Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mam takie pytanie, czy jechał ktoś słowacką drogą nr 64 przez Zilinę, Prievidzę, Nitrę i Komarno. Jakie wrażenia i przede wszystkim czy droga nr 64 wymaga kupna winiety. Pytam bo spotkałem całkiem rozbieżne informacje na ten temat. Będę wdzięczny za wszelkie info.
Mario 1975 napisał(a):Mam takie pytanie, czy jechał ktoś słowacką drogą nr 64 przez Zilinę, Prievidzę, Nitrę i Komarno. Jakie wrażenia i przede wszystkim czy droga nr 64 wymaga kupna winiety.
Jechałem - ale w 2004r.
Droga dość ładna widokowo, dla tych co im nie zależy na czasie w sam raz. Uwaga na znaczne pochylenia - od Żyliny trzeba się ostro wspinać pod górkę - stromy podjazd na przełęcz Fackovske Sedlo. Przy zjeździe z przełęczy tablice ostrzegają by 2-gi bieg wrzucić i nie polegać na hamulcach jedynie. Droga raczej nie dla jadących z przyczepą.
Winiety nie trzeba, jedyny odcinek dwupasmówki w okolicy Prievidzy oznaczony był tabliczkami "Bez uhrady".