Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasiako
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiako » 17.07.2012 08:07

Cześć
My startujemy pojutrze, nasz cel to Ciovo. Podobnie jak i Wy obserwuję prognozy pogody od około 3 dni, ale spokojnie - będzie OK. W ubiegłym roku też byliśmy na przełomie lipca i sierpnia w Chorwacji i też było załamanie pogody, ale nie przeszkodziło nam to w codziennym plażowaniu. Załamanie pogody w Chorwacji to nie ciągły deszcz i 16 stopni, ale przelotne opady i temperatura w granicach 24 stopni. No i dodam jeszcze, że zwiedzanie w taką pogodę jest dużo przyjemniejsze i mniej męczące.
Pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.07.2012 08:11

urwisek_22 napisał(a):borut6 - podoba mi się ta pogoda, zwłaszcza drugi link ;) Na Accu juz nie patrze bo wpadnę w depresję a to ja jestem głównym motorem napędowym w naszej rodzinie ;) W żadnym wypadku nie mogę narzekać ( no chyba, ze tutaj na forum).

10 dni deszczu i wiatru na Chorwacji non stop?? :o :o :o :o Nie dobijaj proszęęęęęę

Nie, no czasem się przejaśniało :) Na plaży byłam z 2 razy :) kąpać się nie dało, bo fale takie, jakich Bałtyk w życiu nie widział :)
Trafiłam na jakieś totalne załamanie pogody, którego nawet nasi sąsiedzi, Chorwacji, zrozumieć nie mogli. Było minęło - nie martwcie się, prognozy nie są takie złe, pogoda ma to do siebie, że zmienną jest, a prognozy długoterminowe to trochę takie wróżenie z fusów. Będzie zajefajnie, zobaczycie, tylko z dobrym nastawieniem w drogę ruszajcie.
levix
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) levix » 17.07.2012 08:19

Co do pogody jestem optymistycznie nastawiony :lol:
http://www.meteovista.pl/Europa/Chorwacja/Zadar/4156683
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 17.07.2012 08:51

Meteovista mnie zawiódł w tamtym roku, ale dam mu ponownie szansę ;) :lol: :lol:

Tak dobre nastawienie to 90% sukcesu :) W koncu jedziemy odpocząć, podziwiać widoki a piekna pogoda to tylko dodatek ( ale jakze wazny ) :lol:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 17.07.2012 09:04

maciej1976 napisał(a):
Mariusz_M napisał(a):Maciej - tzw. zrozumienie czytanego tekstu się kłania :P
On pisze co będzie (czas przyszły) - Ty co było (czas przeszły - było minęło) Myślisz, że Twoje wspomnienia super pogody przełożą się na pogodę w przyszłości? :D

W moim terminie też przewidywali "załamanie" pogody. :D

A chyba, że tak :D
Najgorsze, że w końcu trafią swoimi prognozami i ktoś zaliczy załamanie pogody. Celują, celują aż trafią.
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 17.07.2012 09:05

Spokojnie, będzie dobrze - to przecież Chorwacja! 8)

Będziesz się cieszyć jak chociaż na chwilę słoneczko zajdzie za chmurki. A żeby cokolwiek więcej zobaczyć i pozwiedzać naprawdę lepiej jest jak upał nieco mniejszy. Byłam 5 razy - odpukać ale Cro pod względem pogody mnie nigdy nie zawiodła, chociaż przed wyjazdem prognozy nie były optymistyczne!

Dla pocieszenia zobacz sobie jak dziś wygląda plaża w Łebie.
To dopiero można się załamać :( http://oognet.pl/content/details/713
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 17.07.2012 09:29

Aldonka napisał(a):
urwisek_22 napisał(a):borut6 - podoba mi się ta pogoda, zwłaszcza drugi link ;) Na Accu juz nie patrze bo wpadnę w depresję a to ja jestem głównym motorem napędowym w naszej rodzinie ;) W żadnym wypadku nie mogę narzekać ( no chyba, ze tutaj na forum).

10 dni deszczu i wiatru na Chorwacji non stop?? :o :o :o :o Nie dobijaj proszęęęęęę

Nie, no czasem się przejaśniało :) Na plaży byłam z 2 razy :) kąpać się nie dało, bo fale takie, jakich Bałtyk w życiu nie widział :)
Trafiłam na jakieś totalne załamanie pogody, którego nawet nasi sąsiedzi, Chorwacji, zrozumieć nie mogli. Było minęło - nie martwcie się, prognozy nie są takie złe, pogoda ma to do siebie, że zmienną jest, a prognozy długoterminowe to trochę takie wróżenie z fusów. Będzie zajefajnie, zobaczycie, tylko z dobrym nastawieniem w drogę ruszajcie.

Też byliśmy rok temu VII/VIII i też potwierdzam, że pogoda była prawie bałtycka.
Oczywiśnie nie dosłownie - ale np. budzisz się rano a za oknem siąpi kapuśniaczek i czujesz, że to szybko się nie skończy. Innym dniem gruba pierzyna chmur na cały dzień zakrywa słońce i spędzasz co prawda dzień na plazy ale cały dzień w cieniu jest buro, szaro i tylko czekasz aż coś lunie z nieba.
Im wiecej pobytów - a pomału zbliżam się do łacznie 100 dni w Chorwacji - szczerze moge potwierdzić, że łatwo jest trafic na złą pogodę, a czasami bardzo złą. Jednak większośc to pogoda idealna była jednak.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 17.07.2012 11:28

nie zaciekawię to na accu wygląda.
asia77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia77 » 17.07.2012 17:16

8) witam.zawsze jezdze do chorwacji przełom czerwca-lipca ,polowa lipca -pogoda super non stop upał 37-40 c.w tym roku wybieram sie w terminie 23 .08 i mam nadzieje,ze i teraz pogoda mnie nie zawiedzie.zycze wszystkim udanego urlopu 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2012 17:36

asia77 napisał(a):w tym roku wybieram sie w terminie 23 .08

Spoko...do Chorwacji właśnie jedzie się w sierpniu więc głowa do góry :wink:
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 17.07.2012 19:09

Prognozy wyglądają coraz lepiej - ileż to może się jeszcze zmienić :-)

http://www.weather-forecast.com/locatio ... sts/latest
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 17.07.2012 20:53

borut- obiecalam sobie, ze juz dzisiaj nie wejde na zadna prognoze, ale jak kliknelam w Twoj link to teraz poszlo google i standardowo wszystkie strony po kolei ;) ( Na Accu wciaz dramat )
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 17.07.2012 20:58

Accu..;/
karolaa228
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolaa228 » 17.07.2012 21:03

to mnie troszke pocieszyliscie z ta pogodą!:) pozdro! wyjazd juz jutro :)
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 17.07.2012 21:08

Dramat tylko na Accu - więc tam nie zaglądamy :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone