napisał(a) mireks » 23.07.2010 15:35
My w Tucepi byliśmy od 2 lipca,do plaży mieliśmy 80-100m,nie musieliśmy przechodzić jadranki.Co do plażowania to fakt,jak się miejsca nie zajęło wcześniej{szczególnie w cieniu}to był problem,przecież nie będę latał z leżakami wzdłuż całej promenady i szukał miejsca,pewnie że w kierunku hotelu Neptun może było łatwiej znaleźć ale to było ze 400-600m.Plaża żwirkowa,po południu było dużo luźniej.Co do Tucepi,pamiętam jak 3 lata temu byłem przejazdem to mi się podobało i powiedziałem sobie że tu kiedyś zawitam,bo uważałem że to jedna z ładniejszych miejscowości na riwierze makarskiej.Ładna promenada,dużo konob i różnych sklepików,widok na Brać i Hvar i częściowo widać peljesać,widok na Biokovo,fontanna i piękne kwiatki i to chyba wszystko.Promenada może i fajna ale mi się znudziła po 4 dniach,naciągaczy fish picnikowych poznałem chyba wszystkich.
Zabrakło mi klimatu chorwackiego,może i starówki,typowa miejscówka turystyczna ale raczej nie dla mnie.
Miło wspominam Orebic i Primostein z poprzednich lat,one coś w sobie mają.Jest to moje zdanie kogoś innego może być inne,ja do Tucepi już nie zawitam.