Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Zamieszki, problemy, kontrole (autostrada) ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2015 16:15

Wracałem 3 września. Absolutnie żadnych uchodźców. Żadnych wzmożonych kontroli.
"Uchodźcy" nie będą się męczyć marszem jeśli w UE mają zapewniony wygodny transport.
Jedyne co mnie zaskoczyło to brak w Czechach dróg, które można nazwać autostradami. Albo remonty, albo fatalna jakość nawierzchni. A winiety trzeba kupić.
as39
Podróżnik
Uchodźcy ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) as39 » 07.09.2015 19:15

Witam wszystkich serdecznie :)

może moje pytanie wydać się głupie, jednak w okolicznościach społeczno-politycznych zaczynam się martwić moim wyjazdem do CRO w najbliższy czwartek.
Czy waszym zdaniem bezpieczne jest poruszanie się samochodem w środku nocy na terenie Węgier? Co się dzieje na granicy Węgier i Chorwacji? Czy tam również koczują uchodźcy?
Wie ktoś może jak to wygląda?

Pozdrawiam
MirekM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekM » 07.09.2015 19:59

Jechałem 05-09-2015 i do Graz luz. Jedynie na granicy Austria Czechy bardzo dużo Policji ale w stronę Czech . Dalej nie jechałem jedynie do Villach i było spokojnie.
Użytkownik usunięty
Re: Uchodźcy ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2015 20:00

as39 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie :)

może moje pytanie wydać się głupie, jednak w okolicznościach społeczno-politycznych zaczynam się martwić moim wyjazdem do CRO w najbliższy czwartek.
Czy waszym zdaniem bezpieczne jest poruszanie się samochodem w środku nocy na terenie Węgier? Co się dzieje na granicy Węgier i Chorwacji? Czy tam również koczują uchodźcy?
Wie ktoś może jak to wygląda?

Pozdrawiam

Koczują, karczują, zjadają dziewice. Głównie na Korculi.
simonx10
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonx10 » 07.09.2015 20:07

el_guapo napisał(a):
simonx10 napisał(a):czy ktoś spotkał się z jakimś problemem na trasie polska-czechy-austria-slowenia-chorwacja.

Tak, dużo głupków "przyklejonych" do lewego pasa, mało bezpłatnych toalet, wysokie ceny paliw na stacjach przy autostradach, kiepska jakość posiłków na tych stacjach...ja bym został w domu, w ciepłych papuciach przed kominkiem, po co kusić los.

simonx10 napisał(a):I drugie pytanie, czy są problemy z korkami? Planuję wyjazd nocą, czy to dobry pomysł czy raczej jest to bez sensu ?

Są - zwłaszcza jak masz wino a nie masz korkociągu. :idea:

Myślisz że jesteś fajny ze swoimi cwaniakowatymi żartami ? Bardzo był bym ciekawy jakby ci na drogę wyszło 500 imigrantów, dalej byś cwaniakował, jestem cro maniakiem na forum cro.pl proszę mnie puścić dalej ? Śmieszny jesteś, dziwię się że jeszcze nie dostałeś warna za swoje durne komentarze...
Żałosny poziom użytkownika, dno totalne. Jednak ludzie dobrze prawią "cwaniaki z warszawki"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2015 20:28

Prędzej na drogę wyjdzie 500 baranów. A jak mi brakło korkociąga raz to mi sprzedawca na miejscu otworzył.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2015 20:35

simonx10 napisał(a):Śmieszny jesteś, dziwię się że jeszcze nie dostałeś warna za swoje durne komentarze...
Żałosny poziom użytkownika, dno totalne. Jednak ludzie dobrze prawią "cwaniaki z warszawki"

Ciebie w poście nie obrażano - Ty tak :idea: :!:
Tylko dlatego, że jesteś nowym użytkownikiem - na razie ostrzenie słowne. :!: :!: :!:
simonx10
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonx10 » 07.09.2015 20:45

Ja się poczułem obrażony...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2015 20:54

simonx10 napisał(a):Ja się poczułem obrażony...

A ja stwierdzam, że nie zostałeś obrażony - i proszę zakończyć dyskusję na ten temat. :!: :!: :!:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 08.09.2015 07:57

simonx10 napisał(a):Myślisz że jesteś fajny ze swoimi cwaniakowatymi żartami ?

Nie ma takiego słowa "cwaniakowatymi" - siadaj Szymonku, pała!

simonx10 napisał(a):Bardzo był bym ciekawy jakby ci na drogę wyszło 500 imigrantów, dalej byś cwaniakował, jestem cro maniakiem na forum cro.pl proszę mnie puścić dalej ?

Myślę, że doświadczenie życiowe pozwoliłoby mi uniknąć takiej sytuacji. Nie wiem ile tam liczysz wiosen, ale niezaradność życiowa aż bije od Ciebie, co zresztą charakteruzuje pokolenie z lat 90tych.. Nawet jeżeli nie należysz do osób urodzonych w tych latach, to mentalnie bardzo blisko Ci do nich. Jedyne, co świetnie wam wychodzi to zadawanie ogólnych pytań, gdziekolwiek i oczekiwanie maksymalnie precyzyjnych informacji. Taka postawa roszczeniowa wobec Świata.

simonx10 napisał(a):Śmieszny jesteś, dziwię się że jeszcze nie dostałeś warna za swoje durne komentarze...

Na szczęście to nie Ty o tym decydujesz, więc zamilcz...

simonx10 napisał(a):Żałosny poziom użytkownika, dno totalne. Jednak ludzie dobrze prawią "cwaniaki z warszawki"

[/quote]

Wpadasz tu 4go września, rejestrujesz się, zadajesz kretyńskie pytanie, na które nie ma prawidłowej i jednoznacznej odpowiedzi, bo sytuacja jest (uwaga dla Ciebie Szymonku, trudne słowo) DYNAMICZNA, tak dynamiczna, że nawet MSZ w zakresie twojego pytania, nie wydaje żadnych komunikatów na ten temat lub po prostu nie widzi takiej potrzeby.

Szymonku, kolejna pała - tym razem z geografii i gramatyki łącznie. Parafrazując mistrza Bareję (zgugluj lub zwikipediuj sobie kto to): "Nie ma takiego miasta: warszawka".
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.09.2015 08:02

el_guapo - Ciebie również proszę o zakończenie polemiki :idea: - user została ostrzeżony. :!:
simonx10
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonx10 » 08.09.2015 15:02

Widzę że tutaj pan nauczyciel mi oceny wstawia. Żenada ;/

Przykro że chorwaci muszą poznawać polaków od takiej strony :(

Wracając do tego postu:" Myślę, że doświadczenie życiowe pozwoliłoby mi uniknąć takiej sytuacji. "
Jestem bardzo ciekawy co byś zrobił w takiej sytuacji jak opisałem wyżej ? Proszę pomóż mi to może ja się czegoś tutaj nauczę.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.09.2015 16:42

simonx10 napisał(a): może ja się czegoś tutaj nauczę.

Może pisać nazwy obywateli poszczególnych państw wielką literą?
Krzyniu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyniu » 11.09.2015 12:14

3 września wracałem z Czarnogóry.
Na granicy Czarnogóra-Chorwacja normalna kontrola na 15-20min czekania.
Potem kilka dni zostaliśmy w Chorwacji skąd 9 września wracaliśmy do Polski przez Słowenię, Austrię i Czechy.
Na żadnej z granic nie było zamieszek, problemów ani kontroli, na autostradach też kontroli nie było.
Korek był w Wiedniu ale to chyba normalne ok. 17-tej.
pozdrowienia
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 11.09.2015 14:09

Jechałem dziś w nocy przez Czechy, Austrię, Słowenię do Cro czyli standardowa droga. Po drodze nie widziałem nic podejrzanego. Ani jednego uchodźcy i zero radiowozów. Na wszystkich granicach spokojnie i sennie. Jedyny minus to fakt, że sklep z winietami w Jakuszycach czynny jest obecnie do 19.45, a ja spóźniłem się o 15 min. Na szczęście w sklepie spożywczym (z naciskiem na spożywanie) kupiłem ostatnią winietę na Czechy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone