napisał(a) arten » 02.07.2025 08:25
wiola2012 napisał(a):Szukaj bezpośrednio u właścicieli np. Na stronie
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Nie wszystkie oferty są u pośredników. Albo na mapach Google klikam na znaczek łóżeczka i szukam adresu, telefonu lub strony danego mieszkania.
Witam!
Kiedyś już chyba opisywałem swoją historię rezerwacji z lokalnej strony chorwackiej.
A było to tak,wiele wiele lat temu zarezerwowałem apartament w Breli korzystając z lokalnej strony z ogłoszeniami właścicieli apartamentów.Kontakt przez e-mail, szybka odpowiedź -"tylko przyślij zaliczkę 100 Euro (wtedy były oczywiście jeszcze Kuny) i będzie rezerwacja"
Posłałem zaliczę i czekam tydzień na potwierdzenie rezerwacji ale nic nie przychodzi,posyłam maila z zapytaniem czy mam rezerwację skoro posłałem zaliczkę .. i dalej nic przez kolejne tygodnie 2-3 . Wtedy wpadłem na pomysł żeby posłać wiadomość do właścicieli apartamentu parę numerów wyżej też w Breli gdzie byłem w poprzednim roku chyba nawet nazwisko było to samo (Rodzina?) że proszę o interwencję bo może właściciel wyjechał i nie odpowiada na maile (tak jakby tam nie było internetu czy coś) jestem bardzo delikatny bo może to rodzina i chcę to załatwiać na początek "na kotka- miałł" a "na pieska- HAŁ HAŁ" to przyjdzie jeszcze czas

. Po 3 dniach dostaję mail od właściciela który otrzymał zaliczę że mogę przyjechać ale w innym terminie bo termin który uzgodniliśmy wcześniej jest zajęty. Urlop się odbył przyjął mnie wnuczek właścicieli ze złotymi "ketami" na szyi który w imieniu dziadka swojego prowadził ten interes.
To tyle.