.png)
sylvi napisał(a):Wyjeżdżam w piątek i jestem cała przerażona. W zeszłym roku jechaliśmy w drugiej połowie sierpnia też w piątek i byliśmy na miejscu-Brist w niedzielę i nie staliśmy w korku. Jechaliśmy przez Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb itd. Nie wiem co mam robić! Już słyszę jak moja mama marudzi!!!
.png)
.png)
Bolo napisał(a):Witam. Ja wracałem w tym roku w poniedziałek 2 lipca. Wyjazd ze Sv. Petar n/m o godz. 13.05 trasą Zagrzeb- Macelj- Ptuj-Maribor Sentij-Graz-Wiedeń- Bratysława-Żylina - Cadca - Cieszyn - Zabrze przyjazd pod dom godz. 01.15. Droga rewelacja, zero korków jedynie 10 min. postoju przed tunelem Mala Kapela (nie znam przyczyny straż pożarna zablokowała wjazd na 10 minut). Potem już bez problemów. Słowacy chyba zapatrzyli się na Chorwatów i naprawdę ruszają z autostradą - należą im się gratulacje. Dopiero w Polsce przywitał nas łomot podwozia o cudownie podziurawione drogi krajowe.Pozdrav.
.png)
Bolo napisał(a):Jolu jesteśmy Cali i zdrowi tylko powiedz mi czemu tu tak zimno. pierwzy raz od 2 tygodni musiałem założyc długie spodnie. A tak wogóle to trza by się może w końcu spotkac.
.png)
fungus napisał(a): Przed wjazdem do Słowenii Chorwaci ciężko pracują przy budowie drogi przed przejściem granicznym. To w konsekwencji powoduje ogromny korek, który po wjeździe do Słowenii ciągnął się, aż do Maribor.
.png)
.png)
bez napisał(a):fungus napisał(a): Przed wjazdem do Słowenii Chorwaci ciężko pracują przy budowie drogi przed przejściem granicznym. To w konsekwencji powoduje ogromny korek, który po wjeździe do Słowenii ciągnął się, aż do Maribor.
ale korek tworzy się tam na bramce opłat a nie przez budowę autostrady. Korki były 30-ego nie tylko tam, bo ruch ogromny. Przed Żagrzebiem jak zwykle...przed tunelem Mali Alan...
Zreszta odcinek Maribor-granica SLO/HR to nie jest mocny odcinek tej trasy.
W przyszłym roku chyba zmuszę się i zpróbuję inaczej jakoś
.png)
.png)
Bolo napisał(a):Czy slowency buduja autostrade Maribor-Macelj, dobrze rozumiem?.To pytanie to raczej do kol. Bolo mialo byc.
.png)

.png)
.png)