Nawet wśród odwiedzających cmentarze przeważają owce
A na zachód słońca warto się wybrać:
Kilka osób czekało również z nami na górce za wioską. Na szczęście nie ma jeszcze tłumów jak na Santorini
.png)
maslinka napisał(a):A od jutra zacznę wozić drugi strój kąpielowy do przebrania. (Całe szczęście wzięłam 6)
.piekara114 napisał(a): A jak w planie plątanie się po to mam spakowany komplet ciuchów z bielizną ma zmianę....nie lubię chodzić w stroju, poza plażą
.png)
maslinka napisał(a):mysza73 napisał(a):Ale ze spakowaniem do samolotu to Ty chyba masz problem![]()
![]()
Właśnie nie mamWiem, że muszę się spakować do małej kabinówki i ona mi na 5 dni wystarcza
Na razie tylko na tyle latamy
Nawet mam trochę zapasu, żeby kupić jakieś pamiątki
Nauczyłam się idealnie wyliczać liczbę potrzebnych koszulek/sukienek (z uwzględnieniem pogody i zapasem
) W Belgii (pierwsza podróż samolotem) zabrakło mi jednej koszulki, więc kupiłam
![]()
Jeśli muszę się zmieścić, to się mieszczęA jak mam duży samochód, z wielkim bagażnikiem, to hulaj, dusza...
![]()
.png)
piekara114 napisał(a):U nas w samochodzie zawsze są butelki z wodą (i ręcznik do słodkiej wody) i "deszczownica" pod ewentualny prysznic po plażowaniu. A jak w planie plątanie się po to mam spakowany komplet ciuchów z bielizną ma zmianę....nie lubię chodzić w stroju, poza plażą
Kapitańska Baba napisał(a):Bardzo fajne to miasteczko i widoki z niego zacne. A owieczki - do wyprzytulania![]()
![]()
mchrob napisał(a):Na pewno mieszka w okolicy więcej owiec niż ludzi.
mchrob napisał(a):Kilka osób czekało również z nami na górce za wioską. Na szczęście nie ma jeszcze tłumów jak na Santorini![]()
Bartek81 napisał(a):Lubenice i plaża Sv.Ivan to jedno z must see na Cresie...te punkty + Beli mocno skłaniają mnie do odwiedzin Cresu.
wiola2012 napisał(a):maslinka napisał(a):A od jutra zacznę wozić drugi strój kąpielowy do przebrania. (Całe szczęście wzięłam 6)
No i rozwiązała się zagadka zapakowanego po dach maździaka.

megidh napisał(a):Ja przed każdym wyjazdem, czy z małym, czy to z dużym bagażem, przeżywam gehennę. Nie umiem się pakować i dlatego zaczynam to robić tydzień przed wyjazdem.
Dochodzi się wtedy do perfekcji w planowaniu i pakowaniu, mniej się denerwuje. Ja tak mam. Dobrze mieć torbę częściowo zapakowaną, jeśli się da .png)

.png)
piekara114 napisał(a):To mi dwie butelki 1,5l z "deszczownicą" wystarcza na umycie się po plaży (u mnie na skórze zostają spore plamy zaschniętej soli, u Pana M. jest ich zdecydowanie mniej)
croktoś napisał(a):Oj szkoda,że zdjęcia nie będzie,ale skoro delfin w tytule,to obowiązkowo dołączam do czytaczy
croktoś napisał(a):„…trafiłam na film KAMBERizama o Wyspie:”
i dzięki za polecajkę!
Mega sympatyczny i wartościowy ytuber:)
.png)
Wcale nie chodzi o to, że ma być elegancko; wręcz przeciwnie - raczej nie jesteśmy fanami restauracji z białymi obrusami
Temat jest do przemyślenia, zobaczymy jeszcze, jak to zrobimy...
:
, więc wkrótce wybieramy się na kolację. Tym razem do najbliższej nam restauracji, do której mamy dosłownie kilka kroków. Jest to lokal, który zwie się Spinnaker i ma średnią ocen 4,8. Jak się okazuje, zasłużoną .png)
.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):U Was nakryty stół niedostępny bo czeka na jakaś wieczorną rezerwację, u nas miejsce w Hvarze niedostępne bo czeka na kogoś nieokreślonego. Nie podoba mi się takie zachowanie miejscowych. Dawniej nie do pomyślenia, dziś chyba coraz częściej praktykowane
piekara114 napisał(a):![]()
![]()
Identycznie trafiłam ze stolikami na Brać.... Rezerwacja wszystkich stolików na całym tarasie...a do godzin widniejących na rezerwacjach było nawet 2-2,5h. A my tylko we dwójkę, więc nawet dużego stolika nie potrzebowaliśmy....
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Co do relacji...coś skrobnę, ale część o Cro raczej w formie przemyśleń, porównań (po 15 pobytach jakieś tam wnioski mam) niż typowej relacji.