Potter napisał(a):YES, YES, YES !!!
Będzie jeszcze dłuższe
Dlaczego kura... cz. 2
Leibnitz:
- Szuka najlepszego ze światów.
Lech Wałęsa (wersja 1):
- Ja bym to zrobił inaczej...
Lech Wałęsa (wersja 2):
- OTAKE kure walczyłem!
Nadkomisarz Marek Fidos (zespół Prasowy Policji):
- W okresie urlopowym obserwujemy nasilony ruch kur przechodzących na drugą stronę, co częstokroć prowadzi do groźnych wypadków. W nadchodzący weekend przewidujemy nasilenie kontroli kur mające na celu zwiększenie bezpieczeństwa użytkowników drogi pod kryptonimem: cura 2000. Jednocześnie chciałbym zaapelować do rozsądku użytkowników dróg i zaapelować o wolniejszą jazdę. Przyczyną wypadków jest najczęściej nadmierna prędkość rozwijana przez kury i rozjeżdżających je kierowców.
Pasterz:
- Pobieżała do stajenki.
A. Michnik:
- Pppproszę pppaństwa! Tttto oodddważne ppprzeeekroczenie czczarnego aaaasfaltu uulicy jejest mmmmmetafforycznym aaaktem ppppprzełamania bbbaaarier ćććciemnoty i zzaaacofania kku ppppostępowi i tttolerancji nna llewej sstronie jeeezdni.
Slobodan Miloszewicz:
- Ta biedna serbska kura uciekała przed barbarzyńskimi nalotami NATO. To wielkie zwycięstwo naszego narodu!
K. Świtoń:
- ... pięć tysięcy sześćset dwanaście, pięć tysięcy sześćset trzynaście, pięć tysięcy sześćset czternaście... Jaka kura?! Proszę mi nie przeszkadzać, właśnie liczę krzyże. Pięć tysięcy sześćset piętnaście...
A. Łukaszenko:
- Kura przeszła przez ulicę, żeby zademonstrować całemu światu potęgę białoruskiego rolnictwa. Od dziś wszystkie kołchozy mają zwiększyć normę przechodzących ulicę kur o 500%, za co czynię odpowiedzialnymi urzędników wszystkich szczebli i czego sam osobiście dopilnuję.
A. Kwaśniewski (wersja 1):
- Nic mi o tym nie wiadomo. W okresie pomiędzy pobytem kury na jednej i drugiej stronie ulicy byłem z żoną na Atlantydzie, przyjąłem w Sejmie delegację z Grenlandii i odwiedziłem znajomego na Powązkach. I na to wszystko mam dowody w postaci biletów lotniczych, pamiątkowego kawałka lodowca i zeznań na piśmie od ww. znajomego.
A. Kwaśniewski (wersja 2):
- Jako prezydent wszystkich kur mówię nie patrzmy w przeszłość.
Marian Krzaklewski:
- To jest pytanie nie do mnie, ale do Rzecznika Interesu Publicznego.
Dowolny minister rządu Jerzego Buzka, ew. Marian Krzaklewski:
- Przekroczenie przez kurę ulicy to polityczna prowokacja postkomunistycznych sił lewicy mająca na celu obalenie rządu koalicji AWS-UW. Nie będziemy prowadzić z kurą żadnych negocjacji do czasu zawieszenia protestu.
Szejk Osama bin Laden:
- To dopiero ostrzeżenie pod adresem pełnej zła i zepsucia Ameryki! Następne kury przejdą przez ulicę w zatłoczonych centrach handlowych i przed przedszkolami!
Wojciech Jaruzelski:
- Niestety, stan zdrowia nie pozwala mi zeznawać w tej sprawie.
L. Balcerowicz (wersja 1):
- Mogę z dumą powiedzieć, że jest wyłączną zasługą kierowanego przeze mnie resortu, a zwłaszcza podjętych ostatnio kroków w zakresie akcyzy na paliwa, że ta kura i wiele innych polskich kur może dziś bezpiecznie przekraczać ulicę.
L. Balcerowicz (wersja 2):
- Kura zrobiła to samodzielnie i na własny rachunek. Rząd nie będzie dotował tego typu działalności.
F. Nietzsche:
- To była transformacja kury w nadkurę.
Boris Jelcyn:
- Dymisjonuję tę kurę!
Jerzy Buzek (wersja 1):
- Nie mam najmniejszej wątpliwości, że kura ta śpieszyła, by skorzystać z owoców jednej z wprowadzonych z sukcesem przez rząd reform. Zapewniam państwa, że w chwili obecnej powołany przeze mnie zespół ekspertów bada, o którą konkretnie reformę chodzi.
Jerzy Buzek (wersja 2):
- Kura przeszła przez drogę w wyniku niedoinformowania o istnieniu drogi w tym rejonie.
Jerzy Buzek (wersja 3):
- Kura miała swoje poważne powody, które rozumiemy. Ten desperacki krok kury spowodował brak działań ze strony poprzedniej koalicji, gdy była u władzy. My rozpoczęliśmy aż 4 reformy.
George Michael:
- Cholera, znowu się wydało...
Marek Kamiński:
- Zamierzam jako pierwszy Polak powtórzyć wyczyn kury. W warunkach zimowych, samotnie.
Robinson Crusoe:
- Skąd się tu wzięła droga?!
J. Przymanowski:
- "Bohaterska kura, nie zważając na ostrzał z cekaemów, przedarła się na drugą stronę bronionej przez faszystów ulicy, celnie rzuconym granatem zniszczyła nacierającego Tygrysa i serią z pepeszy skosiła batalion esesmanów. Pułkownik dał jej za to medal. " Ku chwale Ojczyzny, towarzyszu Pułkowniku!" - dziarsko zawołała kura." (fragment niepublikowanej powieści)
Pamela Anderson:
- Czy gdybym nie usunęła silikonu, pytalibyście o mnie?
Just 5:
- O tym jest nasza następna piosenka.
A. Słomka:
- Kura, kura... Co my mamy na tę kurę?
B. Zdrojewski:
- Dlatego, że była to jedyna nierozkopana ulica w mieście.
W. von Heisenberg:
- Tak naprawdę dopiero kiedy się zatrzyma, będziemy mogli z całą pewnością stwierdzić, czy to jest rzeczywiście kura.
księżna Diana:
- Uważaj, kurAAAAA!!!
Ludwig van Beethoven:
- PROSZĘ POWTÓRZYĆ, NIE USŁYSZAŁEM PYTANIA!
Tadeusz Kościuszko:
- Za wolność waszą i naszą.
Jurek Owsiak:
- Kura przeszła bezpiecznie dlatego, że miała na sobie nasz znaczek: Bądź Widoczny!
Marek Niedźwiecki:
- Kura przeszła przez ulicę, bo po drugiej stronie był koncert OTTO.
Kapitan Krzysztof Baranowski:
- Kura przeszła ulicę, aby kupić łódkę w sklepiku monopolowym.
Leszek Miler:
- Prawdziwą kurę poznajemy nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy.
Naród:
- Bo po drugiej stronie jest wreszcie jakiś normalny kraj.
Jacek Kuroń:
- Kura szła po Kuroniówkę.
Maciej Kuroń:
- Przepis na rosół z kury: ... W tym celu bierzemy kurę, która przebiegła ulicę i dodajemy przyprawy, ja dodam WARZYWKO...
Jarosław Kaczyński:
- Kura weszła, bo przekonało ją hasło "TKM", tzn. "Teraz Kura My".
Cezary Pazura:
- Kura mówi bankowy.
Luke Skywalker:
- Kura przeszła na Ciemną Stronę Mocy!!! Strzeżcie się Ciemnej Strony!!!
Moniuszko:
- Była umówiona na arię z kurantem.
Pan Proper:
- Po co się męczyć, Mrs Kura cię wyręczy.
Neil Armstrong:
- Ten mały krok kury jest jednocześnie wielkim krokiem całego drobiu.
Król Lew:
- HaKura matata!
Min. Maksymowicz:
- Jak widać, mimo protestu i strajku lekarzy anestezjologów, są jeszcze kury, które potrafią przez to przejść bez znieczulenia.
Szef PKN:
- Sprawę tę powinien rozwiązać specjalny kurociąg.
?????????????????
?????????????????
Edward Gierek:
- Kura potrafi!
Edward Gierek i kury:
- Gierek - Przekroczycie? Kury - Przekroczymy!
Józef Stalin (wersja 1):
- Jest kura, jest problem. Nie ma kury, nie ma problemu.
Józef Stalin (wersja 2):
- Jedna kura - to dramat, milion kur - to historia.
Józef Glemp:
- Kura uciekła przed ujadającymi kundelkami.
Jerzy Urban:
- Kura sama się wyżywi, po każdej stronie ulicy.
Katarzyna Figura:
- Zadzwoń, to opowiem ci, co JA przekroczyłam.
Władysław Gomułka:
- Czemu służy to przekraczanie? Kto stoi za tą kurą? I jakie jest jej prawdziwe nazwisko?
Kartezjusz:
- Bo była to ulica Jasna, a prawdziwe jest tylko to, co jasne i zrozumiałe dla umysłu.
Jacek Żakowski, Piotr Najsztub:
- Przekraczajcie ulicę. Naprawdę warto.
Fryderyk Nietzsche:
- To nie była kura, ale Nadkura. Przekraczając ulicę dokonała przewartościowania wszystkich wartości.
Waldemar Pawlak:
- Sio!
Trybuna Ludu:
- Kura nie przekroczyła ulicy, tylko 100% normy.
Juliusz Cezar:
- Przyszła, zobaczyła, przekroczyła.
Mikolaj Rej:
- Kury nie gęsi, swoje ulice mają.
Moczar:
- Ja jako były... o kurach nic nie wiem.
Hans Kloss:
- Nie ze mną te numery kura!
Agnieszka Chylińska:
- Kury... Fuck off!
Reklama kury przekraczającej ulicę:
- Nasza kura przekracza ulicę lepiej niż zwykła kura.
Borys Jelcyn:
- Borys Nikołajewicz ustosunkuje się do tego zagadnienia tuż po opuszczeniu rządowej kliniki, w której od 3 tygodni przebywa z powodu lekkiego przeziębienia.
Juliusz Cezar (ewentualnie były min. Wiatr):
- Jaja zostały rzucone.
Hannibal:
- Czy ta ulica to nie Rubikur?
Pan Wołodyjowski:
- Przeszła? Nic to, Basieńka, nic to...
Andrzej Kmicic:
- Przełaź kura, wstydu oszczędź!
Ludowe:
- Wybiera się jak kura na drugą stronę ulicy.
William Shakespeare:
- Dużo hałasu o kurę.
Karol Świerczewski "Walter":
- Ja tam się kurom nie kłaniam.
Edward Stachura:
- Nie rozdziobią nas kurki...
O. Tadeusz Rydzyk:
- Powinniśmy wszyscy zdawać sobie sprawę, że takie przekraczanie uznanych powszechnie granic jest niezgodne z Boskim Planem Zbawienia, a inspirowane...? No, ja nie będę więcej mówił o panu Michniku, Kuroniu i im podobnych sługusach Tel-a-vivu i Moskwy...
Sting:
- If you love some chicken - set them free (and let them cross the street).
Kayah & Goran:
- Śpij kureczko, śpij (ale już po drugiej stronie ulicy).
The Doors:
- There's known, and there's unknown. And between are the streets.
Madness:
- Our chicken, in the middle of the street.
Nato:
- Przekroczenie ulicy przez kurę nie jest wystarczającym powodem do zaprzestania bombardowań.
W. Churchil:
- Nigdy jeszcze w historii drobiu tak wiele kur nie zawdzięczało tak wiele tak nielicznym kurom.
J. F. Kennedy:
- Nie pytajcie co kura może zrobić dla was, lecz co wy możecie zrobić dla kury.
Power Rangers:
- Bo się nie mogła teleportować.
Roman Dmowski:
- Bo kura jest polska i ma obowiązki polskie.
Tomasz Lis:
- Przejście kury przez jezdnię można oglądać codziennie o godz. 19 w Faktach.
Z serwisu:
- Zdają się potwierdzać wczorajsze informacje. Jak podają dobrze poinformowane osoby z kół zbliżonych, istnieje duże prawdopodobieństwo, że faktycznie kura przekroczyła ulicę. Oficjalne oświadczenie spodziewane jest w najbliższych dniach.
Kogut:
- Która kura?! Ehh tych bab nie można upilnować...
KURA:
- A co to Was kurka obchodzi? Przeszłam ulicę tak sobie, dla jaj...