Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie od 5 minut jestem na wyspie Pag w Pagu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewszek » 01.08.2009 10:32

Witam forumowiczów. Od 5 minut jestem na wyspie Pag. Sieć darmowa.
Jechałem przez Cieszyn -Źylina-Bratysława-Redics-Mursko i Cro. Jeśli macie pytania odnośnie przejazdu to udzielę informacji.
Pozdrawiam forumowiczów
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 01.08.2009 10:33

to co Ty robisz przy kompie :?:

dalej mi na plażę i na piwo :!: :D
seal30
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) seal30 » 01.08.2009 15:43

ewszek napisał(a):Witam forumowiczów. Od 5 minut jestem na wyspie Pag. Sieć darmowa.
Jechałem przez Cieszyn -Źylina-Bratysława-Redics-Mursko i Cro. Jeśli macie pytania odnośnie przejazdu to udzielę informacji.
Pozdrawiam forumowiczów

Witam.
Wybieram sie w następną niedziele. Pytanie czy jechałeś drogą na wyspę, czy płynołeś promem? Ile kosztuję prom? Czy możesz polecić jakąś kwaterę w przyzwoitej cenie dla dwójki dorosłych i dwójki szkrabów niedaleko od plaży?
Z góry dziękuję :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.08.2009 15:59

paolooo napisał(a):to co Ty robisz przy kompie :?:

Stęsknił się za nami :D

Ewszek - odpoczywaj, pozdrawiamy. :D
wildstar
Globtroter
droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 01.08.2009 16:09

witaj ,jak droga cieszyn - zlina -bratysława .pozdro
szpilka33
Podróżnik
Podaj wiecej info

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpilka33 » 01.08.2009 16:12

Za 2 tyg wyjeżdżam na wyspę Pag i do Pag,interesuje mnie wszystko w tym temacie,pierwszy raz jadę na Chorwację.
mirek_112
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek_112 » 01.08.2009 17:59

My wracamy z Pagu za tydzień (jesteśmy w Lunie w Jakisnicy), wiesz może czy most z wyspy jest płatny czy nie ?
W tą stronę płyneliśmy promem - czekaliśmy ponad godzinę by dostać się na wyspę i planujemy wracać przez most.
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 01.08.2009 18:07

mirek_112 napisał(a):My wracamy z Pagu za tydzień (jesteśmy w Lunie w Jakisnicy), wiesz może czy most z wyspy jest płatny czy nie ?
W tą stronę płyneliśmy promem - czekaliśmy ponad godzinę by dostać się na wyspę i planujemy wracać przez most.

Za FREE chyba, że wieje bura to zamykają dla wyższych pojazdów
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 01.08.2009 18:29

ewszek napisał(a):Witam forumowiczów. Od 5 minut jestem na wyspie Pag. Sieć darmowa.
Pozdrawiam forumowiczów

też byłem w zeszłym roku w Pagu ale nie przyszło mi do głowy żeby wpinac sie w internet 5 minut po przyjeżdzie... co jest kolego? leje??
;)
tomg50
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomg50 » 01.08.2009 19:31

Pozdrawiam forumowiczów
witam. mam pytanie czy od granicy w Cieszynie-boguszow. do zjazdu w stronę Zyliny płaci się winietę i czy przez Węgry jechałeś drogą 86 i w jakim jest stanie i czy bezpłatna ???
Lukas1981
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukas1981 » 01.08.2009 19:46

[quote="ewszek"]Witam forumowiczów. Od 5 minut jestem na wyspie Pag. Sieć darmowa.
Pozdrawiam forumowiczów[/quote]

Witam
Jaki jest stan drogi od Żyliny do Bratysławy ,czy są jakieś problemy na tym odcinku ?
grzechul3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzechul3 » 01.08.2009 23:52

mirek ja wlasnie za 10 dni smigam na lun.czy moglbys cos polecic? na co zwrocic uwage gdzie warto isc,jechac? stolowac sie?plaze fajne?
mirek_112
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek_112 » 02.08.2009 07:54

My mieszkamy w hotelu Luna w Jakisnicy i tam też się stołujemy więc tutaj za dużo nie pomogę (od miejscowości Lun to jakieś 8 km) do Lun śmigam sobie czasem rowerem ale wpadam, robię małą przerwę i z powrotem, z tego co zaobserwowałem to plaże w Lun są fajne i jest kilka knajpek.
jarkow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarkow » 02.08.2009 08:10

Witam!

wybieram się za tydzień i nie mam jeszcze żadnego zakwaterowania. Czy dla pewności rezerwować coś online czy też pójść na żywioł i znajdzie się coś na miejscu? Mam na myśli pokój na 10 dni dla 3 dorosłych i 6 latka.
ewszek lub inni forumowicze mogą coś polecić?

Pzdr
potekw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) potekw » 02.08.2009 13:52

Witam
Wróciłem dzisiaj z Pagu, polecam http://www.perla-pag.hr/pol/index1.htm
Zapłaciłem 53euro za apartament 2+2. Ponieważ nie należę do wytrwałych tropicieli noclegów za 10euro od osoby, poszedłem na łatwiznę i skorzystałem z usług w/w agencji.
Pojechałem do Makarskiej, ale po kilku dniach uciekłem stamtąd, ponieważ nie znoszę klimatu Zakopanego i Międzyzdrojów.
Pag to miejsce gdzie byłem dwukrotnie i nie żałuję, każdy znajdzie coś dla siebie, jeżeli nie w samym Pagu to w innych miescowościach na wyspie (byłem w wielu).
Przejazd przez most jest bezpłatny, prom kosztuje 94kuny za samochód i 16kun za osobę (czekałem wczoraj 2 godziny...)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone