Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Tucepi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 22.07.2010 21:13

A moze jeszcze ktos z bywalcow Tucepi oswieci mnie i powie jak to wyglada na serio, czytalam w innych postach, ze trzeba rezerwowac miejsca na plazy ok 7-8? Czy niektorzy nie przesadzaja? Wybralismy Tucepi, jako ze Makarska tłoczna, a tu wyglada na to, ze i tutaj bedzie SZAL:)??
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 23.07.2010 05:45

Zgadza się,już przez całą noc są rozłożone kalimaty i ręczniki,szczególnie chodzi o miejscówki w cieniu przy murku,jak będziesz koło 10-11godz zapomnij o miejscu w cieniu,chyba że będziesz szła z klamotami promenadą z 1 km i będziesz szukała.Tucepi,raz byliśmy i wystarczy,są ciekawsze miejsca z klimatem chorwackim,tu jego brak,taka jest moja opinia.
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 23.07.2010 07:54

O rety... no to niezle. Wyglada na to, ze bedziemy plazowac na stojaco;) :D
Darec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darec » 23.07.2010 08:09

Spokojnie, nie jest tak źle.
Nie wiem jak będzie w sierpniu, ale w pierwszej połowie lipca tego roku o każdej porze dnia można było znaleźć miejsce dla siebie.
Mieszkaliśmy na ul Kamena 21a i do plaży mieliśmy jakieś 150 m z przejściem przez Jadrankę i idącw kierunku Podgory im dalej ty łatwiej można znaleźć miejsce dla siebie.
Na plażę chodziliśmy różnie ok. 9, 10, kiedyś po raftingu poszliśmy popołudniu i zawsze bez większego wysiłku znaleźliśmy miejsce do plażowania.
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 23.07.2010 08:09

My zawsze pojawialiśmy się na plaży około godziny 10 i nigdy! nie mieliśmy kłopotów ze znalezieniem miejsca dla siebie. Ostatnio byliśmy w 5 osób i zawsze mieliśmy miejsce obok siebie, raz tu raz troszkę dalej. Zawsze plażowaliśmy w części od mariny do hotelu Neptun. Czasami zdarzają się pozostawiane karimaty ale bez przesady nie jest tak że co krok to karimata.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 23.07.2010 11:11

W koncu czerwca,na wysokosci rest.Kamena, wygladało to tak:
Obrazek

Obrazek

Wcale luźno nie było.A zajmowanie miejsca na plazy to niestety standard.Nie mialam z tym problemu.Wyszłam z założenia,że jak ktoś niema skrupułów to ja tez ich miec nie będę.Poobserwowałam z pół godzinki i jak nic się nie działo na zostawionych bambetlach,przesuwałam zostawione karimaty itp. i rozkładałam ręczniki(3 osoby).No trudno!
Plaża jest dla ludzi a nie dla karimat pustych
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 23.07.2010 15:35

My w Tucepi byliśmy od 2 lipca,do plaży mieliśmy 80-100m,nie musieliśmy przechodzić jadranki.Co do plażowania to fakt,jak się miejsca nie zajęło wcześniej{szczególnie w cieniu}to był problem,przecież nie będę latał z leżakami wzdłuż całej promenady i szukał miejsca,pewnie że w kierunku hotelu Neptun może było łatwiej znaleźć ale to było ze 400-600m.Plaża żwirkowa,po południu było dużo luźniej.Co do Tucepi,pamiętam jak 3 lata temu byłem przejazdem to mi się podobało i powiedziałem sobie że tu kiedyś zawitam,bo uważałem że to jedna z ładniejszych miejscowości na riwierze makarskiej.Ładna promenada,dużo konob i różnych sklepików,widok na Brać i Hvar i częściowo widać peljesać,widok na Biokovo,fontanna i piękne kwiatki i to chyba wszystko.Promenada może i fajna ale mi się znudziła po 4 dniach,naciągaczy fish picnikowych poznałem chyba wszystkich.
Zabrakło mi klimatu chorwackiego,może i starówki,typowa miejscówka turystyczna ale raczej nie dla mnie.
Miło wspominam Orebic i Primostein z poprzednich lat,one coś w sobie mają.Jest to moje zdanie kogoś innego może być inne,ja do Tucepi już nie zawitam.
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 24.07.2010 06:37

Witam.

Rezerwacje na plaży w Tucepi - potwierdzam, mieszkaliśmy na ul. Kamena 17, do plaży mięliśmy ok. 50 m.
Miejsca w cieniu - jeżeli nie zarezerwowałeś w okolicy 7 rano to w zasadzie można było o nich zapomnieć.

Po dwóch dniach doszliśmy do wniosku, że można się przejść z klamotami w stronę Podgory ok. 300 m i mieć nieco luzu, także w cieniu.
Tutaj także, jeżeli nie "dokonałeś rezerwacji" do ok. 7:30 to o lepszych miejcsach można było zapomnieć.

Miejscowość mała, promenada może się znudzić po ok. 3 - 4 dniach, ale ja wspominam z sentymentem, bo była to moja PIERWSZA przygoda w Cro, za rok prawdopodobnie Primosten.
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 24.07.2010 09:41

hmmm... jedziemy w koncowce sierpnia, moze jednak nie bedzie AZ takich problemów z tym plazowaniem. Dziekuje za wszystkie informacje :)A przejsc kilometr czy dwa, zeby znalezc jakas fajna miejscowke to nie taki problem :wink:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 24.07.2010 11:28

Czytam i jestem w szoku, w Tucepi byłam w 2005 roku pod koniec sierpnia, apartament 50-100m od plaży 18 E a był na 4 osoby :)
na plaży było przyjemnie..kilkanaście osób i tyle..kilka lat i Chorwacja się zmienia.. 8O
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 24.07.2010 21:48

Niedługo to i na Peljesacu nie będzie spokoju,jednak ten Peljesac jest inny{narazie}.
jerzy789
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy789 » 25.07.2010 20:57

właśnie wróciliśmy z cro byliśmy w tucepi w polsce kupiliśmy parasol i na plaży mieliśmy cień , pod drzewami ciężko znależć miejsce o 10 alejakiekolwiek + parasol i jest okej a że ludzi dużo to prawda ja cenię sobie spokój i dla tego chodziliśmy na plaże fkk nugal piękna ale mile jest widziane opalanie nago
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 25.07.2010 22:10

Jerzy a wielu krajanow spotkaliscie... ? :)
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 26.07.2010 09:47

Za 4 dni wyjazd, na własnej skórze przekonam się, jak jest :) :roll: :lol:
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 26.07.2010 12:34

a co powiecie na temat górnego Tucepi? Jest tam cos ciekawego? Daleko pod gorke trzeba isc?? :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje w Tucepi - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone