Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

biokovo-czy zwiedzanie wymaga obuwia górskiego?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.08.2006 16:08

do ogrodu nawet w klapkach zajdziesz - masa emerytów tam spacerowała a i już widok całkiem całkiem się robi
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 02.08.2006 16:45

Irmina76 napisał(a):Napiszcie ile czasu zajmuje wjazd samochodem na Sv. Jure i czy dam radę wjechać tam seiceinto 1.1 :)

Od tabliczki oznaczającej park Biokovo na szczyt sv. Jure jest 23km. Spokojnie wjedziesz, byłem Matizem 8) Jeżeli umiesz w miare sprawnie cofać w dół na zakręcie, to spoko :lol: Po drodze proponuję zatrzymać się na Ravnej Vlaszce (punkt widokowy, mini parking przy drodze) oraz udać sie na Voszac (tutaj trzeba liczyć 20 minut podejścia od parkingu, szczyt nad samym morzem, polecam). Najlepiej proponuję zrobić wypad pod wieczór, a najlepiej na zachód słońca (Voszac). Wówczas jest też zdecydowanie mniejszy ruch. Acha, zaplanujcie sobie wypad, kiedy nie będzie na niebie chmur. Pozdrawiam :!:
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 14.08.2006 10:23

Rozumiem, ze wjazd rozpoczyna sie od miejsca oznaczonego ULAZ Entrance ???
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 14.08.2006 10:51

...dokładnie w tym miejscu...płaci się 20HRK za osobę i sruu...28km adrenalinki (pytałem o odległość faceta w kasie), ruch podczas naszego wjazdu był spory (zajęło nam ok 45minut), zjazd zdecydowanie szybciej i absolutnie nie zjeżdzać na luzie, obowiązuje zasada, że to wjeżdzający jeśli nie ma możliwości przejadu cofa samochód do najbliższej zatoczki...trudno żeby cofać pod górkę :)...ten wjazd to jedna z najlepszych rzeczy jakie przytrafiły mi się podczas wakacyjnych podróży. Żałuję tylko że nie zajrzalem na Voszac, ale jechałem już na oparach paliwa i lpg więc wolalem nie ryzykować :)...POLECAM I POZDRAWIAM
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 14.08.2006 11:03

Dzieki.
To jedna z planowanych wycieczek. Miejscowka namierzona oczywiscie dzieki forum ;) Na razie trzymam w tajemnicy przed moja lepsza polowa ;)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

biokovo-czy zwiedzanie wymaga obuwia górskiego? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone