.png)
.png)
.png)
fungus napisał(a):Witam serdecznie. W sobotę 30.06 ok. 13.00 wracałem z Chorwacji drogą w kierunku na Ptuj, a dalej na Maribor. Przed wjazdem do Słowenii Chorwaci ciężko pracują przy budowie drogi przed przejściem granicznym. To w konsekwencji powoduje ogromny korek, który po wjeździe do Słowenii ciągnął się, aż do Maribor. Żal mi ogromnie tysięcy podróżnych stojących w upalnym korku dlatego piszę o tym by chętni do jazdy tą trasą mogli zastanowić się nad alternatywną drogą. Nie wiem? Być może może w godzinach nocnych nie będzie zastoju ale mimo wszystko przestrzegam. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku tym, którzy dopiero co się wybierają.
.png)
.png)
dominika napisał(a):Korek na przejsciu granicznym Macelj potrwa pewnie i cale lato. Problem nie powoduje budowa drogi. Przed granica jest bardzo waska i najwiekszym problemem sa TIR-y ktore stoja w kolejce. Niestety na tym przejsciu granicznym sa najwieksze tloki. Tutaj nie tylko wjezdzaja turysci ale i caly tranzyt w strone Turcji, Srebi i tak dalej. A czas jest wakacji i wszyscy gastarbeiteri jada do domu. Takich problemow napewno niema na przejsciu granicznym Bregana i Goričan. Komu sie oplaci to mu polecam te przejscia.
A jezeli chodzi o Tunel Mala Kapela i Sveti Rok to polecam uzbroic sie w cierpliwosc i duzoooo wody. Korki sa niesamowite weekednom.
.png)
.png)
r_s_poland napisał(a):APELUJE: NIE WJEŻDZAJCIE DO CHORWACJI W SOBOTE !!!!!!!
.png)
Lubuszanin napisał(a):Jak z Mariboru kierowac sie na Bregana i Gorican droga przyzwoita?

.png)
.png)
.png)
.png)
Krystof napisał(a):Witam,
czy sądzicie, że inny dzień tygodnia (w moim przypadku poniedziałek koło południa na granicy) załatwia sprawę korka? Krystof