Czy lepiej przeprawić się promem czy może przez Bośnię i Hercegowinę
Czy ktoś ostatnio jechał tą trasą
Poproszę o jakieś wskazówki co do wyboru trasy oraz o informację ile czasu zajmuje taka podróż.
Z góry dziękuję za wskazówki
.png)
.png)
.png)
scood74 napisał(a):mam identyczny plan a co gorsze dowiedziałem się ku mojemu zaskoczeniu że gówniana firma w której mam auto ubezpieczone MTU nie wyda mi zielonej karty na przejechanie teych 15 km przez BiH i zmuszony będe promem jechac
czy opłaca sie ryzykować przejazd przez BiH bez zielonej kart , czy jest to tam sprawdzane ?
.png)
.png)
.png)
dids76 napisał(a):Mój ubezpieczyciel przysłał mi "zieloną kartę" za darmo.
.png)
.png)
.png)
Biker_HR napisał(a):Strani drzavljani koji ulaze u RH sa svojim automobilom, trebali bi vec na granici imati zelenu kartu (policu medjunarodnog osiguranja).
Druga je stvar sto se po ljeti na granici nastoji da promet tece sto brze, pa se taj dokument rijetko provjerava. Ali prema propisima, on je obavezan za sva strana vozila.
.png)
Torac napisał(a):SivyDaro napisał(a):Heja
Ludzie co wypisujecie za historie?Na granicy praktycznie nikt nie sprawdza ...
To jaka jest praktyka wszyscy wiedzą , ale formalności są formalnościami. Jeżeli celnik bośniacki się uprze (mało prawdopodobne) to będzie egzekwował.
.png)
_Arek__ napisał(a):Jeżeli wybiorę drogę przez BIH to czy na 100% na granicy jest możliwość wykupienia zielonej karty![]()
Kupował ktoś z Was w ten sposób![]()
Przyznaję się bez bicia, że zapomniałem o Zielonej Karcie
.png)
bukmacher3 napisał(a):Masz ogromne szczęście bo większość ubezpieczycieli wycofuje się z darmowej "Zielone Karty"
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi