Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety na przejsciu granicznym - BOBOSZÓW

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
birbi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) birbi » 28.07.2007 19:51

Bardzo prosze o informacje gdzie dokladnie moge kupic winiety po przekroczeniu granicy z Czechami (Przejscie BOBOSZÓW) . ( kilka punktów ). Bede tam w niedziele kolo 18-20,
Gosciu w PZmot powiedzial ze sa problemy z dostaniem 7-dniowych i miesiecznych dlatego pytam o kilka punktów z winietami.
Jutro wyjazd bardzo prosze o szybkie informacje :D
Pozdrawiam :papa:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 28.07.2007 20:20

Winiety sa na każdej stacji benzynowej. jak nie ma na jednej jedziesz do drugiej. Zazwyczaj można tez kupić winiety na przejsciu za nominalną cenę. Owszem się zdarza że cwaniaki mówia że im się skończyły zeby kupuić większą ale zazwyczaj naciągaja.
A pan z PZMot po prostu zarabia na swoją prowizje, zresztą słoną. Ciekawe czy kiedykolwiek próbował kupić i mu się nie udało?
birbi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) birbi » 28.07.2007 20:28

Dzieki za szybka odpowiedz. Stresuje sie dlatego, ze to niedziela i jade z malym dzieckiem ( roczniak )
Jesli ktos moze sie na ten temat jeszcze wypowiedziec bardzo prosze :P
piotrek.k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek.k » 29.07.2007 03:41

przejście w boboszowie jest bardzo małe i nie mam tam zadnych stacji, przynajmniej ja nie widziałem, dodatkowo jak przejedziesz granice to czeka cię kilkadziesiąt km ostrych zakrętów w górach na których mały dzieciak może troche wymiotować więc się zastanów. Jechałem do Chorwacji przez Cieszyn a do Polski przez Booszów i jakbym miał wybierać to wybrał bym Cieszyn trasa szybsza i prostrza a i z winietą nie ma problemu, o każdej porze dnia tam kupisz.
Ja jechałem z Konina na Piotrków Trybunalski Cieszyn Olomuck Brno Wiedeń Graz Maribor Zagrzeb i Makarska. 1500 km 20 godzin w tym 1 godzina drzemki. Drogę powrotną wybrałem celowo przez Boboszów zeby mieć porównanie i naprawdę się zawiodłem 50 km przed granicą kręte wąskie górskie drogi. No ale decyzja należy do Ciebie :wink:
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 29.07.2007 08:17

Po przekroczeniu granicy w Boboszowie po lewej stronie są pawilony. Można tam zaparkować auto. Winiety kupisz w sklepiku bez problemu 200 i 300 Kc za miesięczną. Polecam drogę przez Oloumiec.Szerokiej drogi. :wink: Jeśli chodzi o Austrię przejście w Mikulovie to winiety są na stacji benzynowej zaraz za przejściem granicznym po prawej stronie. Nigdy nie miałem sytuacji że nie było winiet.
Jadąc przez Olomouc jedziesz cały czas drogą szybkiego ruchu ,a potem autostradą. Z Boboszowa jest tylko 60km do trasy szybkiego ruchu.
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 01.08.2007 22:48

Niestety, ale mnie nie udało sie kupic w Czechach winiety za 300 koron miesiecznej od jakiegos czasu jak twierdzili sprzedawcy w Czechach brak jest tych winiet przy wjeździe . tak więc byłem zmuszony w drodze do Cro zakupic tygodniową za 200 koron i w drodze powrotnej równiez tygodniową, stad 100 koron przepłaciłem. Wjeżdzałem do Czech 6 lipca

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone