Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BRACEK
Globtroter
Droga do Chorwacji a uchodźcy - bezpieczeństwo

Postnapisał(a) BRACEK » 15.04.2016 20:00

Witam,
Zastanawiam się nad wakacjami w Chorwacji, ale mając na uwadze fale uchodźców i urywki w telewizji mam ogromne obawy.
Bardzo zdziwiłem się, gdy na moje zapytanie o kwatery odpowiedziało mi tak dużo właścicieli - są wolne miejsca, ceny niższe - a to przecież połowa kwietnia - w ubiegłym roku ciężko było wyszukać kwatery i uzyskać dobrą cenę.

Mam do Was pytanie, czy ktoś już był w Chorwacji w 2016 i pokonywał trasę Żlina- Bratysława-Crosna-Nagykanize-Letynie-Zagrzeb-Vodice? Jak wygląda trasa, granice i pobyt na miejscu. Dużo się mówi, dużo plotek a jak jest naprawdę??????

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję

Pozdrawiam

Bracek
marcin0k
Croentuzjasta
Re:

Postnapisał(a) marcin0k » 15.04.2016 20:16

Był już o tym temat ale chyba poleciał to kosza. Ogólnie podsumowując- bez obaw... tv lubi wszystko wyolbrzymiać
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2016 20:20

BRACEK napisał(a):Witam,
Zastanawiam się nad wakacjami w Chorwacji, ale mając na uwadze fale uchodźców i urywki w telewizji mam ogromne obawy.
Bardzo zdziwiłem się, gdy na moje zapytanie o kwatery odpowiedziało mi tak dużo właścicieli - są wolne miejsca, ceny niższe - a to przecież połowa kwietnia - w ubiegłym roku ciężko było wyszukać kwatery i uzyskać dobrą cenę.

Mam do Was pytanie, czy ktoś już był w Chorwacji w 2016 i pokonywał trasę Żlina- Bratysława-Crosna-Nagykanize-Letynie-Zagrzeb-Vodice? Jak wygląda trasa, granice i pobyt na miejscu. Dużo się mówi, dużo plotek a jak jest naprawdę??????

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję

Pozdrawiam

Bracek

zamieszki-kontrole-autostrada-t49319-840.html#p1708072
Przeczytaj posty Bożeny i Leona :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2016 20:24

marcin0k napisał(a):Był już o tym temat ale chyba poleciał to kosza. Ogólnie podsumowując- bez obaw... tv lubi wszystko wyolbrzymiać

Temat jeszcze jest, ale niebawem poleci do kosza :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM
Re:

Postnapisał(a) anakin » 15.04.2016 20:25

BRACEK napisał(a):Bardzo zdziwiłem się, gdy na moje zapytanie o kwatery odpowiedziało mi tak dużo właścicieli - są wolne miejsca, ceny niższe - a to przecież połowa kwietnia - w ubiegłym roku ciężko było wyszukać kwatery i uzyskać dobrą cenę.

A to dziwne, bo ja do tej pory to przeważnie słyszało się głosy, że miejsc już prawie nie ma a i ceny drastycznie poszły w górę..

I to podobno przez uchodźców.
A tutaj proszę....dzięki nim jest lepiej niż było. :oczko_usmiech:
Qrzyk
Croentuzjasta
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Postnapisał(a) Qrzyk » 15.04.2016 20:47

Problemy to będą jak się za bardzo "przyrumienimy" i nie daj Boże zgubimy dokumenty tfu! tfu!(wracając) :mrgreen: :oczko_usmiech:
SingSing74
Cromaniak
Re: Re:

Postnapisał(a) SingSing74 » 15.04.2016 23:06

Janusz Bajcer napisał(a):
marcin0k napisał(a):Był już o tym temat ale chyba poleciał to kosza. Ogólnie podsumowując- bez obaw... tv lubi wszystko wyolbrzymiać

Dlaczego? Czy tu także(Hyde Park) ma wpływ liberalna endżi merkel i jej poplecznicy?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2016 23:18

Ja myślę, że straszenie w mediach przekroczyło pewną granicę i teraz to jest zwykła psychoza, totalny absurd :roll:

Wczoraj się spotkałem towarzysko ze znajomym Francuzem, przyjechał do Cieszyna.
Na wieść o tym, że na granicach Francji, Belgii, Holandii, Niemiec są przywrócone kontrole graniczne totalnie był w ciężkim szoku... :roll:
Wyśmiał to głośno :D
Mieszka 200 metrów do granicy z Niemcami :roll:
Kontrole są tylko na granicy Niemiec z Austrią przy wjeździe do Niemiec
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Re:

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2016 23:20

SingSing74 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Dlaczego? Czy tu także(Hyde Park) ma wpływ liberalna endżi merkel i jej poplecznicy?

Będzie nowy watek o sytuacji na granicach i trasie do Chorwacji jak zaczną się wyjazdy
Nie będzie w nim miejsca na podobne posty jak np Twój powyższy. :idea: :!:
SingSing74
Cromaniak

Postnapisał(a) SingSing74 » 15.04.2016 23:26

Proszę więc założyć nowy wątek, a ten zamknąć, lecz nie usuwać, bo może się kiedyś okazać, że tacy realiści jak ja mieli rację.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2016 23:34

Wątek powstanie w swoim czasie :idea:
SingSing74
Cromaniak

Postnapisał(a) SingSing74 » 15.04.2016 23:34

Lednice napisał(a):Ja myślę, że straszenie w mediach przekroczyło pewną granicę i teraz to jest zwykła psychoza, totalny absurd :roll:

Wczoraj się spotkałem towarzysko ze znajomym Francuzem, przyjechał do Cieszyna.
Na wieść o tym, że na granicach Francji, Belgii, Holandii, Niemiec są przywrócone kontrole graniczne totalnie był w ciężkim szoku... :roll:
Wyśmiał to głośno :D
Mieszka 200 metrów do granicy z Niemcami :roll:
Kontrole są tylko na granicy Niemiec z Austrią przy wjeździe do Niemiec

Belgowie też do niedawna byli pewni swojego i jak to się dla nich skończyło? Twój znajomy Francuz pewnie nie miał nikogo bliskiego w Bataclan, więc do dziś zanosi się śmiechem. A może to moslim? Ludzie opamiętajcie się ! Zacznijcie myśleć !
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2016 07:40

Co innego realne zagrożenie zamachami terrorystycznymi w kilku miastach, co innego straszenie ludzi, żeby nie opuszczali Polski, bo wszędzie jest bardzo niebezpiecznie i wszędzie są zamachy :roll:

Znajoma powiedziała, że jedzie nad Bałtyk, bo w Chorwacji koczują uchodźcy i jest zagrożenie atakami bombowymi :roll:
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 16.04.2016 08:11

Jest w Polsce pewne ogólnopolskie (zasięg) radio, nazwy nie podam.
Kilkanaście lat temu była aferka z prognozą pogody.
Otóż (przykładowo) większość stacji TV i Radia podawała prognozę weekendową:
Zachodnie wybrzeże "be", wschodnie wybrzeże "cacy".
A owa wspomniana stacja podawała, że zachodnie wybrzeże w weekend to będzie raj na ziemi.
I tak szło często-gęsto.
Aż znalazł się ktoś, kto odkrył, że wierchuszka owego radia ma większościowe (a nawet całkowite) udziały w wielu ośrodkach/hotelach na... bingo! - zachodnim wybrzeżu.

W dzisiejszych czasach, gdy większość mających wpływ na politykę i gospodarkę to ludzie o moralności alfonsa, nie zdziwiłbym się gdyby polska/bałtycka branża turystyczna maczała swoje paluchy w ustalaniu treści wiadomości z frontu uchodźców.

Nie twierdzę, że tak jest. Po prostu nie zdziwiłoby mnie to.
pablos77
Cromaniak

Postnapisał(a) pablos77 » 18.04.2016 16:38

Fakt faktem, że podobno już nad Bałtykiem nie ma wolnych kwater. Zawsze jest jakieś ziarno prawdy w tym wszystkim :) A manipulacja jest wszechobecna w naszych mediach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone