Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...
napisał(a) el_guapo » 07.09.2015 13:50
templart napisał(a):wieszkosc piszących pewnie sobie marzy o Hrvatsko - siedzac za kompem....
i zamiast opisu sytuacji drogach - bo skąd maja ją znać?@? robią sobie jaja....
Błysłeś/aś jak karetka na sygnale.
Otóż - pytania o sytuację są idiotyczne, bo ta zmienia się z dnia na dzień, ba z godziny na godzinę, więc lepiej obserwować wiadomości, niż pytać o coś co już dawno może być nieaktualne. Dodatkowo jak można odnieść się do pytania o sytuację "na trasie polska-czechy-austria-slowenia-chorwacja", kiedy ew. protesty/zamieszki/pilelgrzymki są mocno lokalne, a tras do HR setki, nawet przez wymienione kraje.
Kontrole lotne w Schengen były zawsze, aktualnie mogą być zintensyfikowane, sytuację na granicach sprawdzisz na HAK.HR oraz odpowiednikach tej instytuacji w innych krajach, radio nadaje najświeższe informacje, Policja działa sprawnie i w razie fak-apu najpierw zadba o zdrowie obywateli UE, proponując objazdy...
Marzy o Hrvatsko powiadasz? Nie zaprzeczę, choć zaledwie tydzień temu wróciłem z HR, choć jak patrzę na doniesienia pogodowe, to nie wiem czy mam czego zazdrościć aktualnie przebywającym w HR - 2*C w interiorze i zaledwie 14-6*C na wybrzeżu to nie jest pogoda, której można zazdrościć.
A o "zamieszkach" już pisałem:
el_guapo napisał(a):
Żadnych problemów, żadnych zamieszek - tylko standardowe korki na Lucko i na granicy HR-SLO.
Żadnych problemów na granicy HR-HUN.
Prawda jest taka, że sami się nakręcacie na te "zamieszki".
Ostatnio edytowano 07.09.2015 13:59 przez
el_guapo, łącznie edytowano 2 razy