdaniem, weź mapkę w dłoń i zastanawiaj sie gdzie. Jak masz wątpliwości to ołówek w dłoń, zamknij oczy i ........... buch w mapę. Gdzie trafisz tam jedź :-)))).
100 % że bedzie super. Mając jednak na uwadze, ze wyjeżdzasz we wrzesniu starj sie celować na południe.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 22.07.2005 12:07

Cześć! Jeżeli szukasz piaszczystej plaży, to w miejscowości Omis (20 km za Splitem) jest piachu pod dostatkiem. Jest tam świetny camping Galeb (sklep, 3 knajpy, korty, boiska, trampoliny, plac zabaw, wypożyczalnia sprzętu wodnego i codzienny aerobik w wodzie, programy animacyjne dla dzieci- wszystko dostępne dla każdego - nie trzeba być mieszkańcem campingu) nad samym morzem , jest również masa apartamentów do wynajęcia (np. Omiś - Duce - wynajęliśmy apartament za 28 euro/dzień). Obok campingu piętrowy supermarket Studenac w którym kupisz wszystko - ceny porównywalne z naszymi, tylko mięso, wędliny i jajka troche droższe. Miasteczko ciekawe, wycieczki całodniowe statkiem na wyspę Brać z wyżywieniem 120 kun od osoby, rafting 200 kun, wejście na ruiny zamku 10 kun. Blisko do Splitu i na riwierę makarską. Było świetnie !!! Powodzenia i miłych wrażeń. M.onika.
kaha
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaha » 25.07.2005 17:16

Jeszcze sie nie zdecydowalam, wdzieczna bede za jakiekolwiek informacje dotyczace rejonow Chorwacji. Przydalaby sie opinia kogos, kto juz troche zobaczyl i jest w stanie obiektywnie ocenic.

Pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 25.07.2005 17:27

kaha napisał(a):Jeszcze sie nie zdecydowalam, wdzieczna bede za jakiekolwiek informacje dotyczace rejonow Chorwacji. Przydalaby sie opinia kogos, kto juz troche zobaczyl i jest w stanie obiektywnie ocenic.

Pozdrawiam

Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie - czekać na obiektywne oceny...
Chorwacja, a właściwie jej wybrzeże (bo o nim tu mowa) jest spore - ma jakieś 1000 km długości :) I do tego trochę ponad 1000 wysp :)
Każdy z fascynatów Chorwacji, których na to forum przywiodło ma swoje, ulubione miejsca - są one ulubione z różnych przyczyn - najczęściej emocjonalnych. Nawet Ci, którzy w wielu miejscach byli i tak najchętniej wracają TAM...
Ja myślę, że najważniejsze jest to, z kim się tam pojedzie, a w drugiej kolejności - dokąd...
:P

Plumek
kaha
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaha » 25.07.2005 18:37

Racja, Plumku! Tyle tylko, ze zawsze mozna sie z ta druga polowka poklocic o szczegoly. A ja wolal/wolalabym... :/. No coz, wiem, nie kazdemu da sie dogodzic wybierajac jakas opcje, ale prawdopodobienstwo tego, ze bedzie wszystko ok znacznie sie zwieksza, gdy poznaje sie opinie "starych wyzeraczy".
Wiec czekam na te wyczekiwane przeze mnie w napieciu opinie, dotyczace tego, gdzie naprawde warto spedzic wolny czas, leniuchujac na plazy i zwiedzajac wieczorkiem okoliczne puby.
Wierze, ze da sie ustalic jedno super miejsce, obiektywnie:).

Pozdrawiam serdecznie

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone