Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Zamieszki, problemy, kontrole (autostrada) ??

Postnapisał(a) walp » 05.09.2015 23:54

Mnie też jest przykro, że wielu spraw nie rozumiem. No cóż ...

Wolałbym nie powoływać się na Wikipedię, bo oni tam piszą różnie. Ostatnio był taki raport dotyczący haseł medycznych w tej zacnej skarbnicy wiedzy. Wniosek: "rażące błędy i informacje sprzeczne z najnowszymi badaniami medycznymi".

Ja powołałem sie na dokument: Verordnung (EG) 562/2006 des Europäischen Parlamentes und des Rates vom 15. März 2006 über einen Gemeinschaftskodex für das Überschreiten der Grenzen durch Personen i tam takie sformułowanie jak Grenzübergänge funkcjonuje.

Good luck in preaching. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.09.2015 23:56

No to fajnie :D

A ja wiem, jak Schengen wygląda w PRAKTYCE 8)

I wygląda tak zgodnie z przepisami :!:

Zgodnie z teorią i praktyką :!: :D

Mapa przejść granicznych na oficjalnej stronie Straży Granicznej:
http://www.strazgraniczna.pl/wps/portal ... a_przejsc/

Przejść z krajami strefy Schengen nie ma :!: 8)
Ostatnio edytowano 06.09.2015 14:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 06.09.2015 00:00

Tadziu, weź Ty wyluzuj z tym "dzieleniem włosa na czworo", bo wszyscy wiedzą o co chodzi, a Ty czepiłeś się jakiegoś zwrotu.
Wątek o czym innym, a Ty zaczynasz się pierdół czepiać. Dopisz sobie "byłych" przed "przejść granicznych" i będziesz miał kłopot z głowy.

Tak na marginesie, to wszędzie gdzie "wielki brat" zza oceanu się udzielał i wprowadzał "swą demokrację" robi się wielkie gówienko.
Ciężko mi uwierzyć w od dawna powielaną teorię, że jest to celowa destabilizacja Europy, jednak efekty są właśnie takie.
Ostatnio edytowano 06.09.2015 00:01 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 06.09.2015 00:00

Lednice napisał(a):W sumie to jest bardzo śmieszne, bo ja od urodzenia mieszkam przy granicy polsko-czeskiej, a tu ktoś z okolic Bydgoszczy mi uświadamia, jak niby jest :wink: :D :lol: :wink: :) :wink:

Cieszę się, że nie doszedłeś jeszcze do tego poziomu, by kwestionować, że ci z okolic Bydgoszczy, gdziekolwiek poza granicę się wypuszczają. :oczko_usmiech:
Lednice napisał(a):A ja wiem, jak Schengen wygląda w PRAKTYCE 8)

Tego Tobie zazdroszczę. :smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2015 00:05

baunty napisał(a):Tadziu, weź Ty wyluzuj z tym "dzieleniem włosa na czworo", bo wszyscy wiedzą o co chodzi, a Ty czepiłeś się jakiegoś zwrotu.
Wątek o czym innym, a Ty zaczynasz się pierdół czepiać. Dopisz sobie "byłych" przed "przejść granicznych" i będziesz miał kłopot z głowy.

Tak na marginesie, to wszędzie gdzie "wielki brat" zza oceanu się udzielał i wprowadzał "swą sprawiedliwość" robi się wielkie gówienko.
Ciężko mi uwierzyć w od dawna powielaną teorię, że jest to celowa destabilizacja Europy, jednak efekty są właśnie takie.

Co do pierwszego akapitu to nie są pie.doły, bo po wejściu do Schengen granica na Śląsku Cieszyńskim praktycznie zniknęła i teraz jest tylko linią na mapie :!: :D
Ale z drugiej strony dokumenty podróżnych mogą być sprawdzane w dowolnym miejscu, jest system SIS
http://www.policja.pl/pol/sirene/sis/12 ... n-SIS.html
Więc kontrole na samej granicy nie są konieczne

Co do drugiego akapitu, to raczej niej jest efekt spisku, tylko skrajnej nieudolności obecnej ekipy w białym domku :roll: Chcieli wprowadzić wszędzie demokrację, a wywołali chaos :?
Kowal zawinił, cygana powiesili :twisted:
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 06.09.2015 10:42

Ja pierdzielę, Tadeuszu... Kolejny raz wykłócasz się o pierdoły. Że też Ci się chce... Poza tym zerknij na temat wątku...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2015 11:22

Ja nie zacząłem :D
papse
Cromaniak

Postnapisał(a) papse » 06.09.2015 12:15

Sami Grecy też lekko nie mają, to wszystko jest jakieś podejrzane. Nie chodzi przypadkiem o to, żeby na dane hasło rozwalić EU od środka?
http://m.niezalezna.pl/70620-uchodzcy-z ... dzie-wideo
edit:
I jeszcze to:
http://vod.gazetapolska.pl/10986-bitwa- ... ntra-grecy
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 06.09.2015 13:15

papse napisał(a):Sami Grecy też lekko nie mają, to wszystko jest jakieś podejrzane. Nie chodzi przypadkiem o to, żeby na dane hasło rozwalić EU od środka?
http://m.niezalezna.pl/70620-uchodzcy-z ... dzie-wideo
edit:
I jeszcze to:
http://vod.gazetapolska.pl/10986-bitwa- ... ntra-grecy

Przerażające.
Jak Włosi mieli problem z imigrantami, to zostali olani.
Węgrzy budowalu ogrodzenie - fala krytyki.
Teraz widać gdzie ta fala zmierza, i nagle larum, że wszystkie kraje unii powinny przyjąć imigrantów.
Wynająć wyspę od Grecji i tam zebrać towarzystwo, a następnie bezpłatny transport powrotny do miejsca pochodzenia - to może być na koszt całej unii choć powinno być na koszt Wielkiego Brata.
Ci ludzie nie proszą o pomoc, oni w agresywny sposób żądają. Zrobią burdel gdzie się nie pojawią.
Czy to są biedni uchodźcy ? Może jakaś część.

Pokłosie działań usa.

Lednice, a to nie Ty tak zażarcie wychwalałeś działania wielkiego brata ? Przy okazji mających inny punkt widzenia określałeś mianem czekistów i agentów?
Chyba Ty.
Przyjmij teraz kilku uchodźców, bądź konsekwentny.
Ostatnio edytowano 06.09.2015 13:31 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
papse
Cromaniak

Postnapisał(a) papse » 06.09.2015 13:25

A to już przechodzi ludzkie pojęcie:
cyt.
"... W ostatnich dniach cały świat obiegło wstrząsające zdjęcie 3-letniego syryjskiego chłopca, który utonął, próbując z ojcem przedostać się do Grecji. Fotografia ma świadczyć o strasznym losie imigrantów. Tymczasem prawda jest zupełnie inna: ojciec chłopca płynął do Grecji, bo liczył, że w Unii Europejskiej wstawią mu za darmo nowe zęby..."

... częściowa prawda o imigrantach.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2015 14:11

baunty napisał(a):Lednice, a to nie Ty tak zażarcie wychwalałeś działania wielkiego brata ? Przy okazji mających inny punkt widzenia określałeś mianem czekistów i agentów?
Chyba Ty.

Podziwiam ten poziom insynuacji 8)
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 06.09.2015 14:32

Lednice napisał(a):
baunty napisał(a):Lednice, a to nie Ty tak zażarcie wychwalałeś działania wielkiego brata ? Przy okazji mających inny punkt widzenia określałeś mianem czekistów i agentów?
Chyba Ty.

Podziwiam ten poziom insynuacji 8)

Przykład jedenz wielu :
Lednice napisał(a):Podrówcie towarzyszu czekisto
towarzyszy
z Moskwy i Belgradu
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 06.09.2015 14:38

Nie pamiętasz co pisałeś?
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 06.09.2015 14:40

papse napisał(a):A to już przechodzi ludzkie pojęcie:
cyt.
"... W ostatnich dniach cały świat obiegło wstrząsające zdjęcie 3-letniego syryjskiego chłopca, który utonął, próbując z ojcem przedostać się do Grecji. Fotografia ma świadczyć o strasznym losie imigrantów. Tymczasem prawda jest zupełnie inna: ojciec chłopca płynął do Grecji, bo liczył, że w Unii Europejskiej wstawią mu za darmo nowe zęby..."

... częściowa prawda o imigrantach.

Koza na wstecznym mu je wybiła :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2015 14:53

Z napisał(a):Nie pamiętasz co pisałeś?

To była dyskusja o imigrantach :?: :roll:

Nie sądzę 8)

USA, NATO, UE popełniają mnóstwo błędów, ale alternatywą wobec nich dla Polski jest tylko rosyjska strefa wpływów
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone