A w czym Ci blixniaki przeszkadzaja?

Weź kogos do pomocy-mlodsza siostrę , brata, tesciową, ojca-obojetne. Powiem tak ja całą Cro zwiedzilam własnie jako opiekunka dzieci siostry. Oni powiedzmy pokrywali żarcie a ja zostawalam z dziecmi na plaży jak chcieli ponurkować czy jechać wieczorami do knajpki. Ja tez wychodziłam jak miałam ochotę więc z wakacji zawsze bylam zadowolona.
Moja siora na przyklad jechała z męzem na narty do austrii a do opieki nasz tata. I wymieniali sie-w jedny dniu jezdzil tata a w drugim siostra. I tak samo wszyscy zadowoleni bo dzieci przy rodzicach, a i opir=ekun korzystał
Teraz ja mam córę i też 12mies bestyja. Jak skonczyła miesiąc pojechalismy na Mazury, kilka dni spędzilismy nad morzem, a jestem z malopolski. Dwa tygodnie poźniej poszlam z nia na tydzień pod Turbacz na bacówkę. Gdy miała 5,5 mies pojechalismy do Egiptu na tydzień. to byla zima. Tutaj w Polsce spadł snieg a tam 25'C, dziecko non stop na słoneczku i wtedy zaczęła nam przesypiać całe noce. Poxniej gdy miala 6 mies poszlam z nia pod Turbacz w siniegu po pas do bacóweczki bez prądu. spedzilsmy tam kilka dni razem z siostra i jej dziećmi. teraz 4lipca Jula spedziła urodziny na Kasprowym
Teraz 29 lipca jedziemy do Grecji na dwa tyg i tym razem jedziemy w kilka osob bo mała juz prawie chodzi i nie moglibysmy razem z mezem spedzić odrobiny czasu. więc jedziemy w 8 osob + nasz mały infant he heh.
wykupcie sobie jakieś fajne last minute, zasponsorujcie choc częsciowo wyjazd komus kto mogłby się zaopiekować maluchami i w drogę
Na paszport czeka się miesiąc, na dowod os dla dzieci też, a na paszport tymczasowy do 3 tyg.
Zdaje sobie sprawę, ze z blixniakami dwa razy tyle zachodu co z jednym. Wiec może umowcie sie z kims znajomym kto tez ma dzieciary?

ja w razie czego na jakis wyjazd sie piszę

najblizsze plany poza Grecją to Cro w granicach wrzesnia października gdzies w okolicach Puli jako baza wypadowa i stamtad zaliczyć Wenecje, plitvice, wodospady krka, amfiteatr w Puli . nie mowie, ze na sto proc bo nie wiadomo jak z kasą bedziemy stali.
Pozdrav
ps fotki nie wstawię poki co bo nie mam photoshopa po ostatniej awarii kompa ;(