Dzięki za linki
Do mkm ...
Ja w pełni rozumiem twoje argumenty
Pozdrawiam,
PAP
.png)
.png)
.png)
.png)
ALL napisał(a):Info dla Janusza:
myśle że Bułgaria z pewnością nie będzie dla Ciebie ponieważ w Bułgarii nie ma póki co tak rozbudowanej bazy kempów jak to ma miejsce w Cro, a jak widać z Twoich wypowiedzi to dla Ciebie jest to najważniejsze.
Ja w Cro byłem przez ostatnie 4 lata a w tym roku dla urozmaicenia wybrałem się do BG.
Musze z reką na sercu przyznać że w Cro mimo wszystko podobało mi się bardziej (patrząc na całokształt pobytu - niezależnie czy camp, czy apartamenty).
Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z pobytu w BG (Słoneczny Brzeg, Neseber, Rawda, Pomorie, Burgas ) ponieważ warto zobaczyć nowe rzeczy (chociaż byłem w BG 20 lat temu - Warna)
Zalety Chorawacji
- krótszy i tańszy dojazd
- bardziej urozmajcone wybrzeże i przepiekne wyspy
- większa kultura osobista Chorwatów
- większa ilośc miejsc do zwiedzania
- wieksza ilość atrakcji turystycznych
- większy porządek
Zalety Bułgarii
- zdecydowanie niższe ceny
- piaszczysta plaża (istotne dla tych którzy wolą piasek od kamieni)
- przyjemniejsze morze - pod wzgledem bezpieczeństwa
- ładniesze widokowo tereny poza linia brzegową
- mniejsza ilość turystów
Polecam BG wszystkim Cromaniakom jako odskocznie od HR.
Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Korsykę. Może ktoś też ma takie plany to czekam na info.
.png)
mkm napisał(a):ALL napisał(a):
Ja w Cro byłem przez ostatnie 4 lata a w tym roku dla urozmaicenia wybrałem się do BG.
Musze z reką na sercu przyznać że w Cro mimo wszystko podobało mi się bardziej (patrząc na całokształt pobytu - niezależnie czy camp, czy apartamenty).
Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z pobytu w BG (Słoneczny Brzeg, Neseber, Rawda, Pomorie, Burgas ) ponieważ warto zobaczyć nowe rzeczy (chociaż byłem w BG 20 lat temu - Warna)
Zalety Chorawacji
- krótszy i tańszy dojazd
- bardziej urozmajcone wybrzeże i przepiekne wyspy
- większa kultura osobista Chorwatów
- większa ilośc miejsc do zwiedzania
- wieksza ilość atrakcji turystycznych
- większy porządek
Zalety Bułgarii
- zdecydowanie niższe ceny
- piaszczysta plaża (istotne dla tych którzy wolą piasek od kamieni)
- przyjemniejsze morze - pod wzgledem bezpieczeństwa
- ładniesze widokowo tereny poza linia brzegową
- mniejsza ilość turystów
Polecam BG wszystkim Cromaniakom jako odskocznie od HR.
Nareszcie ktoś napisał ''normalnie '', aczkolwiek polemizowal bym z Tobą na temat piękna poza linią brzegową. Ale to tylko tak na marginesie.
arturo72 napisał(a):nikt ci nie każe zmieniać Cro na Błg i jechać "sto" razy do Błg,a tam jest naprawdę wiele rzeczy czego nie ma w Cro.
Ja jestem ciekawy Świata i w przeciwieństwie do ciebie lubię coś nowego pozwiedzać,zobaczyć jak żyją ludzie w innej kulturze itp:
Ad.1 Plaża(do wyboru-piaszczysta lub skałkowa)
Ad.2 Ceny(żyjąc na urlopie w Cro jak w Błg musiałbym wydać 10tys.zł)
Ad.3 Kuchnia,szczególnie sałatki w tym szopska(nikt z mojej rodziny nie miał problemów żołądkowych)
Ad.4 Widoki,zabytki (jakże różne niż w Cro)
Ad.5 Dojazd ( sam dojazd jest przygodą,szczególnie przez Rumunię gdzie po drodze temperatura jest +15st. w górkach -5st,a na miejscu +30st
Co do ubikacji,to ja stosowałem normy "polskie" i było wszystko ok