Re: Z weekendowych wyjazdów BENELUX
napisał(a) piekara114 » 22.08.2017 08:10
Ale widzę, że przewodnik nie pokazał Wam symbolu Lux., czyli mostu Adofla. Tam gdzie robiłaś zdjęcie karuleli (pod pomnikiem) jest taras i most pięknie się prezentuje - no chyba, że dalej jest w remoncie...
Do Katedry weszliście głównym wejściem...Jakbyście poszli od Złotej Damy prosto na tą karuzelę to jest drugie wejście po schodach, przynajmniej z zewnątrz to wejście jest ładniejsze... (
ale w mojej relacjinie ma zdjęcia mostu od tej strony...chyba trzeba by było ją kiedyś skończyć i rozbudować o kolejne wyjazdy....)
Chodzi mi o ten widok
- zdjęcie z netu:

Siostra mieszka na stałe w Lux i powiada, że książę to tak sobie chodzi po ulicach między Pałacem (widzę, że się tam zbliżacie), a urzędami, bez jakiejś większej ochrony.

Nam się ostatnio trafiła jakaś delegacja oficjeli, ale policja tylko przytrzymała na chwilę ruch i pieszych, aby pod główne auto nie wleźli, a jak Ci sobie poszli i reszta wysiadała ze swoich limuzyn to można było już iść i się nimi nie przejmować... Ja mam wrażenie, że tam jest jeszcze kraj dla ludzi, nie władzy i urzędników i jest przyjemnie, czysto i bezpiecznie, choć siostra mówi, że w ciągu 8 lat zmieniło się, oczywiście na niekorzyść...