Było już w tym wątku sporo pozytywnych potwierdzonych informacji.
My planów nie zmieniamy, już zaczynamy pakowanie
.png)
.png)
Lednice napisał(a):Nie wiadomo, ilu dokładnie jest muzułmanów, którzy mieszkają we Francji. Imigranci i ich potomkowie, głównie z Afryki Północnej, stanowią siłę liczącą - według oficjalnych statystyk - 4-5 mln ludzi, a więc 7,5 proc. społeczeństwa.
Jest to olbrzymi wzrost liczebny w stosunku do sytuacji sprzed półwiecza.

.png)
Lednice napisał(a):Problem jest, ale co innego histeria, co innego realna ocena.![]()
Podałem AKTUALNE dane, oficjalne. Podałem, jak to ocenia ktoś, kto jest Francuzem.
Teorii spiskowych, katastroficznych prognoz oraz zwykłego siania paniki jest od groma w internecie i mnie to nie interesuje![]()
Każdego dnia tysiące Polaków przebywają za granicą naszego kraju, we Francji, w Niemczech, w Chorwacji, itp.,
nic strasznego się im nie dzieje.
Zagrożenie terrorystyczne oczywiście jest. Ale obraz w mediach, według którego po opuszczeniu Polski czekają nas same złe rzeczy i wszędzie możemy zginąć w zamachach, wszędzie poza Polską jest skrajnie niebezpiecznie,
to już jest lekka przesada![]()
Nie dajmy się nakręcać panice
.png)
.png)
.png)
SingSing74 napisał(a):(...)pisana przez najbardziej demokratycznie milczące media (oczywiście kiedy dla nich to wygodne) (...)
SingSing74 napisał(a):Po drugie nigdzie nie napisałem, że jakakolwiek organizacja terrorystyczna to aniołki, więc proszę nie stosować pewnej wstrętnej taktyki wciskania w usta zwrotów, których nie użyłem lub zmiany kontekstu mojej wypowiedzi.
SingSing74 napisał(a):Napisałem to:
"Oczywiście nie twierdzę, że to co robili było usprawiedliwione, ale mieli jakiś konkretny cel, a nie zabijanie jakichkolwiek niewiernych."
SingSing74 napisał(a):Gdyby KTOŚ nie zrozumiał, chodziło mi o rozróżnienie pobudek jakimi kierowały się "tamte dawne" organizacje, a także kto był celem ich ataków w porównaniu do obecnego terroru islamskiego.
SingSing74 napisał(a):Po lokalizacji widzę, że kolega przesiąknął niemiecką propagandą.
.png)
boboo napisał(a):
Mam głęboko i gdzieś różnice w pobudkach. Jeśli zginął choć jeden niewinny
Lednice napisał(a):Forumowe sianie paniki![]()
![]()
![]()
Niektórzy muszą straszyć innych![]()
W Chorwacji nie wprowadzono żadnego stanu zagrożenia terrorrystycznego, a tym bardziej najwyższego.
Do tego grożby ISIS pod adresem Chorwacji znalazły się w chorwackich mediach w części satyrycznej. Po prostu je wyśmiano![]()
analiza-swot-dla-chorwacji-czyli-mocne-i-slabe-strony-kraju-t50102-15.html