Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrzesień z 3 małych dzieci - NIE w ciemno

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katalina1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katalina1 » 08.08.2012 11:33

Witam wszystkich – na forum siedzę od tygodnia. Tak mnie jakoś wzięło i się oderwać nie mogę 
Nigdy jeszcze w Chorwacji nie byłam, ale po przeczytaniu Waszych wpisów chyba się zdecyduję na przyszły rok, na wrzesień. Ja wiem, że to jeszcze kupa czasu, ale chętnie pozbieram sobie konkrety żeby przedłożyć mojemu MĘŻU  tylko On ma prawko 
Przeczytałam już co ważniejsze pod moim kątem wątki ale….. nie znalazłam jeszcze wątku o podróży samochodem z TRÓJKĄ dzieciaków w wieku (na rok 2013) – 6,5 – 4,5 – 2,5. Z rodzinką jeździmy dużo, praktycznie w każde ferie i wakacje, weekendowo też, ale jednak po Polsce i z doświadczenia wiem, że jest RÓŻNICA w podróżowaniu i zakwaterowaniu i zorganizowaniu podróży jak się ma 1 lub 2 dzieci, a inaczej 3.
Starsze wpisy są , fakt, ale na rok 2009 a ja nie znam realiów chorwackich czy coś się zmieniło cenowo (na pewno), czy standard inny, czy infrastruktura dziecięca lepsza etc.

Moje dzieci sa dość ogarnięte, wysportowane, zahartowane i lubią wodę. Jedzą praktycznie wszystko wiec tez nie mam z tym problemu. My z resztą też. Uwielbiamy owoce morza, winko, rakiję, sery - w czasach „przed dzieciatych” często wyjeżdżaliśmy w ciemno, w ten sposób zwiedziliśmy m.in. Bułgarie i Turcję ale…. z dzieciakami to jednak inna bajka.
Stąd mam parę pytań i mam nadzieję, że nikt nie będzie mi miał za złe jeśli niektóre się powtórzą. Moje pytania (myślę o nich od tygodnia więc chyba wiem czego chcę ) mam nadzieję, że są na tyle precyzyjne, że każdy kto już był w Chorwacji z taka ilością maluchów będzie mógł coś dorzucić i doradzić od siebie z tak zwanej „autopsji”:
Prawko ma tylko mój mąż, a jechać będziemy z Wawy. Samochód JEEP, na gaz. Zależałoby mi żeby TA IDEALNA miejscowość było docelowo jak „najbliżej” – najchętniej mała, kameralna tłumów nie lubimy  I dostosowana dla małych dzieci – plac zabaw blisko nieodzowny, plaża z łagodnym zejściem nieodzowna, sklep większy bo rozumiem, że taniej zakupy robić niż w mniejszych, knajpki bo przecież nie po to jadę na wakacje żeby codziennie gotować , jakieś miejsce na spacer z dziećmi.
Jest mi naprawdę obojętne gdzie pojadę – najważniejsze – dobra infrastruktura dla dzieci, żeby nie było dzikich tłumów, plaża dostosowana dla dzieci, możliwość smacznego wyszynku (w umiarkowanych cenach) + jakaś może winiarnia niedaleko? .
KWATERA
Nie zależy mi na luksusach np. TV czy mikrofala są mi całkowicie zbędne – ale 2 pok. z łazienka i w pełni wyposażoną kuchnia to absolutne minimum. Tak samo pościel i ręczniki. Córeczka może spać w łóżeczku turystycznym, ale chłopcy muszą mieć osobne łóżka żeby uniknąć kłótni i dziamgotania paszczą, że ktoś ma więcej, a ktoś ma mniej miejsca itp. Itd. Taras mile widziany ale to chyba w większości przypadków standard?
Nie pisze się na jechanie w ciemno bo ani ja ani dzieci nie wytrzymamy tego psychicznie po kilkunastogodzinnej podróży. Musimy wiedzieć, że od razu możemy się gdzieś zostawić , rozebrać, wyjść coś zjeść i na plażę, a ew. Mężu robi zakupki i nabywa winko, brzoskwinki i sery etc  - więc wszelkie namiary na apartamenty mile widziane. Chętnie też takie gdzie np. właściciele maja małe dzieci a co za tym idzie ogrodzoną posesje (a przynajmniej nie nad przepaścią ) i np. jakąś huśtawkę na podwórku albo żeby pograć w piłę było gdzie – moje sa kontaktowe i pewnie od razu załapaliby kontakt a wiadomo … baba z wozu (czyt. dzieciaki)- koniowi (czyt. nam rodzicom) lżej 
Taki wypad na min 10 dni to jest dla naszej rodzinki duże obciążenie finansowe więc chętnie żeby z nas skóry nie zdarli…. Ale tez dziadować nie chcemy. Coś tak po środku 
Jeśli możecie cos polecić, a my skorzystamy to na pewno za nas się wstydzić nie będziecie – nie wychowujemy naszych dzieci bezstresowo, język ang (a nawet 2 inne  ) znamy biegle, wiemy co to cisza nocna i ja respektujemy. Nie zdarzyło nam się nie dogadać z właścicielami wyjeżdżając na kwatery prywatne 
To właściwie tyle co do wymagań. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie – może akurat ktoś wrócił z ilością przychówku w podobnym wieku i chce się podzielić wrażeniami? Albo odradzić coś?
Albo podzielić się ile kasy trzeba liczyć mniej więcej aby i wypocząć i nie spłukać się do cna?
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 10.08.2012 10:33

Hej, napisz proszę: na ile dni możecie jechać licząc od wyjazdu do powrotu do domu, jaki mniej więcej budżet przewidujecie, jak wolicie spędzić czas na miejscu - stacjonarnie, wycieczkowo. Wtedy będzie ławiej coś podpowiedzieć. :D :D :D
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 11.08.2012 20:23

Witam:))
Prosze o kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
yawepro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yawepro » 06.09.2012 19:14

Znam fajne apartamenty w Srima Vodice.
Wlasnei tu jestem :-)
Wiadomosci na maila.
Ewel1977
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewel1977 » 07.09.2012 20:48

Polecam Grebastice i apartament Vesna. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Byłam 4 razy z dzieciakami od 2 lat w gore. Apartament jest taki jak opisalas. Polecam kiedyś na forum juz o nim pisałam i wiem ze cromaniacy korzystali z niego. Pozdrawiam Ewelina
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 11.09.2012 12:04

Polecam wam Krk i baska albo Istria - w Basce nie byłam ale inni polecaja dla rodzin z dziećmi, my osobiściebylismy w Fazanie na Istrii i ta miejscowość tez na pewno mozemy polecić :)

Poradzę Ci najpierw wybierz miejscowość a odpowiednia kwaterę na pewno znajdziesz :) jesli szukasz spokoju to raczej mniejsze miejscowości
pozdrav
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 13.09.2012 10:38

Fazanę też mogę polecić z dziećmi. Byłem tam w zeszłym roku z dwójką małych 2,5 i 8 mc-y i nie miałem żadnych problemów. Miejscowość nie jest zad..piem, żeby była totalna cisza i spokój, jest trochę ludzi, ale nie jest to wg mnie jakoś szczególnie uciążliwe. Dzieci mają się gdzie bawić, choć apartman, który poleciłaby pewnie Jolamik, gdyby mogła :D, jest trochę nieodpowiedni bo są strome schody :D

Fazana ma dla mnie tę zaletę, że w razie czego, odpukać, jest dostęp do służby zdrowia, niedaleko do Puli też, co dla mnie miało znaczenie. Tak na wszelki. A no i jest dużo bliżej niż miejscowości Dalmacji.
durnylka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) durnylka » 18.09.2012 08:44

Moim zdaniem powinniście rozważyć wyjazd na kemping. Jedźcie do Zatonu, we wrześniu powinno być już dość tanio. Poza tym na vacansoleil.pl są często oferty last minute, na których można nieźle zaoszczędzić (korzystaliśmy z Vacansoleil jadąc do Park Umag). Ewentualnie warto rozważyć czerwiec, bo to moim zdaniem najlepszy miesiąc na wakacje z małymi dziećmi. Choćby dlatego, że dzień dłuższy niż we wrześniu. My też mamy trójkę dzieci w podobnym wieku i od dwóch lat wybieraliśmy kemping (w ubiegłym roku Zaton, a w tym Park Umag). Uważam, że kemping jest lepszy dla takiej rodziny, bo daje o wiele więcej swobody. Dodatkowo Zaton ma niedrogą restaurację samoobsługową, na co pewnie niewiele osób zwraca uwagę, a warto o tym wspomnieć. My mieszkaliśmy w domkach (mobile home), ale można wybrać też namiot lub apartamenty. Gdyby były potrzebne jakieś szczegóły, to proszę o kontakt.
Katalina1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katalina1 » 18.09.2012 08:51

Bardzo serdecznie wszystkim dziekuję za odpowiedzi! Rozważam wszystko, bo jednak jesteśmy na 100 % przekonani że w przyszły mroku Chorwacja! i chyba tez w wiekszej ekipie :-) wiem że sezon jeszcze trwa wiec czekam na opowieści co warto a co nie, zdjecia mile widziane no i kalkulacje cenowe tez jak najbardziej. Bardzo dziękuje raz jeszcze!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2012 08:57

Katalina1 napisał(a):Bardzo serdecznie wszystkim dziekuję za odpowiedzi! Rozważam wszystko, bo jednak jesteśmy na 100 % przekonani że w przyszły mroku Chorwacja! i chyba tez w wiekszej ekipie :-) wiem że sezon jeszcze trwa wiec czekam na opowieści co warto a co nie, zdjecia mile widziane no i kalkulacje cenowe tez jak najbardziej. Bardzo dziękuje raz jeszcze!

Opowieści i zdjęcia są w relacjach, jest też temat ile kosztuje urlop w Chorwacji.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone