Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jasio
Cromaniak
Re: Zamieszki, problemy, kontrole (autostrada) ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 16.09.2015 19:23

FUX napisał(a):Jechał ktoś ostatnio do Berlina A 2. Mapy googla pokazują, że ruch płynny.
Są kontrole?

Mój znajomy jedzie z Hamburga, jest na wysokości Poznania spokój ,cisza żadnych kontroli :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.09.2015 19:50

Lednice napisał(a):Jak tak dalej pójdzie, to może nie być podróży do Cro :?

A to dlaczego - Chorwaci zamkną granicę i wjazd dla turystów z Unii Europejskiej :?:
Ja w 2016 roku planuję wyjazd do Cro :idea: :lol:
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 16.09.2015 19:54

Janusz Bajcer napisał(a):

A to dlaczego - Chorwaci zamkną granicę i wjazd dla turystów z Unii Europejskiej :?:

Ja teź planuje myśle źe. nie zamkną ale jeśli będą wszędzie kontrole to podróź bèdzie duźo dłuższa mam nadzieję ze jednak tak nie będzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2015 20:02

Sytuacja jest rozwojowa :twisted:

Gdyby ktoś na początku lipca przepowiedział, jaka będzie sytuacja na granicach, to zostałby wyśmiany :roll:
Głupio straszyć, ale nie co ukrywać, że fajnie nie jest :roll:

Wczoraj
Austriacy wprowadzili kontrole na granicy ze Słowenią :roll:

Od dzisiaj
szykuje się wzmożona kontrola na granicy słoweńsko-chorwackiej, koniec z luzami, z kilkusekundowym pokazywaniem paszportów :?

Słoweńcy zapowiadają, że będą imigrantów nie wpuszczać, a tych co przejdą przez zieloną granicę deportować od razu do Chorwacji lub na Węgry:!:
http://www.vecernji.hr/svijet/miro-cera ... ku-1025178
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 16.09.2015 20:03

Andrzej3777 napisał(a):

Ja teź planuje myśle źe. nie zamkną ale jeśli będą wszędzie kontrole to podróź bèdzie duźo dłuższa mam nadzieję ze jednak tak nie będzie.

Przy tak dynamicznej sytuacji zmieniającej się praktycznie z dnia na dzień nie odważyłbym się przewidywać co będzie latem 2016. Przypomnijcie sobie wątek o Państwie islamskim i pogróżkach... ile już osób pisało ze odwołuje wakacje więc jak będą regularne wycieczki i uchodźcy w CRO to nie za dobrze wróżę, jedna wielka masakra.... a Syria to może być dopiero początek bo jaką mamy gwarancję że nagle cała Afryka nie wpadnie na pomysł migracji do Europy ?, niech Angela jeszcze bardziej ich zaprasza...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2015 20:43

jasio napisał(a):
FUX napisał(a):Jechał ktoś ostatnio do Berlina A 2. Mapy googla pokazują, że ruch płynny.
Są kontrole?

Mój znajomy jedzie z Hamburga, jest na wysokości Poznania spokój ,cisza żadnych kontroli :D

Dzięki.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 16.09.2015 21:52

Bocian napisał(a):http://www.index.hr/vijesti/clanak/srbi-preusmjeravaju-izbjeglice-prema-hrvatskoj-ostojic-tvrdi-da-ima-plan-ali-skriva-detalje/841951.aspx

Patrząc na komentarze Chorwatów pod tym artykułem jestem nieco zdziwiony-zamiast ich wpuszczać i się martwić-powinni szybciutko albo cofnąć ich np z powodu braku wizy czy czego innego lub zamknąć granicę.
Poza tym, gdy tam widziałem teksty, że "drzwi powinny być otwarte" itp to zastanawiam się, czy to nie jest jakaś gadzinówka, na której udzielają się głównie "poprawni politycznie".
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 17.09.2015 07:44

kojacek napisał(a):Patrząc na komentarze Chorwatów pod tym artykułem jestem nieco zdziwiony-zamiast ich wpuszczać i się martwić-powinni szybciutko albo cofnąć ich np z powodu braku wizy czy czego innego lub zamknąć granicę.
Poza tym, gdy tam widziałem teksty, że "drzwi powinny być otwarte" itp to zastanawiam się, czy to nie jest jakaś gadzinówka, na której udzielają się głównie "poprawni politycznie".

Nie wszyscy są tacy "poprawni politycznie".
Mieliśmy okazję ostatnio pogadać z gospodarzami i ich znajomymi.
Mają na tę sytuację jedno określenie - katastrofa. :evil:
grisza696
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grisza696 » 17.09.2015 08:48

Po 2 tygodniowym wypoczynku niestety wracamy dziś do domu, Słowenia oczywiście bezpłatną drogą może jest ktoś na świeżo jak tam sytuacja na granicach?? startujemy koło 21:00
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.09.2015 15:53

Andrzej3777 napisał(a):Niestet jeśli się sytuacja nie poprawi to moźemy w przyszłym roku jezdzić jak za starych czasów.Podwójna kontrola na granicach i podróz do Cro moźe wydłuźyć sie do kilku godzin czyli będzie to krok w tył.

Dłuższy czas jazdy, więc część osób zdecyduje się na nocleg tranzytowy po prostu...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.09.2015 17:48

grisza696 napisał(a):Po 2 tygodniowym wypoczynku niestety wracamy dziś do domu, Słowenia oczywiście bezpłatną drogą może jest ktoś na świeżo jak tam sytuacja na granicach?? startujemy koło 21:00

Uchodźców nie widać >>> http://www.hak.hr/info/kamere#GP
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 21:42

Słoweńcy kontrolują dokładnie granice, imigranci są cofani do Chorwacji

http://www.vecernji.hr/svijet/slovenska ... ih-1025407
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 17.09.2015 22:08

Myśmy jechali 2 września o godzinie 23:00 i Pan na granicy słoweńsko-chorwackiej (Lendawa) prosił nas o paszporty ( my szok, dopiero po chwili się okazało, ze dowody wystarczą) i nas przepuścili...
n
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 22:10

2 września to cała epoka wstecz :wink:
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 17.09.2015 22:13

grisza696 napisał(a):Po 2 tygodniowym wypoczynku niestety wracamy dziś do domu, Słowenia oczywiście bezpłatną drogą może jest ktoś na świeżo jak tam sytuacja na granicach?? startujemy koło 21:00

Uchodźców nie widać >>> http://www.hak.hr/info/kamere#GP

Janusz szczerze, a czego mieliby szukać uchodźcy w Chorwacji? samo przemierzenie kraju da im w kość, więc pewnie będą szukać innej drogi dostania się dalej ;)
ogolnie źle się dzieje a zamiele się jeszcze bardziej w nablizszym czasie niestety....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone