robi napisał(a):czytam to i nie wiem czy smiac sie czy płakac. Corolla średnia predkosc 180km/h. Coś Waści fantazji brakło - może 280. Zgadzam sie z Plumkiem w 100%.
Pozdrawiam
Płakać
Pozdrawiam
Rafał
.png)
robi napisał(a):czytam to i nie wiem czy smiac sie czy płakac. Corolla średnia predkosc 180km/h. Coś Waści fantazji brakło - może 280. Zgadzam sie z Plumkiem w 100%.
Pozdrawiam
.png)
I już zupełnie nie rozumiem ludzi, którzt jeżdżą 180 z dzieckiem w aucie icon_smile.gif
przecież po wypadku z auta zostaje miazga (nie mówiąc o pasażerach...). A wystarczy kamień, oślepienie przez słońce, czy wybuch opony... Nie bierzesz tego pod uwagę?
Mam 3 auto (w tym najlepszą wg mnie szkołę na 18 letnim maluchu),...
.png)
P.S. auto typu kompakt (np.Corolla) jest obliczone na predkośc przelotowa 130km/h. Wyciągnie wiecej ale to nie zdrowo i dla kierowcy i auta (jeżeli predkosciomierz pokazuje w tym autku 210 to poszedłbym do serwisu bo jest mocno rasowany)
Pozdrawiam
.png)
.png)
artur napisał(a):Do Woka.
Ostatnio uzytkowalem autko ktoryym ty srednio jedziesz 180 (toyota 1.4) powiem ci szczerze dla mnie jazda z predkosca 130 km/h tym autkiem na autostradzie kato-krak byla mordega silnik halasuje az leb urywa, powyzej 140 to juz istna masakra.Z predkoscia 180km do chorwacji to bym musial chyba zazyc pudelki tabletek na bol glowy. Sam prywatnie uzytkuje berlingo hdi choc to disel jest o niebo lepiej wyciszony ale ja staram sie nie przekraczac 140 km nawet na autostradzie.
Ja prywatnie troszeczke boje sie kierowcow ktorzy z tak zawrotnymi predkosciami jada do naszej kochanej CRO.Aha zeby nie bylo nie jestem kapelusznikiem i srednio miesiecznie robie 5000km
POZDRAWIAM
.png)
zawis napisał(a):szunaj11 napisał(a):A ja założę się z tobą ze niewiesz jaką prędkość moze rozwinąć "świezo upieczony" kierowca na autostradzie w Kroacji![]()
Tzn![]()
Bo nie rozumiem kontekstu Twego pytania![]()
.png)
.png)
bjur napisał(a):a'propos Kuliga to tam był nieopuszczony szlaban raz (choć to oczywiście nie usprawiedliwa kierowcy) a dwa mocno ograniczona widoczność
Plumek co to za auto 3.0 turbo, bo już tak lekceważąco o tych 'duperelach" piszesz ?
(poza tym hii .. nie wiedziałem, że rzeczoznawcom tak dobrze się powodzi, no to tak poza tematem)
.png)
.png)
P.S. auto typu kompakt (np.Corolla) jest obliczone na predkośc przelotowa 130km/h. Wyciągnie wiecej ale to nie zdrowo i dla kierowcy i auta (jeżeli predkosciomierz pokazuje w tym autku 210 to poszedłbym do serwisu bo jest mocno rasowany)
Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi