Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 3

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rysiek_r74
Cromaniak
Re: Trochę humoru - bez polityki

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 26.09.2019 07:59

Bajka o królewnie rozpuszczalskiej

Był sobie król, który miał piękną córkę. Wszystko, czego dziewczyna dotykała, rozpuszczało się. Bez względu na to, co to było ? metal, drewno,plastyk.
Wszystko się rozpuszczało. Z tego powodu mężczyźni obawiali się, że nikt nie będzie miał możliwości jej poślubić... Któregoś dnia czarodziej rzekł do króla:
- Jeśli znajdzie się coś, co nie rozpuści się po dotknięciu przez twoją córkę, jej przypadłość będzie wyleczona.
Król był uszczęśliwiony. Następnego dnia zorganizował turniej. Mężczyzna, który przyniesie królewnie coś, co nie rozpuści się w jej dłoniach, będzie mógł ją poślubić i tym samym odziedziczy w przyszłości całe królestwo. Stawiło się trzech młodych książąt. Pierwszy z nich przyniósł ogromny diament, przekonany iż diament jest najtwardszy i z pewnością nie rozpuści się po dotknięciu przez królewnę. Ale jak tylko dziewczyna dotknęła
diamentu,rozpłynął się natychmiast. Książę odszedł zasmucony. Drugi z książąt przyniósł ze sobą wielką i ciężką sztabę złota i... niestety, sytuacja
przebiegła tak samo. Trzeci z książąt rzekł do królewny:
- Wsuń rękę do mojej kieszeni i poczuj to.
Królewna uczyniła, jak jej kazał i zaczerwieniła się... Hurrraaaa!!!

To coś nie rozpuściło się w jej dłoni! Król był uszczęśliwiony! A książę poślubił królewnę i żyli długo i szczęśliwie.
Pozostaje tylko pytanie: Czym było to coś, co nie rozpuściło się w dłoniach królewny?
Wiem, o czym myślicie:)
To musi być coś twardego!!! :)
Coś bardzo ciekawego!
Czy wiesz co to było? Sprawdź, czy Twoje przypuszczenia są trafne! :)
.

Odpowiedź jest poniżej!!!.
.

Odpowiedź:
Czekolada M&M. Rozpuszcza się w ustach, a nie w dłoni!
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 26.09.2019 08:03

Mój dziadek dożył 105 lat. Na śniadanie, obiad i kolację zjadał łyżkę kawioru, popijał luksusową whisky i wypalał kubańskie cygaro. Żeby być w formie, dwa razy w tygodniu zamawiał w restauracji befsztyk florencki. Najwięcej energii dawały mu jednak randki z młodymi prostytutkami.
A na co umarł ?
Musieliśmy go dobić, ze względu na koszty.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 26.09.2019 08:06

W poczekalni siedziała kobieta z dzieckiem na ręku i czekała na doktora. Gdy ten wreszcie przyszedł, zbadał dziecko, zważył je i stwierdził, że bobas waży znacznie poniżej normy.
– Dziecko jest karmione piersią czy z butelki? – spytał lekarz.
– Piersią – odpowiedziała kobieta.
– W takim razie proszę się rozebrać od pasa w górę.
Kobieta rozebrała się i doktor zaczął uciskać jej piersi. Przez chwile je ugniatał, masował kolistymi ruchami dłoni, kilka razy uszczypnął sutki. Gdy skończył szczegółowe badanie, kazał kobiecie się ubrać i powiedział:
– Nic dziwnego, że dziecko ma niedowagę. Pani nie ma mleka!
– Wiem – odpowiedziała – jestem jego babcią, ale cieszę się, że przyszłam... .
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 02.11.2019 21:29

Kilku jestem w stanie się domyśleć :wink:
Załączniki:
slang.jpg
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 02.11.2019 21:43

odpowiedzialnie :)
Załączniki:
akcja znicz.jpg
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 02.11.2019 21:47

Bo inaczej może być:
Załączniki:
abb.jpg
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 08.11.2019 09:59

Ludzie chcą mniejszej korupcji, albo przynajmniej w niej uczestniczyć.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 08.11.2019 14:54

Wątek pozostanie na kilka dni zamknięty.
odszedl-adamk-t55602.html
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 07.12.2019 10:18

Pewien człowiek przeczytał w mądrej książce, że jeśli chce żyć długo to powinien codziennie rano jeść płatki owsiane z odrobiną prochu strzelniczego.
Facet postanowił tego przestrzegać i dożył wieku 98 lat. Pozostawił po sobie 6 dzieci, 17 wnucząt, 31 prawnucząt i 5 metrowa dziurę w ścianie krematorium.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 08.12.2019 19:24

Inżynier umarł i poszedł do piekła. Szybko zaczął mu przeszkadzać niski poziom życia w piekle i zaczął projektować i budować usprawnienia. Po jakimś czasie mieli klimatyzację, spłukiwane toalety i ruchome schody a inżynier stał się bardzo popularnym facetem.
Pewnego dnia Bóg dzwoni do Szatana i pyta drwiąco:
- No i jak tam u was na dole?
-SUPER!, mamy klimę, spłukiwane kibelki, ruchome schody i nikt nie wie z czym inżynier jeszcze wyskoczy - odparł Szatan.
- Co?!? Macie inżyniera?!? To pomyłka, nigdy nie powinien trafić na dół, wyślijcie go do nas.
- Zapomnij. Podoba mi się inżynier w załodze. Zatrzymuję go.
- Wysyłaj go na górę, albo cię pozwę!
Szatan zaśmiał się szyderczo:
- Taa, jasne. Ciekawe skąd weźmiesz prawników?
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 10.12.2019 21:52

Mąż - No to, synku, do kogo ty jesteś podobny?
Żona (po chwili) - Nie drąż. I tak nie znasz...
Załączniki:
ELctH3PXUAASGW2.jpg
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 28.12.2019 09:37

2014_prolje_e_003.jpg
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 30.12.2019 09:29

Późnym wieczorem mąż wraca z pracy do domu, przyprowadzając ze sobą niezapowiedzianego kolegę. Sadza go na kanapie, mówiąc:
- Siadaj i słuchaj.
Żona, wściekła z powodu nieoczekiwanej wizyty, zaczyna robić awanturę:
- Co ty wyprawiasz? Przyprowadzasz gości bez uprzedzenia, jestem nieumalowana i nie mam fryzury, w zlewie niepozmywane naczynia, ja sama w wypchanych dresach, jaki wstyd! I co, mam teraz rzucić wszystko i gotować wam kolację? Co ty sobie w ogóle myślałeś?!!! Po co żeś go tu przyprowadził?!
- Kochanie, kolega planuje ożenek, więc obiecałem mu prezentację wersji demo.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 16.01.2020 13:11

Żona wróciła wcześniej do domu i zastała męża w wyrku z piękną, młodą seksowną dziewczyną.
- Ty niewierna świnio - wydziera się na całe mieszkanie.
- Jak śmiesz to robić MI, matce twoich dzieci ?!? Wychodzę, chcę rozwodu
Mąż woła za nią:
- Poczekaj chwilkę, wyjaśnię ci jak to było...
- Nie wiem w sumie na co mam czekać, ale to będzie ostatnia rzecz jaką od ciebie słyszę, streszczaj się.
- Jadąc do domu z pracy zobaczyłem jak ta młoda dama łapie stopa, zlitowałem się i zabrałem.

Już w samochodzie zauważyłem, że jest chuda, obskurnie ubrana i brudna. Wyznała mi, że nie jadła od trzech dni. Tak się wzruszyłem, że przywiozłem ją do domu i dałem jej twoją wczorajszą kolację, której nie zjadłaś bo się odchudzasz. Biedaczka pochłonęła ją w dosłownie dwie minuty. Popatrzyłem na jej umorusaną twarz i zapytałem, czy nie chce się wykąpać. Kiedy brała prysznic, zauważyłem, że jej ubrania też są brudne i jest w nich pełno dziur więc dałem jej twoje jeansy, których nie nosisz od kilku lat bo w nie nie wchodzisz.
Dałem jej też koszulkę, którą kupiłem ci na imieniny, ale ty jej nie nosisz bo twierdzisz, że "nie mam dobrego gustu". Dałem jej sweter, który dostałaś od mojej siostry na święta a ty go nie nosisz tylko dlatego żeby ją denerwować. Do kompletu dorzuciłem jeszcze buty, które kupiłem ci w drogim sklepie a ty ich nie nosisz od czasu jak zauważyłaś, że twoja psiapsiuła ma takie same...

Była mi bardzo wdzięczna i kiedy odprowadzałem ją do drzwi zapytała się ze łzami w oczach: "ma pan jeszcze coś, czego żona nie używa?"
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 16.01.2020 19:44

Ściąłem drzewo.
Zbudowałem z niego dom.
Przekonałem kobietę, że chcę mieć z nią syna.

...............................................Wszystko jedną siekierą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone