Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Basina na wyspie Hvar ??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Toji
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toji » 07.07.2009 09:02

Corcula, super opis, dzięki bardzo. W tym roku to tylko palcem po mapie, mam bliźniaki 12 miesięcy więc mszę się uzbroić w cierpliwość i poszczekać jeszcze. Ale pomału zbieram informacje o właśnie takich małych urokliwych miejscach :)

PS. Możesz wrzucić tą fotkę z tym marketem :P
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 07.07.2009 09:49

A w czym Ci blixniaki przeszkadzaja? 8) Weź kogos do pomocy-mlodsza siostrę , brata, tesciową, ojca-obojetne. Powiem tak ja całą Cro zwiedzilam własnie jako opiekunka dzieci siostry. Oni powiedzmy pokrywali żarcie a ja zostawalam z dziecmi na plaży jak chcieli ponurkować czy jechać wieczorami do knajpki. Ja tez wychodziłam jak miałam ochotę więc z wakacji zawsze bylam zadowolona.
Moja siora na przyklad jechała z męzem na narty do austrii a do opieki nasz tata. I wymieniali sie-w jedny dniu jezdzil tata a w drugim siostra. I tak samo wszyscy zadowoleni bo dzieci przy rodzicach, a i opir=ekun korzystał ;)
Teraz ja mam córę i też 12mies bestyja. Jak skonczyła miesiąc pojechalismy na Mazury, kilka dni spędzilismy nad morzem, a jestem z malopolski. Dwa tygodnie poźniej poszlam z nia na tydzień pod Turbacz na bacówkę. Gdy miała 5,5 mies pojechalismy do Egiptu na tydzień. to byla zima. Tutaj w Polsce spadł snieg a tam 25'C, dziecko non stop na słoneczku i wtedy zaczęła nam przesypiać całe noce. Poxniej gdy miala 6 mies poszlam z nia pod Turbacz w siniegu po pas do bacóweczki bez prądu. spedzilsmy tam kilka dni razem z siostra i jej dziećmi. teraz 4lipca Jula spedziła urodziny na Kasprowym ;)
Teraz 29 lipca jedziemy do Grecji na dwa tyg i tym razem jedziemy w kilka osob bo mała juz prawie chodzi i nie moglibysmy razem z mezem spedzić odrobiny czasu. więc jedziemy w 8 osob + nasz mały infant he heh.
wykupcie sobie jakieś fajne last minute, zasponsorujcie choc częsciowo wyjazd komus kto mogłby się zaopiekować maluchami i w drogę ;)
Na paszport czeka się miesiąc, na dowod os dla dzieci też, a na paszport tymczasowy do 3 tyg.
Zdaje sobie sprawę, ze z blixniakami dwa razy tyle zachodu co z jednym. Wiec może umowcie sie z kims znajomym kto tez ma dzieciary? ;) ja w razie czego na jakis wyjazd sie piszę ;) najblizsze plany poza Grecją to Cro w granicach wrzesnia października gdzies w okolicach Puli jako baza wypadowa i stamtad zaliczyć Wenecje, plitvice, wodospady krka, amfiteatr w Puli . nie mowie, ze na sto proc bo nie wiadomo jak z kasą bedziemy stali.
Pozdrav

ps fotki nie wstawię poki co bo nie mam photoshopa po ostatniej awarii kompa ;(
Toji
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toji » 07.07.2009 09:58

Dzięki, za pocieszenie, ale naprawdę tym razem musimy sobie odpuścić, bliźniaki to po prostu hardcore, nie wspomnę już że również niezła skarbonka poczekamy jeszcze roczek jak się już troszkę bardziej mobilne zrobią :) Fajnych wakacji w tej Grecji :)
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 07.07.2009 10:06

Dzieki wielkie ;)
Ale zważ na to, że do dwóch lat dzieci mają darmowe przeloty samolotem i hotel.. potem płacisz za miejsce w samolocie i za łożko + wyzywienie w hotelu. dlatego powiem szczerze my teraz z małą jeździmy bo pozniej nas moze nie byc stać..
Ale wierzę , że macie urwanie z tymi bąkami małymi he heh :wink: Zazdroszę Ci naprawdę :wink: Zadne wyjazdy nie wynagrodzą podwójnego szczęscia jakim sa bliźnieta :wink:
Pozdrawiam serdecznie cała waszą rodzinkę ;)
kamila_i_marcin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila_i_marcin » 16.08.2009 15:38

Czy w Basinie wieje tak jak w Jelsie? Wstępnie planowałam tak zachwalaną na forum południową stronę Hvaru, jednak ze zdjęć Basina mnie urzekła, uwielbiam takie właśnie wybrzeże i nie ma tu chyba tyle domów w górę, tylko raczej w jednej linii są?
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Basina na wyspie Hvar ?? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone