Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie od 5 minut jestem na wyspie Pag w Pagu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewszek » 03.08.2009 08:57

Witam i po kolei postaram się odpowiedzieć.
Nocleg rezerwowałem przez Perlę i jestem bardzo zadowolony apartament PER 47. Trasa dobra a ewentualne opóźnienia w czasie mogą być spowodowane przez roboty drogowe w Cadcy. Remonty na autostradzie przed Bratysławą raczej nie utrudniają ruchu co prawda są ograniczenia ale brak korków. 86 przez zachodnie Węgry również bardzo dobra, szukałem dziury w jezdni przed Redics ale jej nie widziałem co prawda było ciemno ale i tak w nią nie wjechałem może już ją załatali. Przejazd przez słowenię zgodnie z informacjami na forum. Żadnej kontroli na granicy Słoweńsko-Cro.
Dzisiaj na Pagu chmury i chłodno 24 C.
Internet darmowy bezprzewodowy.
Ceny w porównaniu do zeszłego roku bez zmian z tendencją w dół.
Przejaśnia się czas na plażę. Pozdrawiam forumowiczów.
Lukas1981
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukas1981 » 03.08.2009 10:47

[quote="ewszek"]Witam i po kolei postaram się odpowiedzieć.
Nocleg rezerwowałem przez Perlę i jestem bardzo zadowolony apartament PER 47. Trasa dobra a ewentualne opóźnienia w czasie mogą być spowodowane przez roboty drogowe w Cadcy. Remonty na autostradzie przed Bratysławą raczej nie utrudniają ruchu co prawda są ograniczenia ale brak korków. 86 przez zachodnie Węgry również bardzo dobra, szukałem dziury w jezdni przed Redics ale jej nie widziałem co prawda było ciemno ale i tak w nią nie wjechałem może już ją załatali. Przejazd przez słowenię zgodnie z informacjami na forum. Żadnej kontroli na granicy Słoweńsko-Cro.
Dzisiaj na Pagu chmury i chłodno 24 C.
Internet darmowy bezprzewodowy.
Ceny w porównaniu do zeszłego roku bez zmian z tendencją w dół.
Przejaśnia się czas na plażę. Pozdrawiam forumowiczów.[/quote]

Dzieki za informacje. Pozdrawiam
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 03.08.2009 11:51

potekw napisał(a):Witam
Wróciłem dzisiaj z Pagu, polecam http://www.perla-pag.hr/pol/index1.htm
Zapłaciłem 53euro za apartament 2+2. Ponieważ nie należę do wytrwałych tropicieli noclegów za 10euro od osoby, poszedłem na łatwiznę i skorzystałem z usług w/w agencji.
Pojechałem do Makarskiej, ale po kilku dniach uciekłem stamtąd, ponieważ nie znoszę klimatu Zakopanego i Międzyzdrojów.
Pag to miejsce gdzie byłem dwukrotnie i nie żałuję, każdy znajdzie coś dla siebie, jeżeli nie w samym Pagu to w innych miescowościach na wyspie (byłem w wielu).
Przejazd przez most jest bezpłatny, prom kosztuje 94kuny za samochód i 16kun za osobę (czekałem wczoraj 2 godziny...)

Witam,
Proszę o info dotyczące tej agencji- Czy żeby zarezerwować apartament należny najpierw napisać do nich maila z prośbę o informacje w sprawie cen i dostępności? Czy trzeba wysyłać zaliczkę i jeżeli tak czy są jakieś problemy z przelaniem pieniążków na chorwackie konto?
ewszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewszek » 06.08.2009 09:06

tomg50 napisał(a):
ewszek napisał(a):Witam forumowiczów. Od 5 minut jestem na wyspie Pag. Sieć darmowa.
Jechałem przez Cieszyn -Źylina-Bratysława-Redics-Mursko i Cro. Jeśli macie pytania odnośnie przejazdu to udzielę informacji.
Pozdrawiam forumowiczów
witam. mam pytanie czy od granicy w Cieszynie-boguszow. do zjazdu w stronę Zyliny płaci się winietę i czy przez Węgry jechałeś drogą 86 i w jakim jest stanie i czy bezpłatna ???

Winetę na Słowację kupiłem na granicy Czesko-Słowackiej.Miesięczna 9,80 Euro. Na Węgrzech na 86 nie potrzeba winety na samochody osobowe trasa dobra. Miejscami przed Redics występują małe dziurki na drodze, ale generalnie jest przyzwoicie.
ewszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewszek » 06.08.2009 09:14

magdach7 napisał(a):
potekw napisał(a):Witam
Wróciłem dzisiaj z Pagu, polecam http://www.perla-pag.hr/pol/index1.htm
Zapłaciłem 53euro za apartament 2+2. Ponieważ nie należę do wytrwałych tropicieli noclegów za 10euro od osoby, poszedłem na łatwiznę i skorzystałem z usług w/w agencji.
Pojechałem do Makarskiej, ale po kilku dniach uciekłem stamtąd, ponieważ nie znoszę klimatu Zakopanego i Międzyzdrojów.
Pag to miejsce gdzie byłem dwukrotnie i nie żałuję, każdy znajdzie coś dla siebie, jeżeli nie w samym Pagu to w innych miescowościach na wyspie (byłem w wielu).
Przejazd przez most jest bezpłatny, prom kosztuje 94kuny za samochód i 16kun za osobę (czekałem wczoraj 2 godziny...)

Witam,
Proszę o info dotyczące tej agencji- Czy żeby zarezerwować apartament należny najpierw napisać do nich maila z prośbę o informacje w sprawie cen i dostępności? Czy trzeba wysyłać zaliczkę i jeżeli tak czy są jakieś problemy z przelaniem pieniążków na chorwackie konto?[/quot

Witam!
Myślę że najlepiej jak przedzwonisz do Pani Beaty Buksa i porozmawiasz. Nr telefonu masz na stronie Perli.Pani Beata jest polką tak więc wszystko z nią ustalisz.Z tego co widzę to apartamenty są wolne ale ja się nie wypytuję o szczegóły.
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 13.08.2009 22:35

Witam,

Interesuje mnie, z której strony Pagu szukać kwatery - czy po zachodniej czy po wschodniej części zatoki?
skl
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skl » 14.08.2009 06:30

[quote="szpecgos"]Witam,

Interesuje mnie, z której strony Pagu szukać kwatery - czy po zachodniej czy po wschodniej części zatoki?[/quote

Ja właśnie wróciłem z wyspy Pag gdzie byłem tam od 01.08-12.08 w mieścinie Novalja
Wyspe przejechałem całą w zdłuz i wszerz i wyraże swoją opinie na temat wyspy.
miasteczko Pag polece tylko tym którzy pragna ciszy, negatywem tej mieściny jest duza odległość (10-20km) od najbardziej ładnych plaż
Novalje polecam nie ze względu że tam byłem tylko że tam tkwi imprezowe życie blisko są swietne plaże (zrece, planika, cista, św duch, strasko itp) bardzo ładna zatoka wraz z portem i mnóstwo przyzwoitych restauracji i sporo marketów.
Kierunek Lun spędziłem tam jeden dzień wiec wiele sie nie wypowiem. Podobaly mi sie tam podobno jedne ze starszych drzewa oliwne i małe plaże gdzie często były zajmowane przez naturystów. negatywem było na tych plażach brązowe dno od jeżowców i sliskie kamienie
Miłego wypoczynku na Pagu :)
CroMati
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMati » 14.08.2009 08:42

odnosnie agencji Perla to ile płaciliscie przypuscmy za 4 osobpowy apartament na 5 nocy ?? intereuje mnie bo tez bede korzystal z ich uslugi tylko chce jakies ceny czy lepiej samemu czy przez nich ?? prosze o info dzieki
CroMati
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMati » 14.08.2009 08:43

apartament na pagu w miescie pag ...
CroMati
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMati » 14.08.2009 08:46

albo inaczej zapytam ile kosztuje doba sredniej klasy apartamenty 4 osobowego wynajmu przez perle .. bo pewnie jakies prowizje sobie oni tez licza
ewszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewszek » 14.08.2009 17:11

CroMati napisał(a):albo inaczej zapytam ile kosztuje doba sredniej klasy apartamenty 4 osobowego wynajmu przez perle .. bo pewnie jakies prowizje sobie oni tez licza

Witam!
Apartament 3 osobowy na 14 dni z klimatyzacją 3 osoby razem 880 Euro. Ale klimatyzacja myślę iż tego lata nie była potrzebana.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Właśnie od 5 minut jestem na wyspie Pag w Pagu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone