http://wiadomosci.onet.pl/prasa/bosniac ... rci/lyxe9b
Takie pod dyskusję i przemyślenia przed sezonem.
.png)
.png)
.png)
Lednice napisał(a):Co innego realne zagrożenie zamachami terrorystycznymi w kilku miastach, co innego straszenie ludzi, żeby nie opuszczali Polski, bo wszędzie jest bardzo niebezpiecznie i wszędzie są zamachy![]()
Znajoma powiedziała, że jedzie nad Bałtyk, bo w Chorwacji koczują uchodźcy i jest zagrożenie atakami bombowymi
.png)
Lednice napisał(a):Straszne![]()
Nie ma to jak siać panikę
Zamachów we Francji dokonali islamiści z Belgii.
W samej Francji jest można bardzo łatwo dostać wpier... w dzielnicy, gdzie mieszkają imigranci z Algierii czy Maroka.
Ale ten wpier... nie będzie dziełem islamistów, ale miejscowych chuliganów, zajmujących się dealerką i złodziejstwem.
Ostatnią rzeczą jaką dealer czy złodziej potrzebuje, jest bycie aresztowanym za popieranie ISIS i trafienie za kraty na długie lata.
Wśród chuliganów policja francuska ma bardzo dużo informatorów, którzy z radością kablują na islamistów, byle tylko policaje przymykali oczy na ich "biznesy"![]()
Większość Arabów we Francji nie chodzi do meczetów, jest obojętna religijnie, ma głęboko w d... ISIS, a jest zainteresowana tylko socjalem. W zasadzie przy rozbudowanym systemie zasiłków dla dzieci nie opłaca im się pracować.
I to jest główny problem, a nie terroryzm. Terroryści w Europie to nie nowość: IRA, ETA, RAF, Czerwone Brygady, itp.
Prędzej czy później ich służby zapuszkują albo sami odpuszczą.
Ale dusiciele socjalu nie odpuszczą i nigdzie nie zamierzają się wyprowadzić.![]()
To są informacje od "mojego" Francuza.
Sorki za off topic
.png)
SingSing74 napisał(a):(...) Ww organizacje nigdy nie wychodziły na plaże, żeby wystrzelać niewinnych turystów, nigdy nie strzelały do niewinnych ludzi na klubowych koncertach czy w muzeach, nigdy nie wysadzały bomb, żeby zabijać niewinnych podróżnych na lotniskach (...)
.png)
.png)

.png)
SingSing74 napisał(a):PS. To mój ostatni post w tym wątku.
.png)
Lednice napisał(a):Większość Arabów we Francji nie chodzi do meczetów, jest obojętna religijnie, ma głęboko w d... ISIS, a jest zainteresowana tylko socjalem.
I to jest główny problem, a nie terroryzm.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.