Jeśli wśród cromaniaków znajdują się jacyś SP/SQ, to proszę o ujawnienie się
73
Tomek
9A/SP7UWL (wg planów - we wrześniu)
.png)
.png)
.png)
tomek99 napisał(a):Od kilku dni dość intensywnie przeglądam forum, ale nie natrafiłem jeszcze na ślady obecności krótkofalowców SP w Chorwacji. Podejrzewam, że kierunek jest dość atrakcyjny dla hams-ów i na pewno wśród osób wyjeżdżających są tacy, którzy z przyzwyczajenia (bądź dla innych celów) zabierają ze sobą radio. Jest już kilka wątków o CB w Chorwacji, więc może czas na wątek o doświadczeniach w pracy z 9A.
Jeśli wśród cromaniaków znajdują się jacyś SP/SQ, to proszę o ujawnienie się![]()
73
Tomek
9A/SP7UWL (wg planów - we wrześniu)
.png)
Witam jeszcze raz. Czy EWL, TWL i Twój znak ...ma coś ze sobą wspólnego... tak mi się wydaje, ale może się mylę pozdrawiam 7sqp
.png)
tomek99 napisał(a):Witam jeszcze raz. Czy EWL, TWL i Twój znak ...ma coś ze sobą wspólnego... tak mi się wydaje, ale może się mylę pozdrawiam 7sqp
MająKiedyś był jeszcze YAV jako family club, ale już go nie ma. A sufix SQP rzeczywiście wydaje mi się znajomy... Wybieram się 7 września pierwszy raz do 9A (Duce/Omis) i chyba zorganizuję sobie jakieś radio na 2m, żeby mieć łączność po drodze i na miejscu. Czy jakieś dokumenty oprócz licencji są potrzebne na miejscu?
73' Tomek sp7uwl
.png)
.png)
piotrekiq napisał(a):Z tego co wiem, jeszcze homologację lub CE dla używanego radia - tak jak dla UKF morskiego.
.png)
piotrekiq napisał(a):I jak sie zakończyly proby nawiazania kontaktu z 9A..? Ja mam za sobą 2 QSO via Echolink w Sibeniku. Rozmwcy bardzo fajni. Jak w sierpniu bede w Trogirze to oczywiscie biore TRS 2m/70.
Piotrek
SQ9NKP
.png)
piotrekiq napisał(a):ja w Trogierze bede od 16-08 do 30-08. Mozemy sprawdzic albo via echolink albo przez jakis lokalny przemiennik.
73
SQ9NKP
Piotrek
.png)
piotrekiq napisał(a):ja w Trogierze bede od 16-08 do 30-08. Mozemy sprawdzic albo via echolink albo przez jakis lokalny przemiennik.
73
SQ9NKP
Piotrek
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko