Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 3

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Trochę humoru - bez polityki

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2020 14:24

Uwaga :!:
Nie można wierzyć we wszystko co podaje Ministerstwo Zdrowia.
Mówią, że jak wychodzi się z domu to wystarczy założyć rękawiczki i maseczkę.
Ja wyszedłem ... ale inni mieli założone jeszcze spodnie i koszule :roll:

:D :D :D
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 19.03.2020 15:08

Janusz Bajcer napisał(a):Uwaga :!:

No i buty oczywiście :mrgreen: . Bez butów nie wychodźcie !!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.03.2020 13:24

Obrazek
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 21.03.2020 17:34

Chuck Norris spotkał koronawirusa.
Koronawirus ma teraz czternastodniową kwarantannę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2020 16:42

Janusz Bajcer napisał(a):Uwaga :!:

Wygląda na to, że kawał międzynarodowy :wink: (znalezione na mjuza.net)

Obrazek
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 23.03.2020 17:08

Policjanci wezwani na miejsce zdarzenia oglądają ciało kobiety w wieku mocno zaawansowanym.
Ciało znajduje się w ubikacji z głową w sedesie i przytrzaśniętą deską klozetową.
Policjanci postanawiają przepytać gospodarza domu na okoliczność zdarzenia.
- Czy znał pan denatkę?
- Tak, to moja teściowa.
- Mieciu, sprawa jasna, pisz!
Przyczyna zgonu, śmiertelne zatrucie domestosem podczas czyszczenia toalety.
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 24.03.2020 09:59

Obrazek

Pozdrowienia.;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2020 12:21

Skoro wejście do lasów i w góry zakazane :oczko_usmiech:

wędrówki.jpg
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 26.03.2020 16:39

Proboszcz pewnej małej wioski świętuje 25. rocznicę święceń kapłańskich.
Na specjalnie wynajętej sali zebrało się pokaźne grono miejscowych znakomitości.
Proboszcz, siedzący za specjalnym stołem na podwyższeniu, zwraca się do przybyłych parafian:
- Kochani moi! Niełatwo jest osobie takiej jak ja mówić o rzeczach niezwiązanych z naszą wiarą. Dlatego potraktujmy to spotkanie na wesoło! Gdyby nie tajemnica spowiedzi, mógłbym was tutaj rozbawić, zacznę jednak poważniej.
W pierwszym dniu po przybyciu tutaj zmuszony byłem zadać sobie pytanie: ""gdzie ja trafiłem?".
Pierwszą osobą, którą wyspowiadałem, był młody mężczyzna, który wyznał, że zdradza żonę z jej siostrą. Wyznał również, że zaraził się chorobą weneryczną od sekretarki swojego szefa. Jednak z upływem czasu nabrałem przekonania, że mieszkający tutaj ludzie są dobrzy i uczciwi, a to, co przedstawiłem, to był tylko incydent.
Po 20 minutach na salę wchodzi zdyszany wójt, który bardzo przeprasza za spóźnienie. Siada na miejscu obok proboszcza i poprawiając wąsa zaczyna mówić:
- Doskonale pamiętam dzień, w którym nasz dostojny jubilat zawitał do naszej parafii. Zresztą nie będę się chwalił, ale miałem zaszczyt być pierwszą osobą, którą nasz proboszcz wyspowiadał!
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 26.03.2020 18:58

Podczas przerwy obiadowej w pracy zjadłem trzy talerze fasolek, których teraz wiem, że nie powinienem był zjeść.
Gdy wszedłem do domu, moja dziewczyna wydawała się bardzo ucieszona z faktu, że mnie zobaczyła i z radością wykrzyknęła: "Kochanie, mam dla ciebie obiad-niespodziankę".
Potem zawiązała mi oczy i zaprowadziła do krzesła przy stole jadalnym.
Usiadłem i moja dziewczyna już zamierzała ściągnąć mi opaskę, ale zadzwonił telefon.
Zmusiła mnie, żebym obiecał, że nie będę podglądał dopóki ona nie wróci.
Poszła więc odebrać telefon.
Fasolki, które zjadłem, ciągle na mnie działały, a ciśnienie stawało się tak nie do zniesienia, że musiałem skorzystać z okazji, że nie ma mojej dziewczyny w pobliżu.
Przeniosłem ciężar z jednej nogi na drugą i puściłem jednego.
Nie tylko był on głośny, ale śmierdział jak ciężarówka z gnojem, która właśnie przejechała skunksa obok koszy na śmieci.
Wziąłem chusteczkę z kolan i zacząłem energicznie rozdmuchiwać ten smród.
Potem, przeniósłszy ciężar na następną nogę, wypuściłem jeszcze ze trzy.
Śmierdziało gorzej niż gotowana kapusta.
Ciągle ch*** konwersacji w drugim pokoju, postanowiłem, że wystrzelę jeszcze trochę atomowych bomb podobnych do tej wyżej przez kolejne kilka minut.
Towarzysząca mi przyjemność jest nie do opisania.
W końcu dźwięk odkładania telefonu zasygnalizował mój koniec wolności, więc jeszcze raz powachlowałem trochę tą serwetką i położyłem ją z powrotem na kolanach czując niezwykłą ulgę i zadowolenie z siebie.
Moja twarz musiała wyglądać jak nieskalana winą gdy moja dziewczyna wróciła, przepraszając, że tak długo jej nie było.
Spytała mnie czy podglądałem, a ja zapewniłem ją, że nie.
Ściągnęła mi w końcu tę opaskę, a ja zobaczyłem dwunastu moich przyjaciół usadzonych wokół stołu z zatkanymi nosami.
"Niespodzianka!” - krzyknęli.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2020 13:10

szczepionka.jpeg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2020 13:11

Jest już najnowsze zalecenie Ministerstwa Zdrowia i Premiera w sprawie biegania na świeżym powietrzu!

‍♂ Dozwolone jest bieganie maksymalnie dwóch osób w odstępie 280cm.
Jeżeli są to członkowie rodziny wówczas odległość między nimi może wynosić 160cm.
Jeżeli śpią w jednym łóżku - 120cm.

‍♂ Biegać można w godzinach:
07:00 - 09:00
16:00 - 18:30
23:00 - 02:15

Zabronione jest bieganie następujących par:

⛔ Zięć z teściową
⛔ Synowa z teściową
⛔ Małżeństwo w separacji
⛔ Rodzeństwo pokłócone o spadek

Zakaz obejmuje również bieganie ze sobą dwóch szwagrów - grozi to zbyt długim pobytem po treningu pod sklepem monopolowym.

‍♂ Bezwzględny zakaz biegania obejmuje osoby o imieniu: Marcin, Paweł, Andrzej, Krzysztof oraz Anna, Martyna, Katarzyna i Wiktoria.

‍♂ Zakaz biegania obejmuje także osoby spod znaku koziorożca, raka, wodnika oraz panny.

‍♂ Nie należy biegać w celu poprawy wydolności fizycznej. Osoby, u których stwierdzi się zwiększoną formę, zostaną rozstrzelane przed Ministerstwem Zdrowia.

‍♂ Można biegać w lesie pod warunkiem, że minimum 60% drzewostanu tego lasu stanowi sosna.
W przypadku lasów z przewagą grabów oraz jesionów maksymalny dystans jaki można pokonać to 11,7km w tempie nie szybszym niż 6:10/km.
W lasach bukowych dozwolone jest bieganie tylko małżeństw oraz bliźniaków jednojajowych.

‍♂ Osoby poniżej 18 roku życia mogą biegać w pojedynkę pod warunkiem posiadania pisemnej zgody rodziców, upoważnienia naczelnika Urzędu Skarbowego oraz adnotacji komornika.

‍♂ Dopuszcza się bieg na mszę świętą pod warunkiem, że kościół nie jest w stylu gotyckim, ani nie jest pod wezwaniem świętego Antoniego.

‍♂ Biegacze powinni mijać się w odległości większej niż 5 metrów. Zasada jest taka, że z drogi ustępuje młodszy. Musi to uczynić nawet jeśli na poboczu są pokrzywy, akacje czy barszcz Sosnowskiego.
Jeżeli po obu stronach drogi znajduje się przepaść, wówczas obaj biegacze skaczą w dół, serdecznie się wcześniej pozdrawiając, unosząc prawą dłoń.

‍♂ Podczas biegania nie należy nadeptywać na łączenia płyt chodnikowych, nie wolno smarkać - połykamy gile solidnie się zaciągając. Można kaszlnąć co 2km pod warunkiem, że nie pada akurat deszcz ani deszcz ze śniegiem.

‍♂ Dopuszcza się wrzucenie jednego posta tygodniowo ze swoim treningiem, pod warunkiem dodania linku do TikToka prezydenta.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2020 13:12

plan.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.04.2020 12:21

kwarantanna.jpeg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2020 22:48

na sen.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone