To możemy sobie podać ręce. Dla mnie spacerowanie brzegiem plaży, to też wielka przyjemność.Kapitańska Baba napisał(a):Piasek jest na tej plaży rewelacyjny i zachęca do spacerowania brzegiem plaży.
Nie trzeba mnie do tego nawiać, więc zaczynam spacer.
Jak ja Cię rozumiem. Uwielbiam chodzić po takim delikatnym piasku
No tak, te sytuacje nie są zachęcające do wyjazdu, ale może są one przesadnie rozdmuchane w mediach. Viola teraz poleci na Teneryfę, to będą informacje z pierwszej ręki.piekara114 napisał(a):Mnie nie przekonuje nie sama wyspa, ale to co się teraz tam dzieje.... Natłok turystów wszechobecny, konieczność zdobywania pozwoleń na Teide czy do Masca (odebranie pewnej spontaniczności wyjazdu, a ta wolność bardzo mi się na Kanarach spodobała), coraz więcej informacji o włamaniach do samochodów z wypożyczalni, zanieczyszczanie plaż...megidh napisał(a):Też nie byłam do niej przekonana i gdyby nie przypadek, to zapewne bym się na nią nie wybrała. Ale los tak chciał i udało nam się do niej dotrzeć. I nie żałuję, że tak się stało, bo wyspa przypadła nad do gustu.piekara114 napisał(a):Nieśmiało planuję Teneryfę, choć nie do końca jestem przekonana do tej wyspy....
Lecimy z powodu meczu, który Raków Częstochowa będzie grał z drużyną z Nikozji. Ale jak mam lecieć taki kawał drogi, to przecież nie polecę na dwa dni. Postanowiliśmy przy okazji trochę pozwiedzać i dlatego lecimy na 7 dni. Lądujemy w Larnace. Powrót również z tego lotniska. Ponieważ będziemy lądować przed północą, to zdecydowaliśmy się na nocleg w pobliżu Larnaki na jedną noc ze śniadaniem, żeby rano nie myśleć o organizowaniu posiłku. I po śniadaniu pojedziemy do Pafos, gdzie zatrzymamy się na dwie noce. A potem powrót do Larnaki na cztery noce. Powoli opracowuję nasz plan zwiedzania, korzystając z Twojej relacji.piekara114 napisał(a):No może Cypr wielkiego WOW na mnie nie zrobił, ale generalnie podobało mi się tam, głównie dzięki różnorodności (mega kompaktowa wyspa) i możliwości przedłużenia lata lub skrócenie zimamegidh napisał(a):Jest wiele takich miejsc, do których mnie nie ciągnie, pomimo tego, że inni się nimi zachwycają. Tobie na przykład bardzo się podoba na Cyprze ale jest sporo opinii na tym forum niezbyt pochlebnych. I nic mnie tam nie ciągnęło, aż ponownie przypadek zdecydował i w grudniu będziemy tam lecieć. Zobaczymy jakie ta wyspa zrobi na nas wrażenie....
Jestem ciekawa Twoich wrażeń z grudnia, mam nadzieję, że się tu nimi podzielisz... Tłumów już nie będzie, ale będzie też ograniczona możliwość korzystania z plaż (temperatura, choć i tak cieplej niż u nas, ale Wy raczej nie jesteście plażowi, więc pewnie Wam na tym nie zależy). Cypr, nie ma co ukrywać, nie jest wyspą do intensywnego zwiedzania... A gdzie lądujecie i macie bazę?

.png)
.png)
.png)
..png)