Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Zamieszki, problemy, kontrole (autostrada) ??

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.09.2015 15:11

Lednice napisał(a):USA, NATO, UE popełniają mnóstwo błędów, ale alternatywą wobec nich dla Polski jest tylko rosyjska strefa wpływów

faq.php#f0r1

>Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych, religijnych i światopoglądowych, jak też krytykowanie w jakiejkolwiek formie poglądów czy postaw innych osób.
>Kategorycznie zabrania się dyskutowania o współczesnej, polskiej polityce.
>Wyłącznie właściciel forum, administratorzy i moderatorzy mają prawo decydowania o tym, czy i w jakim stopniu dana wypowiedź narusza regulamin. Decyzje te są zawsze subiektywne, ale nie podlegają dyskusji, ani krytyce.

W związku z powyższym ostrzeżenie
hmersky
Autostopowicz
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Postnapisał(a) hmersky » 06.09.2015 21:11

hej!
wybieram się na 2 auta (2 pary z półroczniakami) ze śląska na KRK
jak trasa na chwilę obecną ? bo coś mnie doszły słuchy że przez uchodźców na autostradach austriackich nieciekawie... ktoś coś ?

planujemy jechać standardową traską, wiedeń, graz, ominąć autostradę na słowieni
malina1959
Koneser

Postnapisał(a) malina1959 » 06.09.2015 21:23

hmersky napisał(a):hej!
jak trasa na chwilę obecną ? bo coś mnie doszły słuchy że przez uchodźców na autostradach austriackich nieciekawie... ktoś coś ?

planujemy jechać standardową traską, wiedeń, graz, ominąć autostradę na słowieni

Jechaliśmy w 30 sierpnia, nie było żadnych problemów.
simonx10
Autostopowicz

Postnapisał(a) simonx10 » 07.09.2015 11:41

Podpinając się do tematu, planuję wyjazd 20 września, informacje o tych imigrantach dosyć niepokoją (że maszerują do wiednia z budapesztu czy tam węgier), czy ktoś spotkał się z jakimś problemem na trasie polska-czechy-austria-slowenia-chorwacja. I drugie pytanie, czy są problemy z korkami? Planuję wyjazd nocą, czy to dobry pomysł czy raczej jest to bez sensu ?
el_guapo
Cromaniak

Postnapisał(a) el_guapo » 07.09.2015 12:31

simonx10 napisał(a):czy ktoś spotkał się z jakimś problemem na trasie polska-czechy-austria-slowenia-chorwacja.

Tak, dużo głupków "przyklejonych" do lewego pasa, mało bezpłatnych toalet, wysokie ceny paliw na stacjach przy autostradach, kiepska jakość posiłków na tych stacjach...ja bym został w domu, w ciepłych papuciach przed kominkiem, po co kusić los.

simonx10 napisał(a):I drugie pytanie, czy są problemy z korkami? Planuję wyjazd nocą, czy to dobry pomysł czy raczej jest to bez sensu ?

Są - zwłaszcza jak masz wino a nie masz korkociągu. :idea:
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 07.09.2015 12:52

el_guapo napisał(a):
simonx10 napisał(a):czy ktoś spotkał się z jakimś problemem na trasie polska-czechy-austria-slowenia-chorwacja.

Tak, dużo głupków "przyklejonych" do lewego pasa, mało bezpłatnych toalet, wysokie ceny paliw na stacjach przy autostradach, kiepska jakość posiłków na tych stacjach...ja bym został w domu, w ciepłych papuciach przed kominkiem, po co kusić los.

simonx10 napisał(a):I drugie pytanie, czy są problemy z korkami? Planuję wyjazd nocą, czy to dobry pomysł czy raczej jest to bez sensu ?

Są - zwłaszcza jak masz wino a nie masz korkociągu. :idea:

:D To z łokietka
templart
Globtroter

Postnapisał(a) templart » 07.09.2015 13:27

hmersky napisał(a):hej!

Ahoj hmersky;
jak widac po przeczytaniu kilkudziesieciu postów w tym wątku, może 2-3 cos na mówią;
My tez jedziemy -wyjazd 12.09 - i tez jestesmy zainteresowani sytuacja;
ale co tam .....
ważne ze możemy sobie poczytac kłótnie n/t schengen; :mrgreen:
wieszkosc piszących pewnie sobie marzy o Hrvatsko - siedzac za kompem....
i zamiast opisu sytuacji drogach - bo skąd maja ją znać?@? robią sobie jaja....
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 07.09.2015 13:36

templart napisał(a):.......i zamiast opisu sytuacji drogach - bo skąd maja ją znać?@? robią sobie jaja....

Przecież piszą, że jest spokojnie :roll:
templart
Globtroter

Postnapisał(a) templart » 07.09.2015 13:43

jeszcze raz przejechalem po wątkach;
artwro - fajnie napisal kilka zdan;
malina - bylo spokojnie;
jak laskawie zauwazysz bylo to w okolicach 30.08 czyli tydzien temu;
nie tylko ja pytam - widze te kilka innych wpisow,
pozdrav
el_guapo
Cromaniak

Postnapisał(a) el_guapo » 07.09.2015 13:50

templart napisał(a):wieszkosc piszących pewnie sobie marzy o Hrvatsko - siedzac za kompem....

Błysłeś/aś jak karetka na sygnale.

Otóż - pytania o sytuację są idiotyczne, bo ta zmienia się z dnia na dzień, ba z godziny na godzinę, więc lepiej obserwować wiadomości, niż pytać o coś co już dawno może być nieaktualne. Dodatkowo jak można odnieść się do pytania o sytuację "na trasie polska-czechy-austria-slowenia-chorwacja", kiedy ew. protesty/zamieszki/pilelgrzymki są mocno lokalne, a tras do HR setki, nawet przez wymienione kraje.
Kontrole lotne w Schengen były zawsze, aktualnie mogą być zintensyfikowane, sytuację na granicach sprawdzisz na HAK.HR oraz odpowiednikach tej instytuacji w innych krajach, radio nadaje najświeższe informacje, Policja działa sprawnie i w razie fak-apu najpierw zadba o zdrowie obywateli UE, proponując objazdy...

Marzy o Hrvatsko powiadasz? Nie zaprzeczę, choć zaledwie tydzień temu wróciłem z HR, choć jak patrzę na doniesienia pogodowe, to nie wiem czy mam czego zazdrościć aktualnie przebywającym w HR - 2*C w interiorze i zaledwie 14-6*C na wybrzeżu to nie jest pogoda, której można zazdrościć.
A o "zamieszkach" już pisałem:

el_guapo napisał(a):
Żadnych problemów, żadnych zamieszek - tylko standardowe korki na Lucko i na granicy HR-SLO.
Żadnych problemów na granicy HR-HUN.

Prawda jest taka, że sami się nakręcacie na te "zamieszki".
Ostatnio edytowano 07.09.2015 13:59 przez el_guapo, łącznie edytowano 2 razy
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 07.09.2015 13:57

templart napisał(a):jeszcze raz przejechalem po wątkach;
malina - bylo spokojnie;
pozdrav

A zdajesz sobie sprawę z tego że informacje z 30 są nieaktualne?
templart
Globtroter

Postnapisał(a) templart » 07.09.2015 14:01

ok; nie w tym watku /lecze innym/ sprecyzowalem:
sytuacja na odcinku Brono-Wieden-Graz;
wiem ze sytuacja sie zmienia, ale normalna odp./moze i klamstwo/ inaczej jest odbierana;
nikt nie panikuje i nie zamierzamy zmieniac planu - ale wole "wiedziec" na co moge byc przygotowany;
wiadomo tez ze nie pytam: czy imigranci nie blokuja autostrady kolo Żor ?!
i nie sami się nakrecamy na te zamieszki; tylko mam potrzebę akurat takiego infa;
pogoda w okolicy Spiltu raczej niezla; chociaż z doswiadczenia wiem że co to wrzesień może być zmienny z dnia na dzien;
templart
Globtroter

Postnapisał(a) templart » 07.09.2015 14:05

baunty napisał(a):
malina - bylo spokojnie;
pozdrav

baunty - człowieku - ale zabłysnołes/łaś....
pytam 07.09 po wekeendzie (05-06.09) kiedy własnie może ktos wrocił z Cro i mac cos ciekawego do powiedzenia/napisania;
bezrobotny500
Croentuzjasta

Postnapisał(a) bezrobotny500 » 07.09.2015 14:12

Jechać śmiało niczego niezwykłego nie zauważyłem. Miałem wrażenie, że na granicy HR-SLO jakby bardziej kontrolują (w ostatnią sobotę 5 września w godzinach popołudniowych obstrukcja na granicy była znaczna) znaczy liczą czy ilość ludzi zgadza się z ilością dokumentów, do większych busów/vanów szczególnie tych z ciemnymi szybami celnicy zaglądali do wnętrza czasem też bagażnika. Poza tym standard jak co roku.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 07.09.2015 14:36

templart napisał(a):
baunty napisał(a):
malina - bylo spokojnie;
pozdrav

baunty - człowieku - ale zabłysnołes/łaś....
pytam 07.09 po wekeendzie (05-06.09) kiedy własnie może ktos wrocił z Cro i mac cos ciekawego do powiedzenia/napisania;

Mniej nerwów i paniki życzę.

29.08 też było spokojnie :D

A teksty o błyszczeniu i błędy w nich oraz diagnozowanie "marzeń" forumowiczów ,
templart napisał(a):.......
wieszkosc piszących pewnie sobie marzy o Hrvatsko - siedzac za kompem....

zachowaj dla siebie, bo chyba nie wiesz co piszesz . :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone