Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
renatalato
Cromaniak
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 05.04.2016 09:32

Janusz Bajcer napisał(a):Dziękuję Leonie :lol: :idea:

Ciekawe czy podane informacje uspokoją niedowiarków.

Tak Januszku :lol: jesteśmy uspokojeni :wink: :oczko_usmiech: , a tak na poważnie to ja też musiałam niektórych znajomych i rodzinę uspokajać :roll:
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 05.04.2016 10:19

Już wcześniej napisałem, że nie ma co panikować na zapas. Po pierwsze sytuacja polityczna do wakacji może się jeszcze 10 razy zmienić. Po drugie ja również nie spodziewam się uchodźców w Chorwacji, a już szczególnie na ich autostradach lub w kurortach. Jedyne co będzie ważne to jak sytuacja będzie wyglądała w drodze do Chorwacji - w moim przypadku to Austria i Słowenia. Czy nie będzie koczowisk na granicach i czy przejazd będzie się odbywał sprawnie. W samej Chorwacji raczej już będzie spokojnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2016 14:47

Koenig napisał(a):Już wcześniej napisałem, że nie ma co panikować na zapas. Po pierwsze sytuacja polityczna do wakacji może się jeszcze 10 razy zmienić. Po drugie ja również nie spodziewam się uchodźców w Chorwacji, a już szczególnie na ich autostradach lub w kurortach. Jedyne co będzie ważne to jak sytuacja będzie wyglądała w drodze do Chorwacji - w moim przypadku to Austria i Słowenia. Czy nie będzie koczowisk na granicach i czy przejazd będzie się odbywał sprawnie. W samej Chorwacji raczej już będzie spokojnie.

Błąd logiczny 8)

Skąd mieliby się pojawić "koczownicy" w Słowenii i w Austrii, jak nie z Chorwacji :?: :!: :roll:

Zamknięcie "szlaku bałkańskiego" to skutek decyzji Austrii, która przestała przepuszczać imigrantów do Niemiec przez swoje terytorium :!:
Słowenia, Chorwacja, Serbia i Macedonia następnie pozamykały przed imigrantami granice, bo inaczej imigranci koczowaliby u nich :!:
Austria zmieniła o 180 stopni politykę 8)
czekor68
Cromaniak
Uchodżcy jak wygląda sytuacja Jadąc przez Słowację i Węgr

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 06.04.2016 09:09

Witam wczasy zbliżają się coraz blizej mam pytanie czy są jakieś utrudnienia i czy można się gdzieś natknąć na emigrantów jadąc przez Węgry i Słowację i jak w moim przypadku Rote 86.
Pozdrawiam Czesiek. :D
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 06.04.2016 12:44

Lednice napisał(a):
Błąd logiczny 8)

Skąd mieliby się pojawić "koczownicy" w Słowenii i w Austrii, jak nie z Chorwacji :?: :!: :roll:

Dmuchali pontony nadmuchają i balony, a Turcja za unijne miliardy podrzuci im trochę sprzętu i jeszcze co nieco zostanie ;)
balony.jpg
Użytkownik usunięty
Re: Uchodżcy jak wygląda sytuacja Jadąc przez Słowację i

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2016 14:06

czekor68 napisał(a):Witam wczasy zbliżają się coraz blizej mam pytanie czy są jakieś utrudnienia i czy można się gdzieś natknąć na emigrantów jadąc przez Węgry i Słowację i jak w moim przypadku Rote 86.
Pozdrawiam Czesiek. :D

Szlak przez Węgry jest zamknięty od zeszłego roku i raczej go nie otworzą, tak samo jak cały szlak bałkański
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 07.04.2016 12:16

Lednice napisał(a):Błąd logiczny 8)

Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Nie spodziewam się ich na mojej trasie przejazdowej w Chorwacji, z tego co wiem to idą innym szlakiem.
Ale do mojego wyjazdu to jeszcze wciąż troszkę ponad 3 miesiące, zbyt wiele jeszcze może się zmienić.
Warunki pogodowe chyba na trasie już są przyzwoite, media straszyły nas właśnie nadejściem wiosny ale na razie nie słyszałem informacji o jakiejś zwiększonej fali uchodźców
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2016 14:02

Media straszą innym szlakiem, którego nie ma 8)
Generalnie media straszą, ile wlezie :roll:
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 08.04.2016 20:54

spoko więcej straszenia, mniej ludzi w Cro, przynajmniej naszych, kiedyś się straszyło ludzi jeżowcami teraz uchodźcami ;) kolega nad Bałtyk pojechał już parawan na lipiec postawić :)

a tak serio, mniej telewizji, najlepiej wcale, więcej optymizmu i w razie czego świński łeb na dach auta :) do zobaczenia nad Adriatykiem :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 08.04.2016 22:07

weger napisał(a):
a tak serio, mniej telewizji, najlepiej wcale, więcej optymizmu i w razie czego świński łeb na dach auta :) do zobaczenia nad Adriatykiem :)

Tak się zastanawiam czy jak pożyczę od szwagra na wyjazd świnkę morską to też zadziała :), jest jakaś rasowa podobno :)
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 09.04.2016 08:49

weger napisał(a):spoko więcej straszenia, mniej ludzi w Cro, przynajmniej naszych, kiedyś się straszyło ludzi jeżowcami teraz uchodźcami ;) kolega nad Bałtyk pojechał już parawan na lipiec postawić :)

Wczoraj w radiu mowili ze nad Bałtykiem maja mieć żniwa w tym roku :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2016 09:07

Nad Bałtyk pojada ludzie bojowi :D
Czyli tacy co się boją :wink:
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 09.04.2016 09:12

W pracy u mojej żony koleżanka dzwoni i szuka miejsc nad Bałtykiem i dość że ceny były kosmos to teraz z tego co mówiła jest mego kosmos. 8O
weger
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weger » 09.04.2016 09:13

andywiki napisał(a):W pracy u mojej żony koleżanka dzwoni i szuka miejsc nad Bałtykiem i dość że ceny były kosmos to teraz z tego co mówiła jest mego kosmos. 8O

prawo rynku :) dzięki prawu szariatu :)
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 09.04.2016 09:59

Już kiedyś pisałem, że jak tak dalej pójdzie, to polski Bałtyk stanie się nowym Lazurowym Wybrzeżem czy inną riwierą.

Gdybyśmy byli bogaci jak arabscy szejkowie, to już byśmy światłowodami ściągali słońce z Majorki, a tak to pozostanie chociaż dopasowanie nazw kurortów na Sopo-Tropez, albo Monacoujście, tudzież Gdynimini (od Rimini) ;)

Paryż już mamy.
paryż.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 58
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone