napisał(a) BachaG » 28.04.2016 14:52
Ciężki wybór - zależy na czym Ci tak naprawdę zależy. Rogoźnica to dość sporo miejscowość, jest porcik, cypelek / stare miasto i dość długa linia brzegowa - co sprzyja spacerom. Kilka różnych plaż - nie wiem gdzie konkretnie jest Twój apartament i do której będziesz miał najbliżej, a plaże są różnorodne. Wydaje mi się, że jest stosunkowo drożej w knajpach, ale to w sumie zależy od zasobności portfela. Jakby co to polecam knajpę Latarena (czy jakoś tak), zaraz za mostem po lewej (wchodzi się jakby z 10 metrów w głąb) - nie ma tam widoku na morze, ale bardzo dobre jedzenie w przystępnej cenie. Blisko do Trogiru, Primostein.
Co do Vodic to też sporo miasto, ale całkowicie inne niż Rogożnica. Jak dla mnie to typowy kurort, ale sama Srima bardzo fajna, bo trochę z boku i ciszej, ładne plaże a do samego centrum Vodic bliziutko na nogach nawet. Wydaje mi się, że w Vodicach było więcej promocji w restauracjach, happy houer itd - ale byłam tam kilka lat temu to mogło się zmienić.
Napisz coś więcej - jak lubisz spędzać wakacje, kiedy jedziesz, na czym Ci zależy - a wtedy łatwiej coś wybrać. Chociaż jak dla mnie obie miejscowości ok