Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa z Ciovo do Dubrovnika - mapka odjazdu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 29.03.2011 19:50

8O z nim trafisz na 100 % http://www.viamichelin.pl/ :wink:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 29.03.2011 19:51

Madzik68 napisał(a):
Bocian napisał(a):Jaki widzisz w ogóle problem?[/quote

Nie problem, raczej ciekawość, chciałabym zobaczyć na mapce trasę dojazdu i czas . Wszelkie mapy urywają się na BiH

Może w tym roku wreszcie uda nam się dojechać do Dubrownika. W ubiegłym bylismy w Kasztel Stary czyli tak jak by z Ciowo tylko trochę bliżej bo przez Trogir nie musielibyśmy się przepychać..

Ale tez mnie to zastanawia dlaczego BiH jest wyłączone z Auto mapy z iG8 z mapy Gogole ... dlaczego tak jest . może mi ktoś mądry to wytłumaczyć bo naprawdę jest zastanawiające :wink: :wink: :wink:
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 29.03.2011 20:03

8) faktem jest, że starsze wersje automapy miały "mało Bośni" jest juz lepiej ... http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19910
:D
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 29.03.2011 20:33

AndrzejJ. napisał(a):
Madzik68 napisał(a):[ jak wyruszymy jeszcze szybciej zeby złapać miejsce na parkingu, wyjazd np o 5-6 rano :wink:

samo pytanie było ciekawe,sama sobie już powoli odpowiadasz Madziu :D

tam się nie da normalnie znalexć parkingowego miejsca :D praktycznie

wykombinowaliśmy sobie że z samego rana uderzymy na dubrovnik i już o 9 rano jak teoretycznie pusto było wjechaliśmy i znalezienie parkingu zajeło nam 1,5 h

poza tym dubronik jest w zasadzie fajny wielki gwarny, ale wg mnie nie umywa sie do kameralnego trogiru..

z tych powodów mówie wam ludzie darujcie sobie ten dubrovnik a atakowanie go z ciovo to samoumartwianie się...
wole karlovacko sobie wypić w trogiże i będze 100% fajniej

co do tematu głównego to nie da się nie trafić z ciovo do dubrovnika bo na co drugim znaku jest napisane dubrovnik i przez BiH też nie da sie zabłądzić bo jest w zasadzie jedna droga co widac na kazdej mapie tak że nie wiem w zasadzie o co chodzi
Ostatnio edytowano 30.03.2011 03:41 przez scood74, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.03.2011 20:39

scood74 napisał(a):[ tak że nie wiem w zasadzie o co chodzi

nio!
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 29.03.2011 20:52

AndrzejJ. napisał(a):
scood74 napisał(a):[ tak że nie wiem w zasadzie o co chodzi

nio!

Fakt :)
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 29.03.2011 21:06

ojj no !! :wink: ja tam byłam ( hmm 4 godziny ale jednak ), małżonek z racji kontuzji nie dostąpił tego zaszczytu :D a czy pojedziemy to się okaże dopiero na miejscu, póki co knuje różne ciekawe opcje, a może nam odbije i przeleżymy ciurkiem na plaży cały pobyt :wink: jakoś tego nie widzę i nie w moim stylu ale tam człowiek robi różne " dziwne "rzeczy :D co do Trogiru to jak najbardziej moge się włóczyć bez końca :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.03.2011 21:29

Madzik68 napisał(a): co do Trogiru to jak najbardziej moge się włóczyć bez końca :D

Bo Trogir to nie ma końca trzeba przyznać. :D Pięć uliczek na krzyż.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 29.03.2011 21:54

dziękuję za odpowiedzi, szczególnie tym którzy nie ironizują :) nie wiem na co liczyłam :( nie jest łatwo przekopać sie przez miliony postów szczególnie kiedy nie ma się czasu na wielogodzinne czytanie, ani kolekcjonowanie tematów, nie mniej jednak jestem wiernym czytaczem od ponad roku i chyba w tej opcji zostanę :) temat zamykam :)
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 30.03.2011 03:41

nio!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.03.2011 13:40

scood74 napisał(a): wg mnie nie umywa sie do kameralnego trogiru

Byłem w Dubrovniku, a dokładnie na starówce Dubrovnika, 4 razy i zapewne będę piąty.. tak więc ile osób tyle zdań. Dla mnie Trogir się nie umywa...
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 30.03.2011 17:56

Ja jechałam z Primostenu z tym że autostradą do Ravcy i potem na Ploce i tam juz wszelkie dorgowskazy pokazują gdzie na Dubrownik :D

Wyjazd z Primosten o 6 rano - na miejscu ok 10. Parking podziemny był praktycznie pusty - ale to był czerwiec. Zwiedzanie do 19 i powrótw wielkiej burzy, dlatego na miejscu ok 24.

Dla mnie też Dubrownik zawsze i wszędzie ;)
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 03.04.2011 11:38

W zeszłym roku jechałem pod koniec lipca z Ciovo do Dubrownika. Jak dobrze pamiętam był to wtorek. Wyjazd z Ciovo około 8 rano, żadnego korka (no może z 5 minutek przed mostem), wjazd na autostradę i na Dubrownik. Według TomTom-a droga zajmuje 3,37 godziny (256 km) ale dojechałem trochę szybciej. Na granicy z BiH kontrolowano mi zieloną kartę. Korka nie było. W Dubrowniku przejechałem w okolicach starego miasta aby poszukać parkingu (był jeden podziemny ale okropnie drogi. Pojechałem trochę wyżej i zaparkowałem przy jakiejś drodze. Do bramy starego miasta miałem kawałek na pieszo (na szczęście w dół). Mi kilka godzin zwiedzania wystarczyło (było tak gorąco że myślałem że dostanę udaru słonecznego). Droga powrotna nie była łatwa bo po schodach pod górę ale dałem radę, myśl o klimatyzacji w samochodzie "napędzała" mnie :).
Dubrownik warty jest zobaczenia. Ceny w nim są troszkę wyższe niż w reszcie Chorwacji.

Oto link do mapki dojazdowej:
http://routes.tomtom.com/route/Otok%252 ... &map=basic
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2011 12:24

Madzik68 napisał(a):Poproszę o pomoc . Szukam i nie mogę nic sensownego znaleźć . Zadna internetowa przeglądarka nie chce mi pokazać dojazdu z Ciovo bądź z Trogiru do Dubrovnika

Via Michelin też pokaże :D lub każda aktualna "papierowa" mapa drogowa.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.04.2011 13:57

RobertZ ... dziękuje :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

trasa z Ciovo do Dubrovnika - mapka odjazdu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone