Dojazd wygląda mniej więcej tak ( z tym że za tunelem w prawo ).
Pozdrav.
.png)
.png)
.png)
janniko napisał(a):Mkm, piękne i śliczne!
Czy to ty robiłeś ten filmik z "komentarzem" dziecka (w tle)?
Miejsce przeurocze... cholerka, problem w tym, że moja połowica nie umie pływać i nie lubi brzegu, gdzie nie może pochlapać się po kolana (w porywach po pas) w wodzie. No cóż... ale może uda mi się ją kiedyś namówić na kilkudniowy rekonesans...
A jak z wynajęciem jakiegoś noclegu? Trzeba koniecznie rezerwować, czy też na tyle zadupne jest to miejsce, że zawsze jakieś kilka metrów kw. znajdzie się dla 3 osób?
pozdrav
.png)
.png)
skee napisał(a):mkm napisał(a):janniko napisał(a):Nasi znajomi z kolei pojechali do Trstenik i znaleźli tam uroczy camping. Niestety nie pamiętają nazwy.
W liście campingów na Peljesac jest na samy końcu wymieniony Trstenik, ale nazwy (na razie) nie ma... kiedy będzie?
Ten camp. (wedle relacji znajomych) znajduje się on kilka km przed wjazdem do Trstenik (jadąc od Żuliany). Od głównej drogi trzeba zjechać kilkadziesiąt metrów w kier. morza i tam w sosnowym lesie jest ten camping. Nad samym morzem.
Patrząc na satelitarną mapę (np. Google Earth), to jest ten ostatni cypelek przed Trstenikiem, a camp. jest ponoć położony na tym cypelku (od strony Żuliany). Ładna cicha plaża itp. Do "miasta" kilkanaście minut spacerkiem.
Camp ten jest bez nazwyPrawie codziennie wieczorem przechodziłem przez jego '' centrum '', bo był po drodze na Zaglavak
Słonka na campie nie ma cały dzień , a na Zaglavak słońce też zachodzi wcześniej niż w Żuljanie . Mimo tych upierdliwości , zdecydowanie warto zaryzykować
![]()
...

.png)
.png)
.png)
.png)
dagiesza napisał(a)::D Dzięki GAJUS za odzew i info.![]()
W pełni popieram stanowisko o urodzie Peljesaca, moje 3 krotne penetracje "Palucha" to Orebić oraz północna i zachodnia jego część.
Czy masz wiedzę o campach w okolicach Żuljany, czy są bezpośrednio przy plaży czy na dojście?? dzięki za pomoc
![]()
pozdrav
dagiesza![]()
.png)
.png)
Bocian napisał(a):Moim zdaniem, po żadnej.
dagiesza napisał(a):WitamJeżeli idzie o campy to chętnie bo włóczę się " MIŚKIEM" - kamperem
![]()
, jednak w temacie kwater nic, a nic ...
![]()
pozdrav
dagiesza
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne