Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wiem, że było ale muszę spytać o lpg...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
thomazzo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) thomazzo » 17.06.2008 12:16

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
W sobotę wyruszam do Chorwacji na 2 tygodniowy urlop samochodem na LPG. Szukam i szukam wszystkich informacji na temat stacji lpg przy chorwackiej autostradzie i ciężko mi coś konkretnego znaleźć (parę godzin przesiedziane w archiwum cro.pl).
Czy stacje z gazem są przy samej autostradzie, czy trzeba gdzieś skręcić? Potrzebuję raczej stacji czynnych w nocy czy będzie problem?
Do Chorwacji będę wjeżdżał z Węgier w miejscowości Mursko Sredisce następnie na Cakovec i na autostradę. Z moich wyliczeń wynika, że wlasnie przed Cakoves skończy mi się gaz. Może wiecie gdzie jest tam stacja czynna w nocy?
Mam jeszcze pytanie gdzie zatankować na Słowacji w okolicy Bratysławy? Będę jechał 2 i potem na Węgry na 86.
Z góry dziękuje za ewentualną pomoc i przepraszam wszystkich których zdenerwuje kolejny post o LPG.
Pozdrawiam.
pawelwn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelwn » 17.06.2008 12:31

Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 17.06.2008 12:39

LPG zatankujesz w samej Bratyslawie,Wegry przelecisz,bo to okolo 240 km,w Chorwacji masz stacje z lpg przed samym Cakovec,dalej w Varazdin.Przy autostradach tez sa stacje z lpg i one sa czynne cala dobe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2008 15:39

thomazzo napisał(a):....Szukam i szukam wszystkich informacji na temat stacji lpg przy chorwackiej autostradzie i ciężko mi coś konkretnego znaleźć (parę godzin przesiedziane w archiwum cro.pl).....

A szukałeś w FAQ :?:
Zrobiłem kiedyś wyszukiwarke stacji LPG i nie tylko.
W wyszukiwarce są informacje czy jest to czynne 24 h, czy akceptują karty etc............
slawek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek » 06.07.2008 18:32

mam takie praktyczne pytanie o stacje LPG w Bratyslawie czy jest ona przy drodze i drugie stacja LPG w Cakovac tez przy drodze przelotowej.Z gory dziekuje za odpowiedz.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone