Chorwacja w maju jest dla mnie nie do poznania
.png)
.png)
.png)
"Trajgul"]
Ale wyszła z Ciebie ignorancja. To co jest w środku ciekawi pewnie wszystkich
![]()
2 kible i prysznic... ale luksus, nie to co sikanie do wiadra.
.png)
"pomorzanka zachodnia"]Ja również z zaciekawieniem obejrzałam rozkład pomieszczeń. Najbardziej mi się podobała kajuta na dziobie.
Eh, widzę, że nie tylko w Polsce było chłodno w majówkęZ tą różnicą, że Bałtyk to chyba zamarzłby gdyby mógł. Primošten na Waszych zdjęciach i tak ładny.
.png)
El mariano Italiano napisał(a):Popatrzę i ja jak inni żeglują.

.png)
"gusia-s"]Ja własnie miałam w Cro dziobówkę z widokiem na gwiazdy przez sufit o ile mi pontonem okna nie zatkali![]()
Fajnie tam, wysoko nad głową i bardzo wygodnie.
Rufowych nie lubię, są jak dziuple. Nie mam co prawda jakiejś klaustrofobii ale wolę jak jest luźniej
W Cro w kurtkach wygląda się co najmniej dziwnie![]()
Chyba było u Was chłodniej niż nad Gardą gdzie ja wtedy grasowałam
.png)
"maslinka"]Obejrzałam zdjęcia ze środka z dużym zaciekawieniemMieliście z Kapitanem wielkie łóżko, ale i "pokój przechodni", coś za coś...
Chorwacja w maju jest dla mnie nie do poznaniaKiedy spędzaliśmy majówkę na Istrii, nie do końca wierzyłam, że jestem w Cro
Inna roślinność, zapachy, temperatury... Kurtki rzeczywiście nie pasują

.png)
"CROberto"]Ahoj Beata![]()
Wspaniale ponownie![]()
Co za niewdzięczność- Ajka 5 pod pręgież![]()
Ahoj przygodo - zostaję tu...

.png)
Epepa napisał(a):Od jakiegoś czasu jestem wierną czytelniczką, ale dopiero teraz się ujawniam.Bardzo fajnie jest spojrzeć na Chorwację z zupełnie innej perspektywy. Teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa, bo byłam w Primosten w tym samym czasie. Chorwaci mówili, że maj był wyjątkowo zimny. Ja sama trochę się zdziwiłam, chociaż to była moja trzecia majówka w Cro. Rok, dwa lata wcześniej spokojnie dało się pływać w morzu. Tym razem weszłam ledwie do kolan. Pamiętam, że mocno wiało. Najpierw bora, później jugo. W ciągu dnia dało się założyć coś z krótkim rękawem, ale pod wieczór już obowiązkowo sweter i kurtka. Ale i tak bardzo mi się podobało! Lubię klimat majowej Chorwacji, puste plaże, wszechobecny zapach kwiatów. To fakt, że jest zupełnie inaczej, ale dla mnie jest w tym wszystkim jakaś magia.
i więcej się nie chowaj

.png)
gusia-s napisał(a):Ale po drodze, 180 km od jeziora panował jeszcze taki klimatbeatabm napisał(a): To już wiem czemu było zimno - całe ciepło nam ukradłaś nad Gardę Draniu![]()
![]()
![]()
.png)
piotrf napisał(a):Kierunki inne wybierać trzeba na majowe wyjazdy , wtedy kurtki zimowe nie będą potrzebne![]()
![]()
Pozdrawiam
Piotr