Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga na drogę przez Maribor!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pilek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pilek » 02.07.2007 13:34

Witam , ja planuje wjechac do Chorwacji przez Macelj okolo 4-5 rano w poniedziałek jak sadzicie korek bedzie o tej porze ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2007 13:55

Raczej nie będzie, ale korki są i takie :wink:

Przychodzi mąż do domu między 4 a 5 rano.
Żona:
- Dlaczego wracasz tak późno?
Mąż:
- Korek był.
Żona:
- Jaki korek, oszuście! W nocy korek?
Mąż:
- Nie mogliśmy go wyciągnąć..

:papa:
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 02.07.2007 13:59

link

http://www.hak.hr/cpage.aspx?page=thak4.html

Područje nadzora wybieramy : granični prijelaz i w drugim pasku wybiramy granice ktora nas interesuje
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 02.07.2007 15:13

Ja tez od 2 lat jezdze z niedzieli na poniedzialek , ruchu nie ma - bo ci co mieli tam jechac juz pojechali a ci co wrocic juz wrocili.

Wczesniej jezdzilem normalnie al ejakos to szlo ,- z tym ze po 15 sierpnia

Pozdr.
ML
fryzjer007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjer007 » 02.07.2007 17:33

dominika napisał(a):
r_s_poland napisał(a):APELUJE: NIE WJEŻDZAJCIE DO CHORWACJI W SOBOTE !!!!!!!

niestety wiekszosc musi jechac w sobote poniewaz wtedy jest zmiana kwater. Ja jade 18.08 do Zatonu i musimy przyjechac w sobote po 16.00 a wyjechac w sobote do 10.00. Tak jest w wiekszosci apartamentow i w hotelach.

A jezeli chodzi o trase Mribor-Bregana to nigdy nie jechalam tamtedy, napewno trzeba sie kierowac na autostrade w kierunku Ljubljany , w Sloweni drogi sa ogolnie ok. Ja bym radziej jechala dluzej 2 godziny niz stala w korku na 35 stopni w cieniu tyle samo.
Dokładnie tak ja tez jade w sobote 21 07 do okrug gornij bo tak mam rezerwacje.I juz sie boje jak czytam te posty:(
Brodaty48
Globtroter
13.07 W NOCY - ze Śląska jedziemy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brodaty48 » 02.07.2007 20:00

Jak ktoś ma aktualne info. o korkach na trasie do Splitu jadąc przez Austrię to bardzo prosimy. Musimy być w okolicach Trogiru 14.07 ok. godz. 14.00. Jak radzicie jechać? Teraz się łamię czy nie zmienić trasy i jechać przez Węgry. Info o korku przy Ptuj - porażające!!!
POLONUS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) POLONUS » 03.07.2007 09:43

A jak się prezentuje przejazd przez Maribor w poniedziałek koło południa ,a zwłaszcza odcinek GRAZ - MARIBOR - ZAGRZEB ?
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 03.07.2007 10:17

POLONUS napisał(a):A jak się prezentuje przejazd przez Maribor w poniedziałek koło południa ,a zwłaszcza odcinek GRAZ - MARIBOR - ZAGRZEB ?

Niektórych odsyłamy do opcji szukaj ... a tym może byś zajrzał na poprzednią stronę tego wątku :)

Pzdr
Tomek
POLONUS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) POLONUS » 03.07.2007 10:25

Zajrzałem i jest jak dla mnie mało informacji - pytałem o większy odcinek drogi więc nie bądź upierdliwy.
Pzdr.POLONUS
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 03.07.2007 10:33

POLONUS napisał(a):Zajrzałem i jest jak dla mnie mało informacji - pytałem o większy odcinek drogi więc nie bądź upierdliwy.
Pzdr.POLONUS

A czego konkretnie potrzebujesz ???

Granica AU - SLO w tygodniu spoko.

Maribor tak jak każde większe miasto w tygodniu bywa zapchany w czasie porannego i popołudniowego tłoku. Normalnie przejeżdza się płynnie.

Odcinek Maribor-Ptuj - nie wiem jak to wygląda od strony potencjalnych robót drogowych, jeśli ich nie ma jedzie się z reguły w dłuższych kolumnach ale płynnie 90-100 km/h.

Ptuj-Macelj - droga staje się bardziej kręta, jeśli trafisz na jadącą przed tobą przyczepę (czy np. jacht :) ) to jedziesz grzeczenie 40-60 km/h...

Przejście ruch płynny - od przejścia nowa autostrada.

Pzdr
Tomek
POLONUS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) POLONUS » 03.07.2007 10:43

A nie można było tak od razu ?
Inne informacje były trochę skąpe lub dotyczyły małego fragmentu.
Wyruszam z Bratysławy ok. 8-10 rano w poniedziałek i mam nadzieje ,że wszystko będzie Ok.!
Pzdr.POLONUS
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 03.07.2007 11:29

Gratuluję Tomkowi pacyfistycznego podejścia do życia. Zaimponowałeś mi :wink:
Też tak będę robił, a może wtedy zawał przyjdzie kilka lat później :D

pozdrawiam z mokrego Gdańska, Krystof
rentier
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 03.07.2007 11:59

:D Cześć Krystof ja też jestem z Gdańska. Jadę do Chorwacji 18.08.07 na Riwiere Makarską mam rezerwacje.A ty kiedy jedziesz?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 03.07.2007 12:06

od poniedziałku mamy rezerwację na Ciovo - ruszamy więc w niedzielę o świcie - pierwszy raz przez Niemcy (Berlin - Regensburg - Passau - Graz (nocleg) i drugiego dnia rura do Trogiru)
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 03.07.2007 12:10

POLONUS napisał(a):A nie można było tak od razu ?
Inne informacje były trochę skąpe lub dotyczyły małego fragmentu.

Aby było jasne słów poniżej nie piszę jako wyrzut ale wyjaśnienie...

Według mnie jednak nie można było tak od razu bo:

1) Już w tym roku temat przejazdu na trasie Maribor-Macelj-Zagreb z uwagi na otwarcie odcinka Macelj-Krapina był mocno eksploatowany !!!

2) Nawet patrząc na mapę widać że odcinek Maribor-Ptuj-Macelj może być najtrudniejszy na tym odcinku = stąd jest dla mnie jasne, że jeśli podaję informację o płynnej jeździe na najgorszym odcinku (w dodatku z dokładnością do dnia tygodnia i godziny o którą pytasz) to chyba odpowiedziałem wcześniej...

Krystof napisał(a):Gratuluję Tomkowi pacyfistycznego podejścia do życia. Zaimponowałeś mi
Też tak będę robił, a może wtedy zawał przyjdzie kilka lat później

pozdrawiam z mokrego Gdańska, Krystof

No tak do końca pacyfistycznie nie podchodzę :) ale generalnie przyjmuję zasadę że najwyżej zdubluję jakąś odpowiedź (lub wskażę link na forum) niż kogoś zbesztam.

Stąd też jeszcze raz prośba do POLONUS'a aby słowa powyżej pomogły mu raczej zrozumieć dlaczego czasem nie otrzyma odpowiedzi na swój post...

Pzdr
Tomek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga na drogę przez Maribor!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone