Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
coolin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolin » 02.08.2024 22:39

Wróciłem właśnie z Promajny i są wolne kwatery, rezerwowałem przez internet w lutym lub marcu i "ciężko" było już o fajną kwaterę a tu po przyjeździe okazało się są lepsze wolne miejscówki. Na samej ulicy Zagrebačkiej stoją właściciele lub przy domach są kartki z informacją o wolnym noclegu a dodatkowo widziałem info o wolnym miejscu przy "promenadzie" na ul.Obala.
DominikI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DominikI » 02.08.2024 23:30

Właśnie mam zamiar jechać do Promajny za kilkanaście dni i rzeczywiście na bookingu czy airbnb trzeba było początkiem roku coś sensownego rezerwować. Teraz tez jeszcze są ale dla rodziny 2+2 na ogół na tydzień to grubo ponad 1000e sobie życzą. Myślę że trochę przegięcie. Nie wspomnę o tych co chca drugie tyle i więcej. Ci wynajmujący to chyba wola nikomu nie wynajmować za rozsądne pieniądze i żeby stało puste, nie rozumiem takiej pazerności ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.08.2024 06:39

DominikI napisał(a):Właśnie mam zamiar jechać do Promajny za kilkanaście dni i rzeczywiście na bookingu czy airbnb trzeba było początkiem roku coś sensownego rezerwować. Teraz tez jeszcze są ale dla rodziny 2+2 na ogół na tydzień to grubo ponad 1000e sobie życzą. Myślę że trochę przegięcie. Nie wspomnę o tych co chca drugie tyle i więcej. Ci wynajmujący to chyba wola nikomu nie wynajmować za rozsądne pieniądze i żeby stało puste, nie rozumiem takiej pazerności ;)

Pomimo emotikona na końcu chyba trochę prawdy w tym jest i racji w tym masz i nie chodzi tylko o Chorwację, we włoskiej Ligurii czy Bawarii stwierdzam to samo w tym roku. Ale każdy właściciel decyduje.
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 03.08.2024 08:56

DominikI napisał(a):Właśnie mam zamiar jechać do Promajny za kilkanaście dni i rzeczywiście na bookingu czy airbnb trzeba było początkiem roku coś sensownego rezerwować. Teraz tez jeszcze są ale dla rodziny 2+2 na ogół na tydzień to grubo ponad 1000e sobie życzą. Myślę że trochę przegięcie. Nie wspomnę o tych co chca drugie tyle i więcej. Ci wynajmujący to chyba wola nikomu nie wynajmować za rozsądne pieniądze i żeby stało puste, nie rozumiem takiej pazerności ;)

Myślę, że to nie pazerność, a kalkulacja. Nastawiają się na zamożniejszego klienta. Wolą mieć więcej pustych okienek w sezonie, a więc napracować się mniej, a zarobić tyle samo albo lepiej. Innego wytłumaczenia nie widzę.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 08.08.2024 18:35

Można w ciemno, ale po co? ;) Odstąpię rezerwację od 16 do 24 sierpnia, Borak Dingac (Półwysep Peljesac) u Boza Danicicia - gościa, którego rekomendował sam Robert Makłowicz :) . Więcej szczegółów tutaj: odstapie-rezerwacje-przyjme-rezerwacje-t55794-105.html
zwibel
Plażowicz
Wyjazd o tej porze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwibel » 21.07.2026 11:02

Witam wszystkich jak myślicie jest sens jechać w ciemno pod koniec lipca i czy coś się znajdzie, bo wysłałem kilkanaście mail i mało kto odpisał a jak już to za apartament dwu osobowy ponad 100 euro.
Brasilia
Odkrywca
Re: Wyjazd o tej porze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 21.07.2026 11:06

Szukaj na Bookingu, jeszcze jest sporo apartamentów poniżej 100E za dobę od dwóch osób. Chyba, że celujesz w centrum Makarskiej Baśki Vody albo Dubrownika to tam nie znajdziesz nic poniżej 100E a tym bardziej nie wybieraj się w tamte rejony w ciemno. Na Booking masz pewne, że jak dojedziesz to budynek będzie stał i nawet zdjęcia będą porównywalne z rzeczywistością. Ja już kilka raz naciąłem się na załatwianie noclegów prze maile i nigdy więcej..
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.07.2026 14:06

Brasilia napisał(a):Na Booking masz pewne, że jak dojedziesz to budynek będzie stał i nawet zdjęcia będą porównywalne z rzeczywistością. Ja już kilka raz naciąłem się na załatwianie noclegów prze maile i nigdy więcej..

To wcale gwarantowane nie jest. Booking nie sprawdza czy obiekty istnieją, jest na FB sporo postów w tym temacie lub że zdjęcia mocno odbiegają od realu.
Osobiście nigdy się nie nacięłam na niezgodności przy rezerwacjach przez maile, chyba dobre pytania zadaję i robię dobry recherche.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 21.07.2026 15:31

Ja się nigdy nie nacięłam przez booking. Można powiedzieć, że bezpośrednio też nie, chociaż ostatnio przytrafiła mi się taka sytuacja. Rezerwowałam w Metajnie studio dla 2 osób pół roku wcześniej. Dostałam zdjęcia, obejrzałam dokładnie, dopytałam i w końcu wpłaciłam zaliczkę. Otrzymałam potwierdzenie rezerwacji z nr pokoju i opisem. Oczywiście widok na morze i taras miał być. Niecały miesiąc przed urlopem pisze do mnie właścicielka, że jest niezmiernie jej przykro, ale ma podwójną rezerwację na moje studio. Podobno zgłosiła do booking, że ten pokój już jest zajęty, ale coś w systemie musiało nie zadziałać, ona nie wie co się stało i ktoś zarezerwował nasze studio. Miałaby duże kłopoty, żeby wypowiedzieć rezerwację przez booking więc bardzo mnie przeprasza, ale może mi dać inny pokój lub zwrócić zaliczkę. Inny pokój też miał taras z widokiem na morze, ale wyjście z korytarza. Wkurzona porządnie, zaczęłam szukać innej miejscówki, ale co można znaleźć w lipcu :evil: . Obejrzałam dokładnie propozycję właścicielki, przedyskutowałam z mężem i napisałam, że mogę się zgodzić na zamianę, ale chcę jakąś rekompensatę. W zamian za niedogodności dostaliśmy śniadania na cały pobyt (6 dni). Dobrze, że tak to się skończyło, ale moglibyśmy zostać na lodzie .
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 425
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone