Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 02.02.2009 21:32

Słoń w ciągu dwóch dni robi kupę, która waży połowę jego wagi.
Penis mężczyzny jest 3 razy dłuższy niż jego kciuk.
Cztery podzielone przez dwa, jest równe dwa.
Kobieta dawno skończy czytać ten tekst, podczas gdy mężczyzna nadal będzie mierzył swój kciuk.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.02.2009 21:50

ja natka napisał(a):Słoń w ciągu dwóch dni robi kupę, która waży połowę jego wagi.
Kobieta dawno skończy czytać ten tekst, podczas gdy mężczyzna nadal będzie mierzył swój kciuk.

Poziom natka ,poziom .Już Fux grzmi.,,Ajkju'' nieważne. :wink:
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 03.02.2009 07:48

AndrzejJ. napisał(a):
ja natka napisał(a):Słoń w ciągu dwóch dni robi kupę, która waży połowę jego wagi.

Poziom natka ,poziom .Już Fux grzmi.,,Ajkju'' nieważne. :wink:

Czyżby Ci się nie zgodziło :?: :twisted: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.02.2009 08:57

Bandyta wchodzi do banku, kradnie pieniądze z kasy po czym podchodzi do jednego z klientów i pyta:
- Widziałeś co zrobiłem?
- Tak i mam zamiar zadzwonić na policję.
Złodziej przyłożył mu pistolet do głowy i go zastrzelił. Podszedł do następnego klienta z tym samym pytaniem, na co ten odpowiada:
- Nic nie widziałem i nic nie słyszałem, ale moja żona to wszystko widziała...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.02.2009 09:41

Sobota wieczór. Facet siedzi przed telewizorem z kuponem lotto w ręku. Ogląda losowanie.
Pierwsza liczba zgadza się..., podobnie druga..., trzecia..., czwarta też się zgadza, piąta też...
przed szóstą facet zaciska zęby patrzy i...
jest trafił szóstkę! Szczęśliwy krzyczy do żony:
- Zośka pakuj się!!!
Żona ucieszona pyta:
- Jezus! Józek, gdzie jedziemy Hawaje, Paryż?!
Józek:
- Nie gadaj tylko się pakuj!!
Zośka:
- Rany! Józek jaka jestem szczęśliwa ale powiedz gdzie jedziemy??!!
Józek:
- Pakuj się!!! i wypier.....!!!
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 04.02.2009 15:10

BHP po niemiecku, czyli...
Operator Klaus - pierwszy dzień w pracy

Klasyka gatunku :lol: :lol: :lol:
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 04.02.2009 19:16

Sposób na kryzys ?

Obrazek
astropl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) astropl » 04.02.2009 19:20

The European Commission have just announced an agreement whereby English will be
the official language of the EU rather than German, wich was the other possibility.
As part of negotiations, Her Majesty's Government conceded that English speelig had
some room for improvement and has accepted a 5 year phase in plan that would be known
as "EuroEnglish": In the first year, "s" will replace the soft "c".

Sertainly, this will make the sivil servants jump for joy. The hard "c" will be dropped of the "k".
This should klear up konfusion and keyboards kan have 1 less letter.
There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the trouble- some "ph" will be
replaced with the "f". This will make words like "fotograf" 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach
the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkorage the
removal of double letters, which have always ben a deterent to akurate speling.
Also, al wil agre that with the horible mes of the silent "e"'s, the language is
disgraceful, and they should go away. By the 4th yar, peopl wil be reseptiv to steps
such as replasing "th" with "z" and "w" with "v". During ze fifz yar, ze unesesary "o"
kan be dropd from vords kontaining "ou" and similar changes vud of kors be aplid to ozer
kombinations of leters. After zis fifz yar, ve vil hav a reil sesibl riten styl.
zer vil be no mor trubls or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech ozer.
ZE DREM VIL FINALI KOM TRU !!!
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 04.02.2009 19:45

astropl napisał(a):The European Commission have just announced an agreement whereby English will be
the official language of the EU rather than German, wich was the other possibility.
As part of negotiations, Her Majesty's Government conceded that English speelig had
some room for improvement and has accepted a 5 year phase in plan that would be known
as "EuroEnglish": In the first year, "s" will replace the soft "c".

Sertainly, this will make the sivil servants jump for joy. The hard "c" will be dropped of the "k".
This should klear up konfusion and keyboards kan have 1 less letter.
There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the trouble- some "ph" will be
replaced with the "f". This will make words like "fotograf" 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach
the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkorage the
removal of double letters, which have always ben a deterent to akurate speling.
Also, al wil agre that with the horible mes of the silent "e"'s, the language is
disgraceful, and they should go away. By the 4th yar, peopl wil be reseptiv to steps
such as replasing "th" with "z" and "w" with "v". During ze fifz yar, ze unesesary "o"
kan be dropd from vords kontaining "ou" and similar changes vud of kors be aplid to ozer
kombinations of leters. After zis fifz yar, ve vil hav a reil sesibl riten styl.
zer vil be no mor trubls or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech ozer.
ZE DREM VIL FINALI KOM TRU !!!

Hmmm? A ja głupi myślałem, że to forum w języku polskim. :cry:
astropl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) astropl » 04.02.2009 19:59

Adam,K napisał(a):
astropl napisał(a):

Hmmm? A ja głupi myślałem, że to forum w języku polskim. :cry:

No cóż, myślałem, że skoro żart dotyczy UE (czyli pośrednio i Polski) i jest w dziale o tytule "Hyde Park" (to w polskim Lądku-Zdrój jest, zdaje się), to można. Skoro jednak nie, to przepraszam...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2009 20:33

Adamie , forum jak najbardziej w języku polskim , czasem w chorwackim :wink:
A Astropola poprosimy o przetłumaczenie kawału :lol: bo ja też nie kumam po angielsku :cry:
astropl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) astropl » 04.02.2009 21:10

Janusz Bajcer napisał(a):Adamie , forum jak najbardziej w języku polskim , czasem w chorwackim :wink:
A Astropola poprosimy o przetłumaczenie kawału :lol: bo ja też nie kumam po angielsku :cry:

Dowcip na polski jest raczej ciężko przetłumaczalny. Żart polega na tym, że Unia Europejska niby nakazała reformę języka angielskiego. Jest ona rozłożona na pięć lat, co roku wchodzą nowe przepisy, skracające dotychczasowy zapis angielski. I w miarę wprowadzania tych prawideł, tekst jest stopniowo do nich dostosowywany. Na końcu wychodzą z tego straszne potworki, ale - mimo wszystko - tekst pozostaje, przy pewnym wysiłku, zrozumiały.

Jeszcze raz przepraszam za angielskojęzyczne zamieszanie!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2009 21:15

astropl napisał(a):Jeszcze raz przepraszam za angielskojęzyczne zamieszanie!

Nie ma żadnego zamieszania :lol:

Pozdrav.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.02.2009 22:45

Siedzi żona w domu, smutna, ubrana na czarno. Nagle do domu wpada uradowany mąż i mówi:
- Żoneczko moja kochana, wygrałem milion! Co? Nie cieszysz się?
- Ach kochanie, Twoja teściowa zmarła.
- Kumulacja!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.02.2009 14:31

Pewnego wieczora ojciec słyszy modlitwę synka:
- Boże, pobłogosław mamusię, tatusia i babcię. Do widzenia, dziadziu.
Uznaje, że to dziwne, ale nie zwraca na to szczególnej uwagi. Następnego dnia dziadek umiera. Jakiś miesiąc później ojciec ponownie słyszy dziwną modlitwę synka:
- Boże, pobłogosław mamusię i tatusia. Do widzenia, babciu.
Następnego dnia babcia umiera. Ojciec jest nie na żarty przestraszony. Jakieś dwa tygodnie później słyszy pod drzwiami syna:
- Boże, pobłogosław mamę. Do widzenia, tatusiu.
Ojciec - prawie w stanie przedzawałowym. Następnego dnia idzie do roboty wcześniej, żeby uniknąć ruchu ulicznego. Cały czas jest jednak spięty, rozbity, rozkojarzony, spodziewa się najgorszego. Po pracy idzie wzmocnić się do pubu. Do domu dociera koło północy. Od progu przeprasza żonę:
- Kochanie, miałem dzisiaj fatalny dzień...
- Miałeś zły dzień? Miałeś zły dzień? Ty?! A co ja mam powiedzieć? Listonosz miał zawał na progu naszych drzwi!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone